Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
Sınav konularında belirtilmemiş ama tvs, vergi hukuku ve büyüme kalkınmadan soru geliyor mu daha önce sınav tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi?
-
@Mülkiye_17 tvs ve yok hocam vergi sadece maliye içindeki geçen konuda var uluslararası iktisat sorusu geldi 30 kasımdaki sınavda büyüme kalkınma belki sorarlar ama pek sanmıyorum iktisat sorularını çok kasmamışlardı
-
@errayn Teşekkür ederim hocam
-
Dhmi müfettiş yardımcılığı mülakat sonuçları açıklanmış. Kazananlar listesinde olanlar varsa lütfen buna başvurmasın!
-
@RootofAllEvil inşallah 90üstü 7 kişi gitti diyebiliriz
-
Merhabalar arkadaşlar, bir süreliğine başka işlerim de dolayısıyla forumdan uzaklaşma kararı almıştım ancak beklediğimiz ilanlar, beklediğimizden daha hızlı gelince yeniden buralarda olmaya karar verdim. Bizi bilenler biliyor, GİGM personeliyim, ayrıntısı önemli değil kendim başladıktan sonra gelen her ilanda forumdaki arkadaşlarımıza elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Bilgilendirme, soru tahminleri vs. özelden çokça dostumuzla istişarelerimiz oldu. Sorularınıza bilgim ölçüsünde cevaplar vermeye çalıştım. Allah izin verirse, hem mülakatı yaklaşmış olan İl Göç Uzman Yardımcılığı hem de yeni gelen ilanlar olan Merkez ve İl Göç Uzman Yardımcılığı sınavları için yine elimden geldiğince belki bir faydam olur diyerek buralarda olacağım. Hepinize kolaylıklar diliyorum, Allah yardımcınız olsun.
-
@paretowilfredo Muhabbetimiz baki dostum
-
10 ocağı bekliyorum gözlerim kapalı
Hakimlikten çıkmıştım notlar yaralıListede adımı görürsem başlayacam çalışmaya şimdilik 2 haftalık mola
-
Değerli arkadaşlar merhabalar, bildiğiniz gibi sınav; hukuk, iktisat, maliye, mevzuat ve kamu-uluslar genel başlığında toparlayabileceğimiz geri kalan muhtelif kısım olmak üzere beş test her birinden 20 soru şeklinde 100 sorudan oluşuyor. Alan derslerinden hukuk, iktisat, maliye için eksikler varsa hızlıca tekrarları yapmak lazım. Kısaca kamu-uluslar dediğim bölüm ise tam anlamıyla derya deniz. Şöyle ki bu başlığa girecek dersler ilandan hareketle; insan hakları, yönetim bilimi, siyaset bilimi, siyasi tarih, Türk dış politikası, uluslararası ilişkiler, uluslararası kuruluşlar. Dolayısıyla bu kısmı kısıtlı vakitte toparlamak kolay olmuyor ancak bu sizi korkutmasın çünkü daha önce çıkmış soruları da incelediğinizde göreceksiniz ki sırf teorik bilgi soruları olduğu gibi bugüne kadar edindiğiniz genel kültürünüzle cevaplayabileceğiniz sorular da olacak. Bununla birlikte bu test ve mevzuat testi hemen hepiniz için aynı derece uzak sayılır, o sebeple bu iki teste tereddütle yaklaşmayalım dostlar, ne kadar doğru yaparsak kardır.
Gelelim devamlı sorulan konuya yabancılar hukukundan kasıt nedir?Şöyle ki mevzuat testi için ilanda geçen ibare: Yabancılar hukuku, 04.04.2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile ilgili bölüm maddeleri (On üçüncü bölümün tüm maddeleri). Demek ki bu 20 soru; 6458 sayılı Kanun, 4 sayılı CBK’nın 13.bölüm maddeleri ve yabancılar hukukunu ihtiva ediyor. Peki nedir bu yabancılar hukuku? Değerli arkadaşlar, bu testin çok büyük bir kısmı 12-13 soru gibi 6458 sayılı Kanun’dan gelir. Geri kalan kısım ise diğer kalan yerlerden. Bu oran maksimum 10-10 olur. İlanda Yabancılar Hukukundan kastedilen ise Türk Hukuk Mevzuatında 6458 sayılı Kanun haricinde yabancılara ilişkin olan hükümlerdir. Bu sebeple bu kısımda geniş bir alana yayılır. Geçmiş yılların çıkmış sorularına bakarsanız size yol gösterecektir.
Hangi Kanunlardan soru gelebilir?
5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, 6735 sayılı Ua. İşgücü Kanunu, 5543 sayılı İskan Kanunu, 5682 sayılı Pasaport Kanunu ilk akla gelenler. Bunların yanında her yıl bir ya da iki sürpriz soru olabilir. Başlığın ilk iletisine arkadaşlar eklemişler mesela son sınavın sürpriz sorusuna dair Kanunu.
Yukarıda saydığım Kanunların içerik olarak tamamından sorumlu değilsiniz arkadaşlar, sadece bunların içerisinde yabancılara ilişkin hükümleri bilmeniz gerekiyor. Dolayısıyla sayıca fazla Kanun varmış gibi görünse de içinde okuyacağınız çok fazla hüküm yok. Buralara ilişkin zaman zaman istişarelerimiz ve inşallah soru tahminlerimiz olacak. Şimdilik böyle özelden soran arkadaşlarım vardı, genel bir özetlemiş olduk.
İyi çalışmalar dilerim.
-
Arkadaşlar sizce kaç puanla kapatır Merkez Göç? Tecrübeli arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.
@plansız @errayn @Aslan-Reyiz -
@asimetri Ben puan konusunda yorum yapacak kadar son iki yılın ilanlarını, puan sıralama analizini, atanan sayısını vs. bilmiyorum dostum Bu konuda topu analizleriyle meşhur dostumuz @Aslan-Reyiz e atıyorum
-
88.4 gelme ihtimali varmdir?
-
@asimetri hocam belirsiz ne desek boş olur kimseye ümit vermeyim üstad @Aslan-Reyiz @paretowilfredo birşeyler diyebilir sanırım
-
@asimetri minimum 90.
-
Arkadaşlar 87 90 arası olanlar zaten il.göçe çoğunuz basvurçaksıniz bence kafayı yormayın aynı dersler başvurun girecekmiş gibi çalışın eksiğini olmaz fazlaniz olur
-
87.66 nın hiç şansı yok ozaman:(
-
@maveraünnehr35 hocam 45 kişide 87 küsür ile kapattıysa 20 kişide sen düşun artık.Ben 89 90 diyorum ama
-
@maveraünnehr35 hemde merkez uzmanlık butün tasra uzmanlıklar basvurur gibi
-
@mehmetcik2 88.5 la umutsuzum gelmez heralde hocam bize
-
88.6 ile ben de bekliyorum ancak çok umutlanmamak gerek. İl göçe girip girmeme konusunda tereddütteyim