İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2020
-
arkadaslar basvuru için cv istenmiş, nasıl bir cv hazırlamamız gerekiyor?
-
Arkadaşlar başvuru yapabilen var mı ? Doldurulması gereken formu sitede bulamadım da ,bilgisi olan var mı ?
-
@neisimizvarburda Normal cvniz hocam.
-
@ikpln https://www.immib.org.tr/tr/duyuru-haberler-personel-alimi-hk.html en altta formu görürsünüz
-
@başarısız teşekkür ederim hocam
-
@başarısız tesekkurlerr
-
İdari memur kadrosu için beklediğim bir ilandı sevindim
-
Referans önemli midir
-
@North-remembers dostum olmadik yerde olmadik sorular sorma bence.
-
@çölkaplanı anlamadım hocam niye böyle bir şey dediniz
-
@North-remembers, içinde söyledi: İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2020
@çölkaplanı anlamadım hocam niye böyle bir şey dediniz
Ayrıca burada herkes fikrini paylaşmakta özgür. Kendiniz bence 84 puan ile kapatacak demişsiniz. Benimle alakalı bu başlık size iyi akşamlar
-
@North-remembers hocam kusura bakmayin lutfen. Şu referan soran arkadasa cevap yazacaktim yanlis oldu. O cevap size degildi. Özür dilerim
-
Arkadaşlar belgeleri gönderdiniz mi ? Bir de bu sene de iki mülakat mı uygulanacak acaba ?
-
@dust7 yarın göndereceğim fakat aşırı kararsızım hala. Geçen sene 2. Mülakatı iki gün önceden haber vermişler. Geçen yılki başlıkta güzel şeyler yazmıyor. Yine de denemek istiyorum işsizlik malum.
-
@ank3435 hocam seçme lüksümüz olsa keşke. Hangi kurum olursa ona başvuruyoruz maalesef. Ama bu kurumlara girmek isteyip de yeterli puanı olmayan da birçok kişi var. Bu açıdan bakmak lazım.
-
Herkese hayırlı iş kapıları ve hayırlı sonuçlar dilerim. Bu kurum hakkında az buçuk bir araştırma yaptım, geçen yılın sayfasını da tamamen oturup okudum ama farklı kişilerce birbirine tam zıt olan bilgiler verilmiş (mesela en basiti birisi maaşı3bin civarı derken başka birisi 5bin tl ye demiş her ikisi de ikramiyeler hariç) bu sebeple çok bilgi karmaşası oluyor. Ben araştırıp öğrendiklerimi kesin olmamakla beraber yazacağım birazdan ama en başından Acaba herhangi bir İhracatçı Birliklerinde Çalışan, daha önce bu birliklerde mülakat tecrübesi olan süreci bilen bize yardımcı olabilecek bir arkadaşımız abimiz ablamız yok mudur acaba? Malum İstanbul'da yaşamak kolay değil en azından işin maddi imkanlarından kabaca bilgi sahibi olup ona göre tercih yapsak ya da yapmasak ki başvurup mülakata kabul almış olan ama mülakat sürecinde vazgeçip, mülakata hak kazanamamış kimselerin hakkına da girmesek? Tecrübe sahiplerinin bilgilerini yada sorabileceğimiz sorulara yanıtını bekliyorum. İyi geceler.
-
@m-bahadir hocam immib in kendi sitesinde şöyle bir yazı var : Kurum personeline yılda 12 Maaş + 4 İkramiye + 2 Performans Primi verilmektedir. İki kadro arasında özlük hakları bakımından da küçük farklar bulunmaktadır. Kuruma yeni başlayan bir idari memur ile uzman yardımcısı arasında ortalama 250-300 TL arası maaş farkı bulunmaktadır.
Uzman yrd merkez uzman kadar maaş alıyor diye biliyorum. İdari memur da ondan çok düşük almıyormuş kendi yazdıklarına göre. -
Benim bir arkadaşımın bu kurumda 2 yıldır uzman yardımcısı olarak çalışan akrabasından biraz da zorlayarak alabildiğim bilgiler şunlar :
1- Devlet memuru değilsiniz ve iş kanununa tabi sözleşmelisiniz ama demek değil ki güvencesiz. Şimdiye kadar adli durumlar hariç kurumdan atılan sözleşmesi yenilenmeyen kimse pek görülmemiş.
2- İdari memur ile uzman yardımcısı arasında kariyer hariç max. kabaca 300-400 tl maaş farkı dışında bir fark yokmuş.
3-İdari memur dil şartını yerine getirdikten sonra her yıl açılan görevde yükselmeyle uzman yard. olabiliyor. Uzman yard. ise uzmam , şube müdürü ... gen. sekreterliğe kadar yolu var başarı durumuna göre.
4- Yeni başlayan c seviye bekar uzman yardımcısı maaşı 5500tl civarı ikramiyeler hariç imiş(istanbul birlikleri için). Dediklerine göre ikramiyelerle beraber yılda gelirin toplam 16 maaş ediyormuş ki buda ortalama aylık 7500tl ye yakın ediyor. Bununla birlikte kurumun bayramlarda ve yılbaşında ayni ve nakdi ciddi yardımları evliliğe ve çocuğa da ciddi miktarda yardımları oluyormuş. Yani maddi açıdan İstanbul şartlarında diğer çoğu kuruma hatta merkez uzm. yard. a göre çok avantajlı olursunuz dediler.
5- Çalışma saati haftada 45 saat bazı dönemlerde ciddi manada yoğunluk yaşanıp mesaiye kalma olabiliyormuş ve İstanbul da Ana güzergah üzerinde çoğu yerden binebileceğiniz personel servisi varmış.
6- Kurumda 5 yıla yakın çalışan ihracat konusunda belli bir yeterliliğe ve bilgi birikimine sahip olanlar ya özel danışmanlık yapmak ya da firmaların ihracat yetkilisi olarak daha iyi şartta gelir ve kazanç için istifa etmiş genelde.
7- Mülakat konusunda pek referans durumu olmuyor genel olarak kimsenin hakkı yenmeden(inşallah öyledir) liyakata ve puan sıralamasına göre alım yapılıyor dediler ki bu arkadaş girerken 13 uzman yardımcısı alınmış ve bunun 12 si puan listesinden atanmış (mülakat listeyi 1 kişi değiştirmiş)
8- TİM ve İhr. Birl. Kuruluş ve Görevleri Hk. Kanun + Yönetmelik + İnsan Kaynakları ve Sınav Yönetmeliğini başvurmadan ve mülakata girmeden muhakkak okuyun ve bunlara ilave iMMİB kurumunun sitesinden kurum hakkında ve dış ticaret hakkında bilgi sahibi olun dediler(mülakat için)
benim öğrenebildiklerim bunlar arkadaşlar. Şahsen doğru bilgi olduğunu düşünüyorum lakin vebal almamak adına "KESİN BİLGİ DEĞİLDİR" şerhiyle sizinle paylaşıyorum bilgisi olan arkadaşlar da şu doğru - şu yanlış derse en azından doğru olanı teyit etmiş, yanlış olanı da elemiş oluruz. Bilgi edindikçe de yine yazarım. Herkesin hakkında hayırlı olmasını diliyorum. İyi geceler. -
Teşekkürler hocam benim gibi ciddi biçimde burayı düşünen arkadaşlar için çok yardımcı oldu.
-
@NeverLetGo rica ederim hocam yardımcı olduysa ne mutlu ben de bu bilgiler doğrultusunda başvuru yaptım hakkımızda hayırlısı olsun.