2020 haziran da askerliğim bitiyor.Yazın YL a başvursam askerliğim uzar mı? Herhangi bir sıkıntı olur mu?
-
@Kethüda hocam eminmisiniz ben askerlik şubesine gittim yüksek lisans yapacam dedim yapamazsin dediler bakaya kalmissin dediler yerin bile belli olmuş dediler sana askerlik durum belgesi vermeyiz dediler ancak askere sevk belgesi veririz dediler 2 gün icinde askere gidersin dediler
-
@frank ben de aynı şeyi yaşamıştım 2017'de. Yl yapacaktım, lisans tecilim bitmiş haberim yok. Hem de bir ay falan olmuş biteli. Askerlik şubesine gittim sen bakayasın dediler. Okul da bakaya olduğum için kayıt yapmadı. Şubede tecrübeli bir bayan ile görüştüm. Bana üniversiteye git kayıt hakkı kazandığına dair formalite bir belge al getir seni bir celp atayım dedi. Gittim aldım belgeyi, şubeye götürdüm. Şubat'tan mayıs celbine attı. Durum belgesinde Yl sebebiyle geçici erteleme yazıyordu. Bu özel bir durum sanırım. O esnada kaydımı yaptırdım, olay kapandı.
-
bugün askerlik şubesiyle görüştüm.2 Haziranda biten tecilim vardı.30 eylül e kadar yüksek lisans yapabilme şansım olduğunu söylediler
-
Peki bir şey soracağım ben tezsiz yapıyorum ders falan da seçmedim sadece kayıtlı görünüyorum okula ve bu da askerliğimi 2 temmuz 2020 ye kadar erteledi şimdi muhtemelen bu okulda devam etmediğim için yazın atılacağım tekrar bir tezsiz yüksek lisansa başvursam askerliği uzatır mı?