2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@düdüklütencere2 Bende onu sordum açıklama ne zaman yapılacak dedim çünkü telefonda açıklamalarını beklemek aptallık olur.
-
@beyaz-fil hocam öyle hemen gelmez doğru demiş bakanlığa daha gelmedi
-
@elara tebligatın gelmesine gerek yok. Uets üzerinden gelir zaten. O kişinin pek bilgisi olmayabilir.
-
@aslankayserili sizi sınavla ilgili bölüme bağlıyorum dedi hocam inan bilmiyorum.
-
Az önce aradım “mahkeme kararı elimize gelsin ona göre birşey yapılır artık” dedi sınav şubesinden biri.
-
@modifix evet çok güzel gerçekten aptal yerine kona kona bir hal olduk dünden beri toplantı yapılıyor yarın arayın dendi bugun aradık sınav birimi gelmedi yarım saat sonra arayın dendi şimdi karar elimize ulaşmadı deniyor. Hiç bu insanlar otobüs uçak bileti ayarlayacak konaklayacak yer ayarlayacak diye düşünen yok belirsizlik sebebiyle ders çalışmaya odaklanamamayı geçtim
-
Evet aylardır iş arıyordum, dün bir şirketten dönüş aldım laf lafı açtı yakın zamanda guy sınavımın olacağını öğrenince almadılar. Bir çok şeye etki ediyor bu belirsizlikler..
-
Sınavın iptal olma durumu yok, sadece liste ilk haline güncellenir.
-
Banada mahkeme kararı gelmedi dendi. Dünkü toplantıyı sordum,mahkeme kararı duyulunca bir toplantı yapıldı ama mahkeme kararı bize gelmediği için tam bir sonuç çıkmadı dendi:/
-
@law mahkeme kararı 2-3 günü bulur gelmesi dendi
-
@law anlamadığım e-tebligat yapılmadı mı,yapılmadıysa dün söylentiler üzerinden hemen toplanılması garip. Ya dün hiç toplanılmadı ya da bugün insanları başlarından atmak için mahkeme kararı gelmedi deniyor
-
ben de az önce aradığımda mahkeme kararının henüz gelmediğini ama gelince hızlı bi şekilde karar alınacağını ve duyurunun eli kulağında olduğu söylendi. bu durumda bekletilmez merak etmeyin başarılar dedi ve kapattı
-
@umuthepvar bugün herkese aynı cevap veriliyor o zaman. İyi bari net olsunlar. Herkese farklı cevap cidden sıkıntı yaratıyor.
-
@umuthepvar
hocam kurduğunuz iletişimden size geçen his ertelenme olmaz karar hızlıca alınır duyurusu yapılır manasında gibi miydi
yoksa erteleme olup olmayacağından ziyade erteleme olacaksa da bunun kararının bekletilmeden alınıp ertelenmenin duyurulacağı gibi miydi? -
@umuthepvar o zaman bana dendiği gibi 2-3 günü bulmaz bugün belli olur inşallah bugün
-
@düdüklütencere2 takdir edersiniz ki telefonla muhattap olduklarımızın hislerini fark ettirmeleri ya da sonucu bilseler dahi düşünce belirtmeleri pek mümkün olamaz. gayet düz bir şekilde konuştu ama konuştuğum kişi geçiştirmek için değil samimi konuştu bunu hissettim sadece. şu andan sonra şöyle olsa sınav olur yok böyle olsa ertelenir vs gibi söylemler bir işe yaramayacaktır bekleyeceğiz. olanda bir olmayanda bin hayır vardır hepimize önce sağlık sonra hayırlı işler nasip olsun
-
@umuthepvar
hayırlısı ne ise nasibimiz de o olur inşallah. teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. kesinlikle katılıyorum ancak belki bir yaklaşım hissetmişsinizdir diye yalnızca kendi şahsi kanaatinizi öğrenmek babında sormuştum elbet ki kesin olmamak kaydıyla. -
Merhaba dostlar.
13 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı ile alakalı olarak çok fazla soru geliyor. Sürece dair ihtimalleri değerlendirelim, sorulara da topluca yanıt vermiş olalım.- Bildiğiniz üzere Aralık 2020'de yapılacak olan Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı pandemi dolayısıyla Mart 2021'e ertelendi. Daha evvel de pandeminin ötelediği KPSS sebebiyle sınav süreci ötelenmişti.
Son erteleme yapılırken ne yazık ki GİB davaya konu bir uygulama hayata geçirdi - Söz konusu süreci detaylı bir biçimde haberleştirerek dile getirmiştik. Oluşan mağduriyeti de dillendirmiştik.
https://www.tercihiniyap.net/ozel-haber/2020-gelir-uzman-yardimciligi-sinav-listesinde-35-yas-magduriyeti-h12475.html - Kısaca Kurum 2020 takvim yılında sınava giriş şartlarını sağlayan ve sınava giriş yerleri bile açıklanan adayları sınavın 2021 yılına ertelenmiş olması sebebiyle listeden çıkardı. Böylece bu adayların yaş sınırını da aşmş olmaları sebebiyle son şansları da ellerinden alındı.
- Bu konuda mağdur olan adayların açmış oldukları davaya dair 24 Şubat 2021 tarihinde bir yürütmeyi durdurma kararı alındı. Davayı açan adayların avukatı Sn Erdem Cömert'in yaptığı açıklamaya göre dava listeden çıkarılmaya yöneliktir. Kararı bu pencerede okumak gerek.
- Alınan yürütmeyi durdurma kararı listeden çıkarılan adayların listeye alınmadığı şartlarda sınavın yapılması durumunda oluşacak mağduriyete yönelik. Yani buradan şunu anlayabiliriz, İdare yayımladığı yeni listeye dayanarak bu sınavı yapamaz.
- Bu noktada Kuruma düşen şey 35 yaş mağduru dostlarımızın yer aldığı ilk listeye dayanarak sınavı yapmaktır. Buna dair bir düzenleme ile sınavın yapılmasında anladığım kadarıyla bir mani yok. Ancak son haliyle yürütme durdurulduğu için sınav eklenen adaylarla yapılamaz.
- Kurum sürecin gidişatını bekleyebilir. İlk liste ile sınavı yapabilir. Buna dair duyuru gelmeden ne yazık ki öngörüde bulunmak zor. Şayet Kurum kararında ısrarcı olursa sınav süreci de ötelenmiş olur. Çok gecikmeden müspet ya da menfi bir duyuru yapılacaktır.
- Diğer yandan dava açan dostlarımıza zehir zemberek sözler söyleyenler gördüm/duydum. Bu yaşa kadar kimin niye ve neyi beklediğini kimse bilemez. Bir gün siz de 35 olacaksınız ve o güne kadar atanacağınıza kimse garanti veremez. Büyük konuşmamak lazım.
- Tek bir önerim var bu şekilde tavır takınanlara. Siz bugün hak arayanlara bu şekilde yaklaşırsanız, siz hak aramaya kalktığınızda herkes sizden uzaklaşır. Aranan ve kazanılan her hak sizin, bizim, herkesin yararınadır.
Dilerim en haklı sonuca ulaşılır.
Bahtınız açık olsun.
ALINTI TWEET: Wilfredo Pareto ( @TY_WilfPareto )
- Bildiğiniz üzere Aralık 2020'de yapılacak olan Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı pandemi dolayısıyla Mart 2021'e ertelendi. Daha evvel de pandeminin ötelediği KPSS sebebiyle sınav süreci ötelenmişti.
-
Gib sınav yapamadan 2 kaymakamlık süreci bitti.
-
Bnde biraz önce aradım biz sizden öğrendik böyke bi karar olduğu elimize ulaşan resmi bir yazı yok olunca en kısa zamanda toplantı yapılır karar alınır ve size hemen bildirilir dedi telefondaki kişi