2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Arkadaşlar kurum bunları dusunmedi mi saniyorsunuz 13 martta yapilacak iptal de olmayacak ama cok buyuk haksizlik o arkadaslarimizin liste disı kalmasi keske elden bir sey gelse fakat artik cocuk oyuncagina cevirmezler bu sinav olacak yapacak bir sey yok gibi mucbir sebep ve yönetmelik böyle
-
Sinav iptal olursa da daha buyuk telafisi olmayan bir magduriyet olacak bu yuzden iptalini istemek akil tutulmasindan baska bir sey degil.en son ihtimal o olmalı yani 35 yaş arkadaslarin girmemesinden daha kotu olur her sey emin olun buyuk ayaklanma cikar
-
İdare idari işlemi düzeltebiliyor, değiştirebiliyor. Ya hani? Adam neredeyse şöyle yazacak "Hahahsh iptal olacak" hayırdır la?
-
Yok mu daha önceden buna benzer bir olay ? Kıyas yapabilsek keşke.
-
@hukukcukişi Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın provoke etme ortalığı..Mağdur olanların yasal hakları neyse sonuna kadar kullacacaklar buna engel olan hiçbir şey olamaz. Yok sınav ertelenirse ayaklanırız falan boş şeyler hukuk ne derse o olur. O arkadaşlara direkt dava açmalarını ve yürütmenin durdurulması istemeleri konusunda önlerini açmak ancak yardımcı olmaktır. Mademki bu kadar cesaretin vardı sınavın ertelenmesine niye mani olamadın anca kuru sıkılık yaparsın.
-
Mağdur olan arkadaşların haklarını kullanması gerektiği konusunda hemfikiriz zaten forum olarak. Bundan rahatsızlık duyan birisi olacağını zannetmiyorum. Rahatsız olduğumuz şey o arkadaşlarımızın mağdur olduğu kadar senin bir önceki yazdıklarında öne sürdüğün saçma sapan teorilerdir. Bu forumda hemen herkesin senin kadar hukuk bilgisi vs. olduğunu düşünüyorum ama nedense kimse senin gibi gereksiz konuşmuyor. Rahatsız olduğumuz noktada tam olarak bu. Boş konuşman.
-
@marmarakazim Ok beni ilgilendirmez keyifleri bilir nasıl halledeceklerse halletsinler çok da umrumda tın tın tın. Böyle daha iyi galiba istediğiniz gibi yazalım
-
@city-of-justice bekleme yapma, devam et.
-
@city-of-justice hocam neden tek amaciniz tartışmak lutfen bu enerjinizi ders calışmaya harcayın gercekten daha faydalı olacaktir.ayaklanmadan kastım tabiki mecazi anlayan zaten anladı ne dedigimi haksizlik tabiki ben hic istemezdim böyle bir seyi ama iptal olursa oda çözum degil tabiki arkadaslar hakkini arayacak ama siz simdide iptal olunca magdur olacaklari dusunmuyorsunuz care bu olmamali diyorum ben .az saygi biraz düzgün uslup rifa ederim.ben ders calisiyorum size harcayacak hic vaktim yok bence sizde calisin burda uslupsuzca saldiracaginiza .son cevabim size
-
Umarım 2020 İlgöç sınavında olduğu gibi liste güncellenir. Mağduriyet kalkar
-
@city-of-justice ve son soylemek istedigim şey mesaj dilinde yanliş ifade etmis olabilirim kendimi arkadaşlar icin cok ama cok uzgunum ne yapmalari gerekiyorsa zaten yapacaklar.ama iptal olmamali baska bir yolu olmalı iptal olmasi en ama en kötü senaryo bide insanlari sırf sinirlendirmek icin nerdeyse güleceksiniz hani mutlu olacaksiniz iptal olmasına belki de ders calisamadiniz bu surecte oyuzdendir artik bilemiyorum
-
Ortada bi mağduriyet olduğu kesin ama bunun çözümü daha fazla insanı mağdur etmek değil. Sınavın iptali demek beraberinde bir sürü olasılığı bir sürü mağduriyeti meydana getirir. 5000 kişinin haklarının tamamen hiçe sayılması, yeniden basvuruların alınması, listelerin değişmesi vs bir sürü seyin en başa dönmesi demek olur. Geçtiğimiz yıllarda bunun örneğini vmy alımlarında gördük. Hatta süreç uzarsa 2019 puanlı kişilerin bile puanları riske girebilir yani dediğinin farkındadır umarım arkadaş. Ben bu başlıkta artık ertelenme iptal gibi kelimeler dönmesinden gerçekten çok sıkıldım
-
Arkadaşlar Sizlere süreçte olacakları birkaç kelâm ile yazmak istedim.
- arkadaslarimiz mutlaka yürütmenin durdurulmasi ile birlikte iptal davasi açsın ama yürütmenin durdurulmasi mahkeme tarafından verilmicek neden diye soracak olursanz. (Geçen seneki ve ondan önceki sene hakimlikte yürütmenin durdurulmasi davasi ile dava açtık, ikiside kabul edilmedi. mahkeme sınavlarda yürütmenin durdurulmasini vermiyor. Hakeza bu seneki kaymakamlik soru iptalindede vermedi yürütme durdurma.)
2)Bu dava ivedi yargilamaya tabimi değilmi orasida belli degil.
3)Diyelimki ivedi yargilamaya tabi oldu, 10 günluk başvuru süreleri var ve bu 10 günlük sürenin sonunda daha yeni dava açılmis oluyor, bu 10 günün sonunda hazine maliye bakanligindan savunma dilekcesi isticek mahkeme , burdada 5 gün + e tebligat sürelerinide kullaniyolar bakanliklar yani 10 günde burdan geldi, ondan sonra 3 gün ilk inceleme yapilicak vs.. derken yürütmenin durdurlumasi olayina gelene kadar herkes çoktan sınava girmis olucak.(2 kere dava icinde bulunan biri olarak söylüyorum, geçen sene hakimlik sözde ivedi yargilamaydi 9 ay sürdü mahkeme)
- 35 yaş olayinda mağdur olan değerli büyüklerim bu sürecin peşini birakmasinlar ama yukaridaki yazdiklarimi burdakiler gibi atip tutmuyorum olanalri söylüyorum.
5)Kimse sinav ertelenmesi veya yürütmenin durdurulmaisnin karari 1 ay içinde cikicak diye boşa beklemesin muhakemelerdeki dosya yükünden dolayi hicbirzaman ivedi yargilamaya uymuyolar..
6)iptal edilsin veya edilmesin diye şahsi yorumum yoktur, süreçte olacakları yazdım sadece , Hayırlı günler diliyorum herkese
-
Ben karar alırken 5000 kişiyi düşüneceklerini hiç sanmıyorum. Bizler piyonuz çalışırız, çabalarız onların dediklerini yaparız. Hamle yapacak olsak önümüz tıkanır. Bizlerin menfaati düşünülseydi yıllardır bu ilan gelirdi, yaş haksızlığı yapılmazdı, kurum içine kadro verilmezdi vs vs. Biz sadece birbirimizi yeriz. Anlamayız dinlemeyiz birbirimizi. Herkes kendi için en iyi olanı düşünüp karşı tarafa saldırır. Bizler birlik olamadık istediğimizi alalım. Şimdi yine çalışacağız ve makus talihimizi bekleyeceğiz.
Sınav olur biter 1000 atanır. 4000 kişi ve artı 2021 KPSS ile binlerce kişi daha katılır. Bu garip kısır döngü devam eder.
-
Gelir idaresi beni hic sasirtmiyorsun ya . Herseyi rezalet olan bir kurum . Sinav ilani rezalet , yonetimi rezalet , idarecilerinin cogu rezalet . Bir sinav yonetimi bu kadar rezil yonetilemez . Bknz rtuk sinav yonetimi . Ikisi de devlet Ama fark var . Sen 35 oldun Hadi git demek tamamen esitlige aykiri su surecte . Iptal edilecek gibi gozukuyor yd ile . Hayirlisi olsun bi guy sinavi gormeden puanlar yine yanacak 2018 puanim yandi buda yanacak
-
@pisagor Bu arada bu seneki kaymakamlik soru iptali ile ilgili özelden yazmayin, kaymakamlikta bulunmadim. hakimliklerde vardim. ama bu seneki kaymakamlik soru iptali bile 3 ay sürmüş ve yürütme durdurlma verilmedi
-
Sınavın erteleneceğini düşünmüyorum. Büyük ihtimalle YD kararı verilmeyecektir.
'danıştay veya idari mahkemelerin, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda gerekçe göstererek verebilecekleri karar.'
Telafisi güç veya imkansız bir durum görünmüyor. Yaş sınırına takılanlar davayı kazanırlarsa o kişiler için ayrı bir süreç yürütülebilir. Ama şöyle bir şey de var, bu arkadaşların yerine yenileri geldi. Onların durumu ne olacak peki ? Çok garip bir durum.
-
Gelir uzman yard. Sınavı için daha ne olabilir daha ne başımıza gelebilir ki diye düşünüyorum ki gün geçmeden yeni aksiyonlar ,haksızlıklar mağduriyetler ,beklemeler ,sabretmeler çıkıyor karşımıza sürekli..
-
Tabi işlem bu arada hukuka aykırı değil. Sınavın yapılacağı tarihe diyor ya hani. Burada mücbir sebebe yaslanacak mağdur olan arkadaşlar. Mücbir sebep dolayısıyla muhtelif olan durumun akıbetine de hakim kanaat getirecek sadece. Aralık sınavı ertelemesinde hakların saklı kalması ifadesi yazılı bir şekilde bir yerde geçiyor mu acaba? Dayanak olurdu.
-
dostlar nolcak simdi itiraz edilirse sınav ne zmn olur yurutme durdurulursa karar sureci nasil olucak