2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@Pinky Uluslararası ilişkiler hocam. Aslında en rahat cevap verdiğim borçlardı. Şansa bırakmayıp sıkı çalışmıştım medeni ve borçlara. Geçen mülakatımda da medeni gelmişti çünkü. Anayasa ve idareye de yüklenmiştim ama DDK üyeleri, ne zaman kuruldu falan sorularına çok emin olamadan cevap verdim. Kısmet artık. Hayırlısı olsun hepimiz için.
-
@alis hocam benim de sesim titredi ama sesimi yükselterek bunu bastirmaya çalistim. Ama kendimi ifade edemeyecek kadar bi heyecan değildi. Siz de caninizi sıkmayın heyecan normal
-
@alis Uzme kendini kardes Hakkimizda hayirlisi herkes yasiyor bunlari
-
Günaydın herkese bugün mülakata girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Sabah grubundayim
-
@Albayrak58 başarılar hocam. Mülakatta sonra komisyon ve sorular için durum değerlendirmesi yaparsan bizim için iyi olur.
-
Günaydın arkadaşlar dün girdim mülakata. Çok tuhaf sorular ile karşılaştım. Yani mevzuat yada alanımla ilgili soru yoktu (iktisat mezunuyum). Tuhaf soru örneği jaguar hangi hayvan grubundan? Vahşi hayvan beslemek istesen ne beslerdin? Internet siteleri, kullandıkları uygulamalar vs gibi sohbet havasında bir mülakattı. Başarılar diliyorum.
-
@sdtk şaka mı bu ben dün kuş türleri filan soruyorlar dediklerinde espri sanmıştım ilginç
-
@Pinky hocam onu bende okuduğumda inanmamıştım ve çok sağlam hazırlandım bu tarz sorularla karşılaşınca ne olduğunu anlamadım. Iyi desem iyilik bisey yok kötü desem cevapsız bisey yok. Anlamadım.
-
Dün öğleden sonra girdim.
Güzel karşıladılar bende gülümseyerek karşılık verdim.
ilk soruyu bilemedim alakasız bir yorum yaptım ne mevzuatla ne de bölümüm uluslar ile ilgili idi bir hayvan türü sanırım sonradan bakmadım çünkü soruyu bile hatırlamıyorum.
benim konuşmama çok fırsat vermediler lafımı böldüler hızlı cevaplar verdim.
mesela geçiçi koruma tanımı sordu cevapladım, kimler geçiçi korunur dedi, cevapladım, ne zamandan beri var dedi cevapladım, ne haklar sağlar dedi cevaplarken başka soru sordular.
uyum nedir dedi cevaplarken uyum nasıl yapılır dedi onu da cevaplarken uyum ile ilgili başka bişey daha sordu
öğleden öncekiler bitmediği için hızlandırdılar gibi geldi.
genel olarak orta şekerli geçitğini düşünüyorum.
bence erken gitmeyin çok bekledim heyecanımı arttırdı -
Mülakata giren bir kişi, sağlık yönünden engel teşkil ettiği için elenirse bunu nasıl anlayabiliriz?
-
@hayatbenim aynı zamanda girmişiz demek ki hocam kesinlikle katılıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin
-
@sdtk sende de soru içinde sorular sordular mı
-
@sdtk ben de diyodum kendi kendime sadece bana mi boyle degisik sorular geldi diye. O kadar calistim mevzuata sadece multeci nedir diye sordular onun disinda latin Amerikalı bi gitarist soyle en son acilan baraj nedir gibi beklemedigim tarzda gelince neye ugradigimi sasirdim açıkçası
-
@hayatbenim evet yani cevap vermeye çalışırken içinden başka başka sorular türettiler. Çok hızlı gelişti herşey yani
-
@sdtk bir an çok korktum yanlış bişey mi dedim diye. çünkü hemen bitirelim git havası vardı
-
@shrfth26 ayni durum hocan sizinde sorular ilginçmiş. @hayatbenim yani ben mülakattan çıktığımda çok üzüldüm ve neye uğradığımı şaşırdım. Iyi veya kötü yorum yapamadım.
-
@shrfth26 Hacım sana mülteci nedir diye sordular bana soru içinde soruları arka arkadaya sordular allahtan hiç dilim sürçmedi düzgün şekilde o anın heyecanı ile cavap verdim. heyecan ile yanlış bişey söyledim mi diye düşünmüyor değilim çünkü hala atlatamadım dünkü duygularımı
-
@hayatbenim okudugum universitenin bi ilcesindeki egitim fakultesinin ismini sordular oysa biliyodum ama heyecandan o an hic aklima gelmedi ben de hala atlatamadim kendi kendime sorgulayip duruyorum kafamda ne iyi diyebiliyorum ne kötü herkesin hakkinda hayirlisi olsun
-
Mülakat iyi geçti muhtemelen eleyecekler
-
Bugün girdim tecrübelerimi aktaracağımı söylemiştim öncelikle süreç sıkıntılı bekleme olayı heyecanı 2 ,3 kat arttırıyor benim sorularıM genelde yorum sorusuydu arkadaşlar yani net mevzuatdan bir soru gelmedi ki genelde herkese bu tarz sorular geliyormuş , bir sorum da uluslararası ilişkiler alanına aitti komisyon ciddi peşpeşe geldi söyleceklerim bu kadar Allah herkese kolaylık versin