14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@sefa-turkdonmez onceki sinav icindir belki o
-
@sefa-turkdonmez sizin nasil gecti
-
@sefa-turkdonmez Çünkü sınava en fazla 600 kişi girebiliyor ve son sıradaki ile aynı puanı alanlar da girebiliyor. Bir arkadaş sınav 653 kişinin girdiğini söyledi. Yani benimki bir tahmin değil. 600. İle birlikte 54 kişi 70 puan alarak sonuncu olarak girmiş oluyor sınava şayet 653 kişi girmişse.
-
@keynesinvarisi ben söyledim hocam ama bi yorum daha okudum optik formun sağ alt köşesinde xx/653 yazıyodu sınava erken girmiştim önüm arkam ve yanımdaki optiklere de bakıp teyit ettim artıyor sıra numarasına göre ve bu da kişi sayısı olduğunu gösteriyor sizin de dediğiniz gibi 54kişi 70 puan almış ve sınava girmeye hak kazanmış
-
Merhaba arkadaşlar. Bu zamana kadar hep forumda okuyucu oldum Sizler o kadar emek veriyorsunuz, yazıyorsunuz. Ben de katılıp en azından sonucumu yazmak istedim. Sizler açısından da belirleyici bir faktör olur böylece. Ankara Siyasal mezunuyum. Bu sınava da belirli bir süre çalıştım. Ama alan konuları mezun olduğum bölüme uygun olduğu için çok fazla vakit harcamama gerek kalmadı. Forumda böyle bir arkadaş daha vardı, sanırım aynı bölümden mezunuz.Öncelikle alan kısmının çok zor olmadığı ama kolay da olmadığını belirmeliyim. İngilizce paragraflar çok uzundu bana göre, zaten görece en çok yanlışım paragraftan çıktı. Hesapladığım puan da minimum 80,8 geliyor. Paragrafta bazı cevapları acele işaretlediğim için hatırlamıyorum. Onları yanlış saydım. Alanda da bir soruyu doğru saydım fakat çok küçük de olsa yanlış olma ihtimali var, soru üzerinde bir soru işaretim oluştu. Eğer o soru yanlış ise 78,8e inebilirim. Ama muhtemelen doğrudur, 80,8 gelir diye düşünüyorum.
-
@SBF11 kamu mezunu musunuz hocam?
-
@vasıflıişsiz Uluslararası İlişkiler. Ama Kamu Yönetimi ile ortak çok fazla ders aldık. Ayrıca geçen sene kaymakamlık sınavına hazırlanırken de bu sınavda çıkan konuların çoğunu halletmiştim. Onun avantajı da oldu, onu da yazmalıyım
-
@SBF11 ben de 16 kamu mezunuyum. ama doğru uluslararası ilişkiler ağırlık bir sınavdı
-
@vasıflıişsiz Uluslararası Örgütlerden çok soru vardı. Kamu diplomasisi de görece bizim alana yakın bir konu ama Siyasal'da kamu diplomasisine dönük bir ders almamıştık biz. Türk Dış Politikası'ndan da sanırım 2 soru vardı. Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler mezunlarına dönük bir sınavdı, diğer bölümler muhtemelen zorlanmışlardır.
-
@SBF11 paragraftan kac yanlisiniz var hocam
-
@beirutde Hocam 16 doğru hesapladım. 3 tane de emin olmadığım soru var, onları yanlış saydım. Yarısını anca yapmışım yani anlayacağınız. Ama çeviri bölümünde 1 yanlış çıktı, orası beni biraz kurtardı. Bu arada puan hesabını tekrar yaptım. 80,8 den 79a indim. Çarpma işleminde bir hata yapmışım 80 üstü olmadı yani, 79 civarında bir şey gelecek.
-
@SBF11 off sizi paragraf carpmis hocam allahtan ilk kisminiz iyiymis
-
@beirutde Aynen hocam alandan kurtardım ben. 22 geliyor alandan. Paragraf bildiğiniz çarptı ya. İlk sınavdaki gibi değildi paragraflar. Bayağı uzundu, sona doğru vakit de az kalınca hızlanmak zorunda kaldım falan, bayağı sıkıntı oldu
-
@fuat1907 hocam belediye ve içişleri soruları hangileriydi iptal olursa demişsiniz ya
-
Doğru hatırlayıp herhangi bir kaydirma yapmadiysam 80+ suan icin
-
Bu sınavın İngilizce kısmı Ön Elemedekine nazaran çok daha kaliteliydi. Hazırlayanları tebrik ederim. Ben Ocak ayında girdiğim TOEFL'dan 110 aldım ve ona rağmen bu sınavda neredeyse ilk bir saatimi İngilizce'ye ayırma mecburiyetinde kaldım. Paragraf sorularının TOEFL'daki Reading kısmından aşağı kalır bir yanı yoktu.
Cevaplarımı çok iyi hatırlamıyorum ama 70'i geçtiğime adım gibi eminim. Umarım Başkanlık için en hayırlı olacak kişiler bir sonraki aşamaya kalırlar.
Anadolu Üniversitesi bizi çok bekletmez umarım. Ön Eleme sınavı 23 gün sonra açıklanmıştı fakat bu sefer giren sayısı 600 küsür, 3000 küsür değil.
Herkese geçmiş olsun.
-
@sefa-turkdonmez ne kadar + hocam?
-
@keynesinvarisi, içinde söyledi: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
@sefa-turkdonmez ne kadar + hocam?
Mesela benim tedbiren fazladan yanlış saydıklarımı doğru kabul ettiğimde 80,21. Sizin de öyle mi yoksa 85,86,87 gibi bir 80+ mı?
-
@littlefinger O ikisi aynı soru hocam. Yani iptal olacak tek bir soru var.Alan bilgisi 12 numaralı soru. Hatta iptal olursa değil o soru zaten iptal olacak şüphe yok.
-
Arkadaşlar yapalım mı yine bir liste sizce?Katılım olur mu?