14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@sefa-turkdonmez Bu formatta soru sayısının ne önemi var hocam 25 soru daha fazla puan getiriyo sınavda puanlamaya göre değerlendiriliyor bu durumda eğer ki kendine alanına güveniyosan 25 soruyla da ciddi puanlar alabilirsin demek ama bu kadar çok konu koyarak bunu pek mümkün kılmıyorlar
-
@hkt 40 puan hocam ingilizce sizce az mı?
ilk sınavda da sordular ingilizce yine sordular bu bile ingilizceye ne kadar önem verdiklerini gösteriyor. tabıkı soru sayısı ölçü değil ama puan da az degıl -
@sefa-turkdonmez tabii ki az değil tekrar tekrar dil denemesi önemli olduğunu ve bu defa daha eleyici sorular geleceğini de gösteriyor hepimize kolaylıklar dilerim
-
@sefa-turkdonmez hocam çıkmış sorulara nerden erişebilirz?
-
Aöf çıkmış soru çözüm için link paylaşabilir misiniz?
-
@hkt amin hocam vallahi gerildi herkes
-
Hocam Google'a ilgili dersin adını yazıp yanına aöf soru yazarsanız birkaç site var soruların olduğu
-
@kamiya_55 AÖF soru diye bi uygulamaya denk geldim epey faydalı oldu indirip bakabilirisiniz hocam uygulamın güvenirliği hakkında bi fikrim yok ama soru ve cevaplar makul gibi
-
Merhaba arkadaşlar, iyi çalışmalar dün beni de kurumdan aradılar bilgi vermek ve bölüm teyit etmek amaçlı. Ben de sınava kaç kişinin gireceğini sordum ama bunun bilgisini sizinle paylaşamayiz dediler
-
@Cornflakes Teknik olarak kadro sayısının 20 katı, yani 600 kişi hocam. Fakat sonuncu ile aynı puanı alanlar da gireceğinden ya da 70'i geçen 600 kişi olmayabileceğinden 500-700 arası demek daha sağlıklı kanımca.
-
@altairtyraen evet hocam ben de bu aralıkta dur diye düşünüyorum sorumun yanıtsız kalacağını biliyordum ama şansımı denemek istedim.
-
https://www.iletisim.gov.tr/images/uploads/dosyalar/AyinTarihiHaziran25_06.pdf
Sınava girmeden önce İletişim Başkanlığı'nın çıkarmış olduğu dergiye bakmakta fayda var. Birçok konu üzerinde değerlendirme yazıları mevcut.
-
@hkt türkiyenin toplumsal yapısı testinde bi tane yanlış soru vardı hocam seçim ilkelerinden serbestlik ve gizlilik'i karıştırmış soruyu yazan okuyunca farkedersiniz
-
@hkt Çok Teşekkürler hocam. İyi çalışmalar.
-
@sefa-turkdonmez daha denk gelmedim ama dikkat ederim teşekkürler
-
Merhaba arkadaslar. İngilizce icin hangi kaynaklari okuyorsunuz?
-
@eda-yilmaz more to read II
-
@eda-yilmaz yabancı haber sitelerine göz gezdiriyorum, alan konularını bitirebilirsem bir iki makale okuycam, o kadar
-
UA hukukun asli kaynakları hakkında hâlen tereddütüm var yok mu bir uluslararası ılıskılerci yardımcı olsun bize bm ilkelerinde asli kaynak aöf kitabının çıkmış sorularında asli kaynak sayılmıyor. yine aynı kitabın özet kısmında asli kaynak bazı sayfalarında tamamlayıcı kaynak olarak sayılıyo. şu döngüden birisi bizi kurtarsın bi zahmet
-
@sefa-turkdonmez hocam sorunuzu tam olarak anlamadım ama uluslararası hukukun kaynakları BM ilkelerinde değil UAD 38.Madde kapsamında yazılı. BM ilkelerini uluslararası hukukun prensipleri olarak kabul edebiliriz. Ama konuyla pek alakası yok. Buna göre Uluslararası anlaşmalar, international custom dediğimiz teamüller, hukukun genel ilkeleri asli kaynaklara giriyor. Yardımcı kaynakları ise basit bir tasnif ile yargı kararları ve öğreti olarak tanımlayabiliriz.