ÖSYM'nin KPSS Yeni Puan Sisteminin Ayrıntılı Analizi!
-
@hussle hocam bu hususla ilgili ayrıntılı bir analiz yazısı yazmayı düşünüyoruz. Oradan bazı öngörülerde bulunacağız oradan durumu görebilirsiniz.
-
arkadaşlar şimdi bu puan türleri değiştiği için kurumların istedikleri puanlarda değişir demi p 35 diye bişey olmayacak yani
-
@azziizz Aynen dostum P35 yeni puan türünde P48' e denk geliyor. Eski sistem puanlarına denk gelen yeni sistem puanları mevcut. Kurumlar yeni puan türünden sınav açtıkça öğreneceğiz.
-
aslında kurumlardanda bir açıklama yapılması lazım. hangi puan türünü ile alım yapacagı ile ilgili :S
-
YDS nin etkisi kaldırıldı eskiden vmy için puan hesaplamasına yds de katılıyordu acaba artık kurum mu yds isteyecek. Bir de arkadaşlar şimdi yds ye girmemize gerek kalmadı değil mi kpss puanlarımızın hesaplanması için
-
@Ülkü hocam ne olacagı belli değil. şu sorunun cevabı net ; kpssde puan hesaplanması için girilen yds sınavına artık gerek yok....... bilinmeyen bir nokta kurum sınav ilanı acarken yds puanı isteyebilir.
-
Arkadaşlar hangi kurumlar YDS puanı isteyecek? şeklinde bugün sizler için bir yazı yazacağız, üzerinde epeyce düşündük, mantıklı bir denge bulmaya çalıştık umarım sizlere faydalı bir yazı olacaktır. Yeni sistemle ilgili de bazı öngörülerde bulunduğumuz yazılar yazacağız. Belki bu öngörüler üzerinden bir forum başlığı da açarız ve hep birlikte değerlendirmelerde bulunuruz.
Düşünce-Fikir-Öngörü-Eleştiri-Yeni Düşünce-Yeni Fikir-Yeni Öngörü formatı üzerinde beyin fırtınası yapmak hepimizin yararına olacaktır.
-
http://tercihiniyap.net/hangi-kurumlar-yds-puani-isteyecek/ yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
-
şimdi sgk denetmen yrd. malum p113 ile alım yapıyordu. eski sistemde katsayılara baktığımız zaman durum şu şekilde. gk 0.15 gy 0.15 hukuk 0.10 iktisat 0.10 işletme 0.10 maliye 0.10 muhasebe 0.10 çeko 0.10 kamu yönetimi 0.10
yeni sistemde acaba hangi puan türü kullanılır sizce, bir fikir yürütebiliyor musunuz?
-
Arkadaşları birşey danışacağım..Şimdi ben uluslararası ilişkiler mezunuyum alan da bunu tek bu alanı yapsam 30 net genel kültür genel yetenekten 40 net en kötüyü hesaplıyorum 70 nett oluyor buda 72net 80 puan oluyo o zaman 78 puan falanmı almış olurum? Bİrde ben onun yanında başka alanda yapmak istiyorum kamu yönetimi ama başka mı yapmalıyım ?
-
@erhankpss hocam net olmamakla birlikte Çeko alanının olduğu puan türlerinden birini kullanacağını düşünüyoruz tabi bir kesinliği yok bu söylemlerin ama, YDS taban puanı belirleyecek olanlar büyük bir ihtimalle şaşmayacak.
-
@krdnz573524 hocam yeni sistemde kurumların sınav yönetmeliklerinde değişiklikler olması gerekiyor. Başka şekilde değişikliklerden haberdar olma şansımız düşük yani sınavın açılması gerekiyor. Bu nedenle kendi alanınızı çok iyi yapmakla birlikte, KPSS için dört saç ayağı olan: Hukuk-İktisat-Maliye-Muhasebeden de belirli sayıda netler yapmak zorundasınız, işinizi şansa bırakmayın.
-
@Antimülakat çekonun yer aldığı puan türlerinden biri kesin kullanılacak diyebilir miyiz? eğer öyle ise yeni sistemde çeko'nun yer aldığı 5 puan türü var ve bunlar içerisinde gk gy hukuk iktisat ve maliye var. işletme muhasebe ve kamu yer almıyor. sadece sgk denetmen yrd. için düşünecek olursak bu dersleri çalışmaya gerek yok.
-
@erhankpss riski kimse sevmez ve şu belirsizlik söz konusu olunca net bir şey söylemeyeyim. Belki birden fazla puan türünden de ilana çıkabilir ama ben en az bir tanesinin çeko ağırlıklı olacağını düşünüyorum. İşte belirsizlik böyle bir şey, şimdi düşündüm de ya birde Alan derslerinden yazılı sınava dönerse problemin daha büyük olur kardeşim.
-
@Antimülakat haklısınız öyle yapmam lazım çok teşekkürler
-
Resmen denek olarak kullanılıyoruz zaten sınav stresi yetiyor üzerine şekli koşullara dair belirsizlik insanın bünyesine fazla, cidden cinnete 5 var artık
-
Daha once soruldumu bilmiyorum ama
Örnek olarak p19% 60 maliye ile alan bir kurum
Sadece maliye mezunlarınımj kabul eder yoksa iibf mi.
Veya %60 iktisat olan.
Eger öyleyse ekonometrici ne yapacak.
Üstelik bu puan türlernde ortalama cok yüksek olur. -
@hussle muhtemelen tüm iibf kabul edilir ama her kurum belli bölüme ağırlık verecek gibi
-
@hussle şu an net konuşmak için çok zor. Bunun için 4-5 tane öngörü sunmuştuk. Başka bir alternatifte olabilir, herşey olabilir, mantık kurmak çok zor yeni sistem üzerine.
-
@Antimülakat Merhabalar ben bir mühendis olarak p7 ye odaklanmış ve yds den 72 almıştım. Ne olacak şimdi benim halim ? Devlet bana zulmetmiştir hocam. Sizce mühendis alımları nasıl olacaktır var mı bir öngörünüz kafam çom karışık ?