Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
-
Herhalde kpss sonrasındaki alımla birlikte yapacaklar... bir liste ilan etmek ve mülakat tarihi belirlemek nasıl bu kadar güç oluyor anlayamıyorum. İçişleri ilanları ve mülakatları bir çırpıda yaptı. Demekki bu kadar zor değilmiş. İtkib gibi iptal olursa vay halimize!!
-
@iyibiri herkesin merak ettiği sorular bunlar ancak kurum ilanı verince netlik kazanacak ama yine de en mantıklı yaklaşım son ilanı referans alıp ona göre hazırlık yapmak
-
@churcill sınava 1 ay kala yayınlarlar herhalde
-
@john hmb personel alımı konusunda tam bir hayal kırıklığı yarattı 6 ay öncesinden broşür yayınladı ne olduğunu anlamadık burada millet birbirine girdi, devam eden alımı hala tamamlamadı millet bekle bekle bir hal oldu gerçekten içişleri bakanlığı farkını gösterdi
-
@churcill hocam içişleri degil maliye bakanligi olmasin o yanlışsam duzeltin.
-
Sombaharda yapilacak olan 500 hmuy ile subatta basvurulari biten 100 kisilik hmuy ilani birbirinden farkli degil mi arkadaslar? Hem yeni bir ilan geldi finans merkezi finans diye ve bu kadronun sinavi temmuz ortasinda yapilacak. Demekki suanki 100 kisilik hmuy kadrosunun mulakat takvimi yakinda aciklanir diye dusunuyorum. Arayan var mi kurumu aramizda? Surecle ilgili bilgisi olan?
-
Aradım kurumu yakın bir zaman içinde açıklanır liste dedi ilgili kişi ama yine de belli olmuyor
-
@churcill cevabınız için teşekkürler, listenin de bir an önce açıklanması dileğiyle.
-
Kurumu bugün aradım, liste için son değişiklikleri yapıp (feragat edenleri çıkartıp yedeklerden ekleme şeklinde) onaya sunduklarını söylediler. Umarım bir an önce açıklanır.
-
@yorgunasker hadi inşallah bakalım
-
Açıklandı
-
Allah yüzümüzü kara çıkartmasın arkadaşlar, herkese başarılar dilerim.
-
Arkadaslar, sozlu sinavda sinav konulari herkesin basvurdugu bolume gore olacak degilmi? Yani iktisat bitirene sadece ilanda belirtilen iktisat konulari(mikro,makro,para...)sorulacak, ornegin hukuk veya maliye konulari sorulmayacak? Tekrardan emin olmak icin soruyorum:) kusuruma bakmayin
-
VI- SINAV KONULARI:
Giriş sınavı konuları alanlar itibarıyla aşağıda belirtilmiştir.
a) Hukuk Alanı: Hukukun Temel İlkeleri, İdare Hukuku (Genel Hükümler-İdari
Yargı), Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hükümleri Hariç), Borçlar Hukuku (Genel
Esaslar), Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, Sigorta
Hukuku), İcra ve İflas Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku,
b) İktisat Alanı: Makro İktisat, Mikro İktisat, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası İktisat,
Para-Banka, Ekonometri,
c) İşletme Alanı: Temel İşletme Kavramları, İşletme Yönetimi, Üretim ve Finans
Yönetimi, İşletme Finansmanı, Mali Tablolar Analizi, Muhasebe,
ç) Maliye Alanı: Kamu Maliyesi (Kamu Harcamaları, Kamu Gelirleri, Bütçe ve Kamu
Finansmanı), Maliye Politikası, Muhasebe,
d) Uluslararası İlişkiler Alanı: Siyaset Bilimi, Siyasi Tarih, Türk Dış Politikası,
Uluslararası Hukuk,
Hocam herkes kendi konusundan sorumlu benim de anladığım kadarıyla, onun dışında Türkiye Ekonomisine dair günce konular ve sizi tanımaya yönelik sorular olur diye düşünüyorum. @yuksekiktisatci -
@yorgunasker Tesekkur ederim
-
Hayırlı olsun arkadaslar mülakatlar da yakın tarihte
-
arkadaşlar hazine ve maliye baklanlığının mail adresini nerden bulabilirim ?
-
arkadaşlar ekonometriden hiç başvuru yapan yok mu ? çünkü ilanda 10 kişilik ekonometri bölümünden alım vardı fakat açıklanan listede yok. kimse başvuru yapmamış mı acaba bilen biri varsa lütfen aydınlatsın.
-
arkadaşlar ayrıca sonbaharda yapılıcak olan alımda bölüm bazlı olup da yine böyle bi olay yaşanırsa vay halime. ekonometri okuyanlar olarak ne çektik be Allah sonumuz hayır etsin
-
2016 kpss 1.si de iktisattan başvurmuş.