Vasıfsız Olunduğu İddiası ve Getirileri
-
Değerli arkadaşlar, az evvel @paretowilfredo twitter hesabından, özetle Mali Müşavirlerin devlet kadrolarında istihdamına yönelik taleplerini içeren bir görsel paylaşmış bu çok adice ve incitici bir durum resmen haklarımız gaspedilmekte ve kafadan mağdur edilmekteyiz. Lütfen destekleyin o floodu ve fikirlerinizi beyan edin!!
Bakınız kiminiz bilmiş der kiminiz kendini anlatıyor der ne derseniz deyin ben en büyük denetim firmalarından, dolayısıyla, içerisinde bilmem kaç tane YMM bulunduran firmalardan birinde çalıştım, arkadaşlarım hâla emek vermekteler size yemin ediyorum 10 yıl çalışmış Devlet kökenli bir personeli, özelde 20 yıl çalışmış personele eş tutup istihdam etmekteler yani kendi içlerinde devletten gelene daha fazla itibar atfederlerken, burada tutmuş kamudaki personelin vasıfsızlığı bahane edilerek SMMM'lerin kamuda istihdam edilmeleri talep ediliyor.
Bunların ben ciğerini bilirim; devletten 3 kuruş vergi koparmak için 40 takla açarlar, şirketlerin patronlarına yaranmak için gerekirse ceza yemeyi göze alıp hayınlık ederler (bazıları)!!
Açın izleyin "Inside Job" belgeselini, var birçok platformda, 2008'deki Mortrage krizi bunların eseridir; sadece kâra odaklanan kurum ve kişilerden, Devlet gelirini arttırma, giderlerini azaltma düşüncesi bir nebze beklenebilir lâkin Devlete katacakları 3 iken şirketlere, sermayeye ve patronlara katacakları 5'tir bunların.
Size gelince, ben yarın birgün yasaklanırım ya da dururum önemli değil arkadaşlar devamlı vasıfsız olduğumuzdan, her hâlukarda iş bilmeyişimizden en başta siz yakınırsanız millet bizi duman eder!! Yapmayın etmeyin eylemeyin Devlet, üniversitelerinde ne veriyor da biz almıyoruz? Burası, içinde onlarva Harvard barındıran bir ülke değil ki, Boğaziçinden gelip, bizim okulda ders alanlar vardı size yemin ediyorum kolay geçebildikleri söylenemezdi dolayısıyla, ikide birde bizleri, kendinizi vasıfsızlıkla suçlamayın lütfen!!
Ve artık mücadele edelim, meclise gidelim, eliniz cebinizde bu işler yürümüyor, etkinlik yapalım vallahi giden bizden gidiyor...
Daha, bilanço görmemiş adamlar, sadece SMMM oldukları için belli pozisyonlara getiriliyorlar diye DE yerimizi verecek değiliz, vermemeliyiz... -
@cemalicoşan herhangi birinin memur olma talebi, özellikle ekşide veya benzer mecralarda, özel sektörden, bilmem X k TL maaş alan fakat 50'sine geldiğinde "ulan nerede cafe açsam, kıdem tazminatımı alamadan şutlanırsam ya" diye içten içe düşünen, memur düşmanı, bunu gizlemek adına da yetkinliği tartışmaya açan, hakaret yağdıranlardan, medyanın vasıfsız memur meselesini işlemesine kadar, yazılı ve görsel medyada her defasında yerin dibine sokulmuştur, sokulmaktadır.
Benden iyi biliyorsunuz; GUY, İnfaz Koruma ya da Kaymakam olduğunuzda, en azından 60'ınızda kimse size gelip "ıhım ıhım iş kanunu da esnek, acaba ağırdan ayrılsan mı?" demeyeceği için biz memur olmak istiyoruz.
Ama görüyorum ki burada bile tekerrür sorularda, görece basit sorularda, az puan alınmış olunmasında ilk akla gelen vasıfsız olma veya kalınma durumu...
Ya hepimiz buradayız, burası Türkiye, 657 bile tartışılıyor, krize ve savaşa gayet açık bir ülkeyiz etmeyin eylemeyin, kur riski, hukuki güvence riski, kronik dış ticaret sorunu varken özele ne kadar bel bağlanabilir? Hatta, burada NASA olsa ve şirket olsa, vallahi memurluk oradan daha doğru gelir zira ülke dinamikleri, patron sosyolojisi bunu gerektiriyor.
Velhasıl kenetlenmek, yetkinliğimizi tartışacak olanlara karşı dik durmak ve mücadele etmek zorundayız...