14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@siyasalllııı herkes 600'e girmekten söz ediyor fakat zaten 70 ve üstü ilk 600 demek çünkü kpss gibi virgül oynamıyor aramızda 599. kişi 70 almışsa ve 70 alan daha 10 kişi varsa hangisini 600. sıraya koyacak. 70 in bir önemi var bu yüzden kimse tam puan alamamış da olabilir. Bu arada iletişim-71
-
Şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Forumda 70 üstü 34 kişi sınavlara girenler forumu takip ediyor.Forum dışı taş çatlasın 150 kişi olur 70 ve üstü puan alan. Yani iibf için konuşuyorum 70 üstü herkes yüzde 90 ihtimal ikinci sınava girebilecektir. İletişim ve diğer alanlardan zaten 70 puanı alan yüzde yüz ikinci sınava girer.O alanlardan çok fazla sınava giren insan yok. Tekrar rica ediyorum puanlarımızı yazalım. Forumu takip etmeyen arkadaşları da bu konuda bilgilendirelim. Zaten uzunca bir süre bekleyeceğiz. En azından listeyi yaklaşık olarak görmüş oluruz.
-
@siyasalllııı bu kanıya belki yığılmanın 70 ve 80 lerde olacağını düşündüğüm için vardım. Kaç kişinin kaç puan aldığı önemli bu noktada.
-
@keynesinvarisi baya insan girmişti sınava senin tahminin baya iyimser umarım öyle olur.
-
@morbey Bu arada sonuncu ile aynı puanı alan adaylarda kadroya bakılmaksızın sıralamaya dahil edilir. O durumda 600'ün bir önemi yok. Gerekirse 650 kişi çağrılır ikinci aşamaya.Aynı puanı alan adaylar aynı sıraya sahip olur. Yani herkes 70 alırsa herkes birinci olur.
-
@morbey Tanışıyor muyuz?
-
@keynesinvarisi sanmam kusura bakmayın sizin tahmininiz demeliydim.
-
@keynesinvarisi önceki sınavlardan da tecrübe ettik ki foruma yazmayan veya haberdar dahi olmayan büyük kitleler olabiliyo hocam.
-
@morbey Estağfurullah kusurluk bir durum değil sadece kimsenin birbirini tanımadığı, yaşını cinsiyetini bilmediği bir mecrada "siz" hitabı daha uygun olur kanaatindeyim. Yoksa bana sen demeniz ne beni alçaltır ne sizi yüceltir.Takıldığım durumu anlatabilmişimdir umarım.
-
@keynesinvarisi anladım hocam kusuruma bakmayın tekrar
-
@beirutde Kaymakam adaylığı sınavında böyle bir durum yaşandı. Ancak orda da defaatle ifade ettik foruma yazmayan kişi sayısı en fazla iki katıdır. Orda biz kişi sayısını 3 ile çarpıyorduk.Ben burda beşle çarptım.
-
Yine de siz bilirsiniz. Bu liste hazırlama işi bazılarımızı hayal kırıklığına uğratacaksa şimdiden bırakalım.
-
@keynesinvarisi yukarida bi arkadaş belki de yazılı bi sınav olmadan direk mülakat olur demisti. ben de böyle olacağı ihtimalinin yüksek olduğuna inaniyorum.sürecin hızlanması için
-
@beirutde ben de sizin gibi düşünüyorum şimdilik burada konuşulanlardan çok ufak bir kesim haberdar fakat bir ay sonra daha sağlıklı bir veri oluşabilir.
-
@keynesinvarisi bir arkadaşım var 71 alan forum dışı isterseniz onu da ekleyebilirsiniz kaymakamlıktaki hazırlanan liste gibi yapmayı düşünüyorsanız eğer hazırladığınız listeyi
-
Eldeki veriler ile direk mülakat yapılması mümkün değil. Çünkü alan yazılı sınavı atlanıp direk mülakat yapılacaksa ilan edilen kadronun 4 katı kadar aday çağrılır. Sadece forumda 34 kişi var. Ben rahatlıkla 200 kişi olduğunu düşünüyorum. O nedenle bu yıl direk mülakat yapılması imkansız görünüyor. 30 kadronun tamamı iibf ye tahsis edilse dahi bu mümkün görünmüyor.
-
@delikupeli bir sonraki güncellemede eklemiş olacağım.Teşekkürler.
-
@keynesinvarisi gecen sene kac kisi kalmisti ki hocam mülakata
-
@beirutde İletişim Uzmanlığı Yönetmeliği :
(6) Ön eleme sınavından yetmiş (70) puandan az olmamak üzere;
a) Ön eleme sınavı aşamasından sonra yazılı sınav yapılacak ise, en yüksek puandan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının en fazla yirmi katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dahil) yazılı sınava,
b) Ön eleme sınavı aşamasından sonra yazılı sınav yapılmayıp doğrudan sözlü sınav yapılacak ise, en yüksek puandan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dahil) sözlü sınava,
girmeye hak kazanır.
-
@beirutde Bilemiyorum hocam. Ben yönetmeliğe göre konuştum.