DÜNYA GÜNDEMİ 2020
-
@errayn kardeşim devenin ne suçu var. Yani haberi okudum yok devenin nalı dedim. Ayrıca bu develer hörgüçlerine suyu depo etmiyorlar mı uzun süre susuz kalabiliyorlar. Çölde yoksa nasıl gidecekler. Bu Avustralyalılara bir kutup ayısı lazım. Bedevi kutup ayısı paradoksu misali:)
-
@LioN hocam konu hakkında tam anlamıyla bilgim yok lakin bildiğim şu develer 1 hafta depo edebiliyorlar ondan olabilir inşaallah gerek kalmaz ve bir an önce yangın kontrol altına alınabilir zor gözüksede
-
Ne dedik Ortadoğu'da insan hayatı ucuz! Bugün İran itiraf etmiş. 176 kişinin yaşamını yitirdiği uçağı Cruz füzesi sanıp hava savunma sistemimizle düşürdük! Ulan uçak ile füze yi ayırt edemiyorsun daha 176 canı alıp ailelerini gözleri yaşlı bırakıyorsun!
-
1988 de Abd'nin İran yolcu ucagininin dusurmesi ile 2014 de de Rusya-Ukrayna geriliminde Malezya yolcu ucaginin dusurulmesi olayi gündeme getirilmis medyada. Bence olaylarin pere arkasi kazanın ötesinde olabilir, komplo teorilerine cok musait bir durum.
-
Su an Irak'ta satranç oynanıyor.ABD onlarca senaryosundan biride Suleymani nin oldurulmesi nitekim gerceklesti ve satranc basladi.Iranin ,ABD uslerini vurmasi aslinda Suleymani nin intikami degildi.Sadece ABD nin istedigi bir satranc hamlesiydi.Kisaca ABD o bolgede İran unsurlarini istemiyor.İran ise yapmis oldugu hamle ile ABD ye beni buradan cıkartamazsin diyor.Ayni zamanda İran civardaki BAE ve Suudi Arabistan icinde bir tehdit durumunda.Bakalim bir sonraki hamle nasil olacak?Turkiye ve Rusya politikalari onem kazanmistir.
-
Bugün Türk Telekom'a yapılan siber saldırı sadece kablolu interneti değil mobil diğer GSM operatörlerinide etkiledi mi? Alt yapı olarak hepsi telekomu kullanıyor sanırım. Ayrıca dördüncü bir operatörde geliyormuş. Vestelcell. Bimcelle rakip çıktı iyi mi:)
-
Ayrıca dikkatimi çeken bir diğer husus ise. Dün Merkel birkez daha Reis'e olan hayranlığını tüm dünyaya göstermiş oldu. Reis paltosunu çıkartırken Merkel resmen ellerini hazırladi ver tutayım diye:))
-
Parçalanan hayatların, yıkılan damların, yalnız bırakılan çocukların durumuna o kadar alıştık ki. Uydurulmuş ideolojiler, bitmek bilmeyen hırslar, anlamsız nefretler insanları o savaştan bu savaşa itip duruyor. Vahşice, canice katledilen insanların görüntülerini onlar hayatta hiç var olmamış gibi izlemeye devam ediyoruz. Sözde halkının menfaatini düşünen birbirinden sapık karakterli dünya liderleri (Özellikle ABD, İsrail liderleri) küçücük çocukların yok olan hayatlarına karşı alkışlarla karşılanıyor. Sizin yaşadığınız o zengin sofralar, sınırsız ikramlar, para dolusu çuvallar bir çocuğunuzun tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa yakalanmasında hiç bir işe yaramadığını bile bile bunca aileyi çocuksuz nasıl bırakabiliyorsunuz?
-
Yav Dünya olmasa da bizim ülkenin gündemine dair içime dert oldu bir konu, yazmak istedim.
Türkiye nüfusu 80 milyon (yuvarlak), 81 il var ve bir il düşünün ki toplam nüfusun neredeyse 4'te 1'ini barındırsın. Akp gibi kitle hareketi olan bir partiyi o ilde yenmişsin, hakların gaspedilerek hem de...
Sonra, yazın tatile gittin diye 40 tane gürültü yapılmış, üstüne Alevi, Kürt nüfusu barındıran, kronik bir problemle, depremle perişan olan bir bölgede, sorun varken ve Hükümet haldır haldır halkla arasını kapatmaya çalışıyorken, kış tatiline gidiyorsun ve bu da bir instagram kullanıcısı aracılığıyla ortaya çıkıyor...
Bende mi sorun var yoksa yönetici erkte mi hiç anlamış değilim. Birincisi, hadi yaz tatili makul olabilir fakat kış tatilinin bir ihtiyaç olduğunu nasıl anlatacaksın? Kitleleri nasıl ikna edeceksin?
Ortalık birbirine girmiş, millet hesap soruyor, sen, iddia ettiğin israfı, Mansur Başkan gibi ortaya çıkaramadığın gibi bu hengamede kış tatiline gidiyorsun.
Cahilim, orta gelir tuzağında, ayağımda prangayla yaşıyorum mazur görün kış tatili nedir? -
İleti düzenlenmiştir.
-
Değerli arkadaşlar elbette ki hepimizin bir siyasi görüşü var ve olmalıdırda. Lakin ben bu forumda 2 yıldır siyasi tartışmaların yapılmadığını gördüm. İletilerimizde siyasi içerik olmamasını düşünüyorum.
-
Başlıklarda özellikle bir noktayı hedef alacak, gösterecek tarzda iletilerin olmaması konusunda forum sayfamız kurulduğundan beri oldukça hassasız. Fikilerinizi beyan edin elbette ancak bunu kısır tartışmalar doğuracak biçimde yapmanın ikilik çıkarmaktan başka hiçbir sonucu olmayacaktır.
-
@LioN Hocam iyiniyetinden şüphem yok sana, rahatsızlık verdiysem kusura bakma. Durumu izah etmek için elimden geldiğince objektif kalmaya çalıştım fakat planladığım gibi olmamış demek ki.
Ama bir de ricam var en ufak bir farklılıkta/olayda hamaset yapmayalım. Daha önce olmadı demek biraz sanki doğru değil, birçok gönderi ve gönderilere paralel tweetler var. Neyse doğru söze boynumuz kıldan ince.
Kolay gelsin. -
@cemalicoşan kardeşim benimde senin iyiniyetinden şüphem yok. Esasen ne demek istediğimi sende anladın. Neticede bu tarz platformlarda yanlış anlaşılmalar vs fazlasıyla oluyor. Dolayısı ile mayınlı alanlara girmeyelim. Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Bizler ekmek kavgasında olan insanlarız.
-
Öyle bir yüzyıla denk geldik ki. İlerde nasip olurda torun torba sahibi olursak. Torunlara anlatacak epey birşey şimdiden birikti. Arap baharı mı dersin Suriye savaşımı dersin depremler mı dersin Corona mı dersin. Torunlar masal dinler gibi dinler aa dedem ninem nelere tanık olmuş şaka gibi der artık.