14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@spark Tabi ki sadece mühendislere verilecek.
-
@3pruu bu dediginize katiliyorum hocam . ayni fikirdeyi.
-
@spark herkese verilmez tabi. hangi kismin sorusuysa ona verilir iki puan
-
@3pruu hocam öyle bakarsak olaya biz de il disindan iki defa gel git yapip baraji gectik. biz daha drzavantajliyiz mulakata kalmak icin daha yuksek puan almamiz lazim. herkes sikintili durumda yalniz siz degik
-
@beirutde peki hocam.
-
@3pruu pek isinize gelmedi anlasilan.. herkes icin hayirli olur umarim.
-
Allah herkese hayırlısını nasip etsin birbirinizi kırmayın lütfen
-
Yani zaten burada kim ne söylerse söylesin kurum kendi kararı doğrultusunda mülakatı belirleyecek. Bence de birbirimizi kırmayalım ama fikir belirtmekten de zarar gelmez. Herkes fikrini söyleyebilir, bunu tartışabilirler. Hangisi daha adil veya değil diye de tartışma yapılabilir, bunda bir mahsur yok bence.
Bence sadece puana bakılıp mezun olunan bölüme veya fakülteye bakılmadan doğrudan ilk 120 kişinin çağrılması saçma olur. Örneğin, hukuk fakültesi mezunlarının girdiği sınavın görece kolay, mühendislik fakültesi mezunlarının girdiği sınavın görece zor olması durumunda mühendislere büyük bir haksızlık yapılmış olur. Ayrıca alanda iptal edilecek sorular doğru kabul edileceğinden farklı fakülteler kendi aralarında değil de karışık değerlendirilirse gene bir adaletsizlik oluşur. Umarım her fakülteyi ayrı ayrı değerlendirirler ve kontenjan dolmadığı taktirde İİBF/SBF'den ilave yaparlar.
İkinci olarak mühendis kadrosunun yerine İİBF/SBF mezunu birisinin alınması bana çok mantıklı gelmiyor. Çünkü sosyal bilimler ile fen bilimleri gerçekten çok farklı bir zeminde işliyor. Fakat iletişim fakültesi mezunu ile İİBF/SBF mezunu arasında bence çok büyük bir fark yok. Muhtemelen her iki mezun da kuruma girdikten sonra yapacağı işi öğrenecek. İki fakülte mezunu da farklı işler yapmayacaklar kuruma girdikten sonra.
Geçen sen iletişim fakültesinden 2 kişinin çağrılıp kimsenin alınmamasını ben haksızlık olarak nitelendirmiyorum. İİBF mezunu da mühendislik fakültesi mezunu da iletişim fakültesi mezunu da Ankara'da ikamet etmiyorsa şehir değiştirip sınava giriyor. Farklı şehirden gelmesi bir ölçüt olamaz yani. Sözlü sınavda belirli ölçütler var:
a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel yetenek ve genel kültürü,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı.
Sözlü sınava giriş hakkı kazanan iletişim fakültesi mezun sayısı sadece 2 kişi olsa da yukarıdaki kriterlere göre değerlendirme yapılacak ve 70 barajı var. Eğer kişi sorulan sorulara doğru veya ciddi yanıt vermemişse, temsil kabiliyeti düşük veya davranışları mesleğe uygun değilse pek gayet elenebilir. Kriterlerin objektif olmadığının, subjektif olduğunun farkındayım fakat sözlü sınavın da doğası bu zaten. Ölçütler oldukça subjektif. Bu noktada Sınav Kurulu'nun görece objektif karar almasını temenni etmekten başka bir şey yapamıyoruz şu aşamada.
-
@SBF11 güzel özetlemişsiniz hocam elinize sağlık
-
@beirutde peki hocam...
-
-
Her bölümün kontenjanını dolduracak şekilde mülakata çağırmalı bence.Bunun içinde bi çok yöntem uygulanabilir Örneğin kontenjanı bile dolduramayan bölümler için
1)Kendı bölümleri içinde bağıl değerlendirme yapılabilir.puan hesaplanırken
2)Puanlar belirli bir taban puandan başlatılabilir
ve bunun gibi bir sürü çözüm var.
Bu forumdan sürekli yazıp başkalarının kadrolarını işgal edip kendi şansımı nasıl daha çok artırırım diye hesap yapan arkadaşlarda çok ayıp ediyor bi de ağızlarından hak hukuk adalet lafı hiç düşmüyor -
@baykuş o arkadaslardan biri de sizsiniz gibi geldi bana. ne güzel dünya ya baraji gecemeyince baraj dusurulsun. baraji gecince baraji gecen hemen işe alinsin. siz keske direk sinavsiz sualsiz alsalarmis hocam kuruma
-
Mühendisin alan sınavı yilllardir görmediği piyasayada da karşısına çıkmayan ayrica başka bi lisans bölumünün(Elektronikçiler için ozellikle) alan sınavıydı ayrıca kpss arefesinde
Iktisatcilarin ise kpss nedeniyle zaten hazırlandığı birçok kurumda girdiği standart bi alan sınavı
Bunların ikisini bi torbada değerlendirelim diyorsun sen ha...
ve ayrıca bu mesajın ardından hemen senin yazmanda manidar herkes kendini çok iyi tanıyor demek ki...
Vallahi biraz sessiz kal artık hocam çok antipatik olmaya başladın -
@baykuş Hocam belirli bir taban puan var ve bu 70 zaten. Ben de zaten sizinle aynı şeyi söyledim. Örneğin, İİBF/SBF mezunlarından 120. sırada olan kişinin puanı 78, iletişim fakültesi mezunlarından 5. sırada olan kişinin puanı 72 ise, bence de iletişim fakültesi mezunu olan arkadaş sözlü sınava çağrılmalı. Fakat 1. olan kişinin puanı 69 ise zaten sözlü sınava çağrılmamalı. Eğer kastettiğiniz şey iletişim fakültesi mezunlarının kontenjanını doldurmak için 70 barajını düşürmekse, bunun adil olmadığını söyleyebilirim. Ve hukuka da aykırı olur her ne kadar hukuk kelimesini duymak istemeseniz de anayasamızda yazana göre hukuk devletiyiz hocam
-
@baykuş sen önce haddini bil arkadaşım. kimim antipatik gözükmeye basladigina da mi sen karar veriyosun .
-
Ilk alımlarda hukuk devleti değilmiydik...yarim yamalak hukuk bilginizle hukuk diyip duruyorsunuz
-
@baykuş Hocam ilk alım derken ne kastettiğinizi anlamadım fakat artık size cevap vermeyeceğim. Kolay gelsin.
-
bu arkadasa ben artik cevap yazmayi kendime zül addediyorum. kendisi istedigi konuda ahkam.kesebilir
-
Ahkam kesen sensin ilk alımları hukuksuz olarak nitelendirdin