SGS/SMMM
-
merhabalar, 2016/3 staj başlatma sınavına girdim, öylesine girmiştim zaten; 2017/1 sınavıda şubat 25'te olacakmış. KPSS'ye yan dal arayan varsa, bir de tanıdık mali müşaviri, muhasebecisi olana tavsiyemdir
-
@furkanbey siz yapmayı düşünüyormusunuz mesleği
-
@aliveli ben bi' gazla dosya açtırdım da ne yakın tanıdık var bu mesleği yapan ne de iyi duyumlar.. ama kpss sürecinden çok yoruldum ve sıkıldım. şöyle cevap veriyim sorunuza; net olmamakla birlikte evet düşünüyorum.
-
@furkanbey bence yapın mantıklı bir meslek , hem kendi işinizin patronu olursunuz
-
http://forum.tercihiniyap.net/topic/599/2017-guy-i̇lani-3-000-guy-i̇sti̇yoruz/176 aksam 20.00 da etkınlık var kardeslerım buraya gelın tagı yayınlayacam bı el atın sesımızı duyurmamız lazım
-
sınavı kazanalı 1 yılı geçiyor, halâ stajı baslatamadim. dostlar allah rızası icin, sofranızın bereketi için, yok mudur eskişehir’de mali müşavir tanıdığınız? her hangi bir şirkette muhasebe uzmanı olarak çalışıp yanına stajyer arayan tanıdığınız?
-
@furkanbey hocam mali müşavirler tam ölücü insanlar. Stajdan sonra başka yere gitmek isteyenden yetiştirme parası isteyen alçaklar bile var. Allah kolaylık versin. Oda yardımcı olmuyor mu?
-
@onuktekin hem de nasil , bu kadarı da insanlık suçu dedirtiyor .) amin eksik olmayın. odanın şu ana kadar web sitelerine cv birakmaktan başka bi’ faydasi olmadi ne yazık ki
-
@onuktekin stajdan sonra yetiştirme parası isteyen işi baya ilerletmiş maaşallah SMMM ne kadar kazanır? bilen var mı yani net bir rakam zor da aralık olarak bile olsa insan merak ediyor.
-
bn de stajyerim .yani net bir sey söylemek çok zor ama zamanla cok güzel kazançlar elde ediliyo
-
Merhabalar.Ben de 2018/3 te tlyani 13 ekimdeki sinava ilk kez girdim ve kazandim.10 gundur de stajimi baslatmis bulunuyorum.
Staj yeri bulmak gercekten cok zor.
Zaten potansiyel rakip gozuyle bakildigi icin ne is ogretmeye yanasiyorlar ne para vermek istiyorlar.
Ben cok yerle gorustum.hic biri bana adam akilli ucret teklif etmedi.hatta bi cogu para veremeyecegini acikca soyledi.
Kotu bir konjonkture denk geldik malesef.tam ekonomik krizin ortasinda is aradik/ariyoruz.
Ben en sonunda staj icin icime sinen bir yer buldum.ucret almiyorum hatta ve hatta sigorta parami da ben oduyorum.fakat bu mali musavirimin kotu niyetinden degil.hali hazirda dedter sayisi cok degip ve elemani yeterliydi.yani ihtiyaci yoktu hic personele.
Ama bana dedigi,eger maddi ihtiyacin yoksa gel yanimda ben sana isi dort dortluk ogretirim,staj bittigimlnde buro da acsan sirkete de girsen ustun gelecek hale getiririm dedi,Allaha sukur cok iyi insanlara denk geldim.gercekten de isi cok iyi gosteriyorlar.10 gunde cok sey ogrendim.bunun yani sira hic ayak isi yaptirmiyorlar,fatura topla suraya git cs diye kullanmiyorlar.bana bir masa tahsis ettiler.masabasi calisiyorum sadece.gelis gidis saatlerim de cok rahat. Sabah 10 aksam 4 5.
Acikcasi suan cok memnunum.
Arayanlara tavsiyem.size verecegi ya da vermeyecegi 500 600 lira paraya takilmayin.
Bizler malesef isi bilmiyoruz.amacimiz isi dort dortluk ogrenmek olmali.ruhsat aldigimizda sudan cikmis balik gibi kalmamaliyiz.
Ben hep kpss surecindeydim.bekliyor olsam hala alim gelecek mi diye bekleyecektim.en azindan sigortali bi sekilde bi meslek ogrenerek bekliyorum artik. -
Bu arada eger hic tecrubeniz yoksa isi ogrenmek acisindan sirket degil buroya yonelin derim.burolarda is cok daha detayli ogreniliyor.
-
@marjinalfaydali inanin ben de o kafadayım işi 4 4’luk öğretsin ama isterse 1 kuruş vermesin hatta sigortamı bile yatırmasın. bunu 1-2 görüşmemde müşavirlere de dedim yine de geri donmediler. kaldi ki rakip görmeleri cok saçma; rekabet yasağı var, ruhsati aldıktan sonraki 3 yıl adamın müvekkillerini alamazsin. büyük ihtimal angarya olarak görüyorlar, onca işimiz varken bi’ de ders anlatir gibi çocuk mu avutucaz tecrübesiz stajyere diyorlar
-
@furkanbey 2 yil hocam rekabet yasagi ama onlar fasa fiso...
Mali musavirlerde garip bir ego var ve ogretmek,ugrasmak istemiyorlar.
Ben girdigim mali musaviri tesadufen buldum.
3 yillik smmm o da.haliyle yeni duzen oturtuyor.akrabasi olan 2 kisiyle beraber calisiyor.sirf samimice ogretirim isi dedigi icin girdim yanina.genelde mali musavirler 1 program kullanirken bunlar 2 kullaniyor.haliyle 2 programi da ogreniyorum.
Ogretmek icin cirpiniyorlar Allah razi olsun.bizim icin 2 yil(yuksek lisansla dusurecegimizi varsayarsak) bu isin incigini cincigini ogrenmekle gecmeli.
Kuru kuru smmm belgesi almak da bisey kazandirmaz cunku.
Arayin hocam.yolda yururken denk geldiniz mi calin kapilarini konusun.nereden nasibin gelecegi hic ama hic belli olmaz.
Benim mali musavirim defterimiz artarsa ortak oluruz bile dedi.
Iyi insan bulmak zor,insallah bulursunuz biran once,pesini birakmayin,gelecegin meslegi cunku.
Zira bizler gelecekte sirketlere mali danismanlik,yonetim danismanligi yapa ak kisileriz.kendimizi ne kadar gelistirirsek bilgimizle suslersek o kadar sermayemiz artar. -
@marjinalfaydali luca ve zirve mi? çok iyiymiş sizinki , çabalayın öğrenin ve ortak olun bence ; benim de hedefim/hayalim o. ama dediğiniz gibi egolu insanlar çoğu, bu yüzdendir her gece direkt ofislerine girip kendimi tanıtıp staj yeri arıyorum tarzında bir konusma yapsam mi ki diye düşünüp sabahına vazgeçiyorum.. allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın. umarım 10 ocak’a kadar başlatırım stajı, yeterlilik sınavına hemen hemen ayni zamanlarda girebiliriz .)
-
@furkanbey evet zirve ve lucayi ayni anda kullaniyoruz.
Bence dusundugunuzu yapin.kafanizda bi konusma planlayin ve her mm tabelasi gordugunuz yere girip bunu gerceklestirin.
Is ayaga gelmiyor malesef.cevre de cok yoksa baska secenek kalmiyor.tanidiginiz on muhasebeci vs varsa onlara da haber birakin.
Illa ki vardir smmm tanidigi olan.
Ama bence en iyisi kendi buldugunuzdur her zaman.
Evet insallah yeterlilige ayni siralar girmis oluyoruz.hayirlisi olsun bakalim. -
@marjinalfaydali çok sağolun , biraz da bu gaza ihtiyacım vardı .) uygun fiyatlı tezsiz yüksek lisansı da gec olmadan başlatın. her şey gönlünüzce olsun
-
@furkanbey suan anlasma yapilacak okulu bekliyorum.insallah uygun fiyata bulurum bir yer.siz de gonlunuzce bir yer bulursunuz insallah,pes etmeyin
-
@evandro bunu isteyen de az değil hocam. Bunu garipsemeyen teamül gibi gören müşavir sayısı azımsanmayacak kadar çok. Nelerle nelerle tehdit ediyorlar... Orta sınıfın orta sınıfı ezmesi bu dünyadaki büyük puştluklardan biri bence.
-
@furkanbey hocam ne yaptiniz?
Buldunuz mu staj yeri?