Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
-
@kpssınavı biri denetim elemanı biri ofis elemanı tamamıyla farklı pozisyonlar
-
Arkadaşlar hazine ilanına baktığımızda İstanbul ve Ankara için ayrı ilan yapıldığını görüyoruz. Ben bu ayrımın hazine ve maliyenin birleşmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Malumunuz İstanbul'da bir finans merkezi kurulmaya çalışılıyor. Bence İstanbul'a alınacaklar hazine ayağında, Ankara'ya alınacaklar ise eski maliye uzman yardımcıları gibi çalışacak. Ben hem kariyer hem de prestij kaygılarımdan dolayı İstanbul'u tercih edeceğim. Hayırlısı inşallah.
-
@goplot puanıniz kaç hocam
-
@goplot kısmen doğru olabilir ama ankaranın hepsinin maliye tarafında olacağını sanmıyorum hocam ekonometri bölümü mesela sadece ankaraya alıyor, direkt hazine tarafında çalışılacak bir alan. Eski hazine müsteşarlığının binasında istihdam edilirler büyük ihtimal sayıştayın karşısındaki.
-
@russellwestbrook evet hocam orası hala aktif bence bu hazine alımı
-
İlanda maliye bölümüne de yer vermemişler hem. Bence de Ankara da İstanbul da hazine alımı olabilir
-
Arkadaslar size bisey soracagim. Basvururken yabanci dil sinavi belgesi olarak Yökdil belgesi kabul ediliyormu? Yani kamu kurumlarina basvururken sadece Yds mi kabul ediliyor yoksa Yokdil de kabul ediliyormu?
-
@yuksekiktisatci ben yokdil'i kabul edenine rastlamadım daha
-
Sadece PTT uzman yardımcılığında yokdil kabul ediliyor diye biliyorum
-
@yuksekiktisatci yds veya dengi denilen başvuru şartlarında yökdilin bir geçerliliği yoktur.
-
İstanbul mu daha cok terrcih edilir ankara mi acaba ?
-
Bilgilendirdiginiz icin tesekkurler arkadaslar @Rögaritma @Kralex @zeyyyuss
-
arkadaşlar merhaba iktisat bölümünden gireceğim de bir sorum olacaktı: ekonometride belli bir soru tarzı var mı? bende gujaratinin kitabı var ama çok kapsamlı bir iki ayda halledilecek gibi değil. mb'nın ekonometri soruları gözümü korkuttu hazinenin ekonometri sorularını gören /bilgisi olan /çalışma tekniği verebilecek olan var mı. hangi konulara ağırlık vermeliyim?
-
@prairie sınav sözlü değil mi ki ?
-
@requ1em evet şimdi forumda yazılanları okuyunca fark ettim ben yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamalı sanmıştım. ilanda sınav konularını görünce direkt mülakat olacağına pek ihtimal vermedim ama değerlendirmede de komisyon diyor. daha önceki senelerde bir yazılı sınav aşaması vardı sanırım. yine de ekonometriden mülakatta zorlayıcı bir soru gelmez umarım. teşekkür ederim cevap için dikkatsizlik yapıp başlığı meşgul ettiğim için de kusura bakmayın.
-
Ekonometri'nin sözlü sınavları maalesef zorlayıcı olur. Çünkü istatistikten de soru gelir verilerle ilgili soru da sorulabilir. Coursera, EDX gibi sitelerden online kurslarla çalışın bir de direkt ekonometri kitabından çalışmak yerine önce bir istatistik bilgilerinizi tazeleyin. Sonra vakit kalırsa ekonometri kitaplarına bakarsınız. Son tavsiyemde stock watson'ın kitabı lisans için iyidir ondan çalışın gujaratiye hiç bulaşmayın.
-
@burakCm çok teşekkürler cevabınız için courseradan bulmuştum ekonometri derslerini ama henüz incelemedim ayrıca kitap öneriniz için de teşekkür ederim gujarati okulda ders kitabımızdı onun için de anlaşılması kolay denirdi hep. internette watson-stock introduction to econometricsi pdf buldum ki o da 800 küsür sayfa ve ekonometrinin e'sini hatırlamayan biri için dediğiniz gibi en iyisi önce courseradan/edxten başlamak
-
Çeviri kitap olarak da Stock Watson' ın kitabını bulabilirsiniz ucuz fiyata ikinci el olarak satan siteler var.
İngilizceniz yeterli seviyedeyse ders kitabı yerine Harvard, Brown, Duke vb üniversitelerin istatistik ve ekonometri ders notlarına bakıp oradan çalışarak rahatlıkla 2 hafta içinde önemli konuların üstünden geçebilirsiniz çünkü ders notları kısa ancak yeteri kadar detaylı oluyor.
Ancak kanımca asıl önemli kısım finans bilgisi olacaktır önemli terimlere çalışmak sözlü sınavda asıl farkı yaratan kısım olacaktır.
-
Sınava iktisat alanından gireceklere sadece iktisat sorulacak değil mi?
-
@Marcuspowa ilanda
a) Sınavına katıldığı alanın konularına ilişkin bilgi düzeyi demiş. Alan konularında iktisata ek ekonometri de var.