Ders çalışma planı ve teknikleri paylaşımı
-
Arkadaşlar dersanede bitirdiğimiz ve işlemekte olduğumuz dersleri yetiştirebilme önemine göre şu şekilde günlere bölerek çalışıyorum, sizce nasıl olur?
Pazartesi hukuk
Salı maliye
Çarşamba tarih
Perşembe iktisat
Cuma maliye
Cumartesi matematik
Pazar iktisat -
@damra ben bu yöntem yerine başla tamamla bitir yeni derse geç metodunu uyguluyordum. Böyle daha yorucu olur sanki, önce bir hafta öncesinde çalışılan yeri hatırlamak gerekir.
-
@Antimülakat başla bitirde yetişmeyecek korkusu yaşıyorum ama
-
@damra öyle düşünme çok sağlam bitirdiğin üç alan bile seni ihya edebilir. Stratejik davran, hangi dersleri seri bitirebilirsin? Ben mesela hukuk, maliye, muhasebe ve iktisat sıralaması yapardım.
-
ben de başla bitir yapıyorum hocam çünkü sizin yaptığınız gibi yaparsam konular çok uzuyor ve unutulma daha çok oluyor
-
KPSS a da kesinlikle başla bitir.her zaman derim ilk olarak da hangi bölüm mezunuysan onla başla
-
@Antimülakat anladım düşüneceğim bunu, teşekkürler
-
@voice Teşekkürler
-
Nacizane tavsiyem ,temeliniz iyiyse karışık git.Ama eğer temeliniz hiç yoksa arkadaşın dediği gibi başla bitir metoduyla çalışın.Allah yardımcınız olsun
-
@merasim34 gk gy 'yi nasıl yapıyorsunuz peki
-
@y-ayrancı_ogz01 eyvallah, teşekkür ediyorum
-
Ben ise bireysel calisma anlaminda tam bir basla bitir karsitiyim. Bi dersi bitirip o derse en az iki uc ay boyunca veda etmek bende o dersle ilgili unutkanligi hat safhaya cikartiyor. Ben gunde en az 3 farkli derse bakiyorum en az iki ser saatten basla bitire kiyasla cok daha faydasini gordum. Bu yontemle ornegin, bir konu calisirken o konuyla baglantili, bir hafta once calistigin bi konu aklina takilabiliyor. Hemen donup unuttugun noktayi seri bi sekilde tekrarlayabiliyorsun boylelikle daha kisa zaman araliginda cok tekrar yapmis oluyorsun. Diger turlu ne konular arasi baglanti kurabiliyorsun ne de tekrar edecegin konuyu hatirlayabiliyorsun. Insan tamamen yeni bir seyler ogreniyormus gibi hissediyor. Bende durum boyledi en azindan. Gk-Gy konusunda da adaylar bence gereginden fazla onem veriyorlar bu kisima. Sizin farkinizi koyacaginiz yer alan dersleridir arkadaslar. Gk-gy den 75-80 yapabilen arkadaslara tek onerim sinavdan bir hafta once gunde ikiser deneme cozun yeterli gelir. Belirttigim araligin cok assagindaysaniz orayla ilgili pek tecrubem yok acikcasi ama yine de matematik agirlik calismak faydali olacaktir araligi yakaladiktan sonra alana devam.
-
@kpssınavı Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için, başarılar dilerim.
-
@damra rica ederim size de basarilar.
-
Ben geçen sene hep başla bitir yapıp üstüne diğer derse geçince o ders bitene kadar tüm sorularını çözüyordum bitirdiğim dersin yani muhasebe bitince misal maliye geçip maliye okurken muhasebe sorularını çözüp maliyede bitince hemen ardından 1-2 günlük hızlı muhasebe tekrarı atıyordum sonra iktisat diyelim ona geçiyor maliye sorularını çözüyordum
-
@errayn Teşekkürler
-
@kpssınavı bende sizin gibi düşünüyorum
-
Bence de en doğru yöntem bu aksi halde sıfırdan başlar gibi oluyor insan.