14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@Cornflakes hocam acısı da bir o kadar kötü .
-
@ekeblad hiç yaşamadım eminim öyledir, kimse yaşamaz umarım.
-
@Cornflakes gecen sene bildigim kadariyla iletisimden sinavi gecen olmamisti bu yuzden kadro diger taraftan dolduruldu. Bu yil iletisimden sinavi gecen internette 6 kisi var forumda olmayanlari da dusunursek 10 u gecer. Bu yil hakkimizi kaptirmayiz size
saka bir yana biz iletisimcilere sinav yapmadan direkt mulakata alsalar yeridir, sinavi gecen kisi sayisi kadro sayisina yakindir.
-
@gfbserkangfb Geçtiğimiz yıl İletişim fakültesinden 2 kişi kazandı sınavı.Ancak ikisi de mülakatta başarılı olmamıştı veya kurum almak istemedi veya malum elde olmayan haksız sebeplerle elendiler.Sonuç olarak kadrolar diğer bölümlere kaydırıldı. Bu yıl ne olacak bekleyip göreceğiz.
-
2019 Mülakat Listesi: https://www.iletisim.gov.tr/images/uploads/icerik/Uzman_Yardımcılığı_Mülakat_Tarihleri_Planlaması.pdf
2019 Mülakat Sonucu:
https://www.iletisim.gov.tr/images/uploads/icerik/İletişim_Uzman_Yardımcılığına_Atanmaya_Hak_Kazananların_Listesi.pdfBu yıl direk mülakat yapılır mı sorusuna fikir vermesi açısından açıklanan kadro sayısı ve mülakata kalan aday sayısına bakılabilir.
-
@keynesinvarisi anladim hocam ben forumun birinde sinavi gecen olmamisti diye okumustum.acikcasi acip.bakmadim da.
Hakkimizda hayirlisi, umarim hak hukuk gozetilerek tamamlanir bu surec.
5 defa mulakatta elenmis biri olarak benim de pek ümidim yok ama Allah büyüktür.
-
en azindan şu sinav konulari belli olsa da çalışmaya başlasak
-
@gfbserkangfb 3 mülakattan da ben elendim Allah yardımcımız olsun. Allah büyüktür diyorum.Söylenecek söz kalmadı.
-
İİBF - Hukuk
1- sefa.turkdonmez--85
2- beirutde-------------83
3- kamiya_55(dış)----82
4- mutlakbutlan-------80
5- platypus-------------80
6- senadogan----------80
7- sbky11---------------79
8- jabs-------------------79
9- mia_nur-------------79
10- muannit-------------79
11- mulakat--------------79
12- Üretici Rantı---------78
13- çalıkuşu--------------78
14- razdvatri-------------78
15- mrdgn----------------77
16- sbf13-----------------77
17- keynesinvarisi----- 77
18- mutter---------------77
19- sveee-----------------77
20- requ1em------------76
21- fuat1907------------76
22- siyaset bilimci------76
23- solely21--------------75
24- delikupeli------------75
25- littlefinger-----------75
26- mrdgn(dış)----------75
27- denizlihorozu------74
28- ank3435 ------------74
29- mulkiye-------------74
30- Zazaza--------------73
31- margaret-----------73
32- portanigra---------73
33- merakli-------------73
34- Carpe Vita----------73
35- enjoythesilence---72
36- kamiya_55---------72
37- mutevaziyim-------72
38- cinar1212-----------71
39- siyasalllııı-----------71
40- mulkiyeli1i---------71
41- keynesinvarisi(dış)--71
42- emregular----------71
43- delikupeli(dış)-----71
44- Cornflakes---------70
45- vasıflıişsiz----------70
46- oguzzz--------------70
47- hoag----------------70
48- amenis-------------70
49- Zazaza(dış)--------70 -
Konular belli olmadığından ben de ne calısacagımı hıc bılememekten baslayamıyorum. Bari acıklasalardı. Ama bence onlar da bilmiyor
-
-
-
-
Eski sınavla alakalı görselleri paylaştım. Alan sınavı hakkında ipucu verebilir.
-
@keynesinvarisi eline sağlık hocam
-
Konuları kurumdan öğrenmek için arayan oldu mu hiç
konu skalası çok fazla gereksiz konulara çalışmak moral bozucu olabilir. En azından bilebilsek çok güzel olur. -
@keynesinvarisi eğer iletişim başkanlığının konuları da bunlar olursa sbky mezunu olarak şimdiden kendime geçmiş olsun diyorum
-
2.sınav yazılı olacak diyor çoktan seçmeli değil. Eskiden tek alan sınavı yapılıp mülakata geçiliyordu sanırım. Yazılı sınav olursa daha çok kompozisyon tarzında olur gibi geliyor. Genel 2 3 soru olabilir. Ama okunup değerlendirilmesi ne kadar adil olur bilemedim. 2. Sınav alan testi olursa daha adil olur diye düşünüyorum. Açıklanana kadar bekleyeceğiz. Belki de direkt mülakata aşamasına geçilir süreci kısaltmak adına yoksa 2021e kadar sürer sonuçlanması. Zaten hukuk ibf dışında kalan bölümlerde toplasan 30 kişi yok sınavı geçen en azından bu bölümlere bir daha sınav yapmanın bir anlamı yok bence. Daha kurum karar vermemiştir ne yapacağına mayıs sonu haziran başı kararlarını açıklarlar
-
basın yayının yaptıgı sınav daha çok uluslararası ilişkiler mezunlarına hitap ediyor gibi. adıl olmayan bir grup sınavı olmus. ama ben de direk mulakat asamasına gecılecegını düşünüyorum.
-
Tahminim; çoğu sınavda karşılaştığımız gibi KPSS A grubuna dair iktisat, maliye gibi alanlardan soruların sorulmayacağı yönünde. Sorulursa çok tuhaf olur. Bir iktisat mezunu olarak Basın Yayın’ın yaptığı 2012 sınavının tam da kurum işleyişine hitap ettiğini düşünüyorum. Olur da önümüze kompozisyon koyulursa da şaşırmam elbette.