Vergisi oluyor mu
-
İnstagramdan el emegi ürünler satış yapmayı düşünüyorum vergisi alınıyor mu ne yapmak gerekir bilen varsa yardımcı olabilir mi
-
Vergisi alınıyor ise ne yapmak gerekir vergi dairesinde çalışan arkadaşlar bir fikir verebilir mi
-
@Hukuksever GVK - Vergiden Muaf Esnaf Md.9/6 ''Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu,
ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, muharrik kuvvet kullanmamak ve
dışarıdan işçi almamak şartıyla; oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap,
halı, kilim, dokuma mamûlleri, kırpıntı deriden üretilen mamûller, örgü, dantel, her nevi nakış
işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul, payet, boncuk
işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri işyeri açmaksızın
veya yıl içinde gerçekleştirilen satış tutarı, ilgili yıl için geçerli olan asgari ücretin yıllık brüt
tutarından fazla olmamak üzere, internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanlar. Bu
ürünlerin, pazar takibi suretiyle satılması ile ticarî, ziraî veya meslekî faaliyetleri dolayısıyla
gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri hariç olmak üzere; düzenlenen
kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde
satılması muaflıktan faydalanmaya engel değildir.(3)'' -
@SAkmazlar Peki bunun takibini vergi dairesi nasıl yapıyor başvurulması gerekir mi vergi dairesine
-
@Hukuksever Muafiyet şartlarını sağlıyorsanız başvurmanıza gerek yok, muafiyet şartlarını sağlamıyorsanız örneğin verilen sınırları aşıyorsanız bu durumda vergi dairesine bildirimde bulunmanız gerekir aksi takdirde bu durum vergi dairesi tarafından tespit olunursa vergi ziyaı cezasıyla birlikte ödenmesi gereken vergi tutarı talep edilebilir.
-
Vergi dairesi sicil servisine esnaf muaflığı dilekçesi doldurulur. Dilekçeye istinaden ev adresine yoklama tutulur. Yoklama sonucuna göre muafiyet belgesi verilir. Yoklama da genelde eve gidilmeden telefonla arayarak tutulur.
-
@SAkmazlar @napsak Bir tanıdığın kirada evi var her ay 1000 TL kira geliri alıyor fakat evinin borcu halen bitmedi daha 5-6 yıl kredi ödeyecek . Kira gelirini alırken de IBAN üzerinden alıyor kira geliri diye belirtilmiyor. Vergisi nasıl olacak yani muaf mi olur veya vergi dairesi bunu tespit edebilir mi?
-
@Su28A kredi faizlerini ve evin tapusu son 5 yıl içinde alındıysa onları gider olarak gösterebilirsiniz. Sadece damga vergisi ödersiniz.
-
@napsak hocam evin tapusu daha alınmadı çünkü ev borcu hala ödenmekte daha 6 yıl var bitmesine . Evde kirada . Vergi kısmı nasıl olacak
-
İkametgahının bağlı olduğu Vergi dairesinin sicil servisine başvuruyorsun formu dolduruyorsun formda el işi yaptığını belirt garanti olsun.Eve yoklamaya gelecekler geldikten sonra tekrar daireye gidip müdür onaylı belgeni alabilirsin.
-
@napsak yazmışsınız görmedim
-
@Su28A ödediğiniz kredi konut kredisi ise faizlerini gider olarak gösterirsiniz hocam 1.000 tl ise kira geliriniz sadece damga vergisi ödersiniz.
-
@napsak, içinde söyledi: Vergisi oluyor mu
Vergi dairesi sicil servisine esnaf muaflığı dilekçesi doldurulur. Dilekçeye istinaden ev adresine yoklama tutulur. Yoklama sonucuna göre muafiyet belgesi verilir. Yoklama da genelde eve gidilmeden telefonla arayarak tutulur.
Bu benim soruma mı cevaptı ben anlamadım
-
@napsak gider olarak gösterme falan vergi dairesine gidip mı yapılacak nasıl olacak hocam çok sağolun cevap için
-
@Hukuksever evt hocam
-
@Su28A rica ederim. vergi dairesinden de yapabilirsiniz kendiniz de gib in sitesinde hazır beyan sisteminden doldurabilirsiniz beyannameyi Mart ayında
-
@Hukuksever, içinde söyledi: Vergisi oluyor mu
İnstagramdan el emegi ürünler satış yapmayı düşünüyorum vergisi alınıyor mu ne yapmak gerekir bilen varsa yardımcı olabilir mi
Peki emekli maaşı alan bir kişi bu işi yaparsa emekli maaşına ne olur kesilir mi
-
@napsak peki hocam bunu yapmazsak vergi dairesi tespit edebilir mi ? Sonradan cezai işlem vs ile karşılaşma durumumuz olur mu?
-
@Su28A bankaya kira geliri olarak yatırılmıyorsa bankadan tespiti yapılamaz ancak şikayet üzerine tespiti yapılabilir. tespit edilirse de son 5 yıla ait kaç yıl kira geliri elde ettiyseniz onun kira gelir beyanını alırlar cezalı olarak.
-
@napsak teşekkür ederim hocam