2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@KamuAdayı başarılar diliyorum, turne konusu için 9 ilde görev yapıldığını hatırlatarak bu illerde bulunan daire başkanlıklarına bağlı farklı iller bulunmakta, bu sebeple daire başkanlığı olmayan ildeki bir mükellefin vergi incelemesi bağlı olduğu ildeki daire başkanlığından yürütülmektedir, müfettiş bu inceleme için ihtiyaç duyduğu süre için turneye çıkabilir, ayrıca sene içerisinde genel turneler açılabilmekte talep edilirse veya yeterli talep olmaz ise müfettiş turne mahalline görevlendirilebilir. Ayrıca meslekte son dönemde yapılan değişiklikler turnenin önemini artırdı diyebilirim.
-
@kizilderili
anladım hocam. teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. -
Merhaba hocam @HaniYaki türmobun soruları için maliyet muhasebesine bakılmalı mı yoksa finansal muhasebe ve oran yeterli midir ?
-
Arkadaslar elinde ilhan kilicin monografi kitabi olan varsa sayfa 22 de borc senetleri ve alacak senetlerine reeskont hesaplamasinda bir hata mi var .bu kitabi oneri uzerine aldim hatalari var mi simdiden tesekkurler yardimci olabilirseniz sevinirim
-
@karar Finansal muhasebe ve analiz yeterlidir dostum. Maliyet muhasebesi çıkmış vmy soruları ile de gayet rahat halledilir.
-
@hukukcukişi şöyle dilim döndüğünce cevap vereyim hocam . Alacak senetleri borç tarafını toplayın 1180 000 alacak tarafı toplayın 286 000 çıkarın 894000 ve oranlar şıklarda verilmiş iç iskonto formülden geliyor .
-
@HaniYaKi ben de öyle düşünüyorum sağolun hocam .
-
@karar hocam formulun payda kisminda neden 36500 yaziyor 36000 olmaai gerekmezmi
-
@hukukcukişi evet hocam bazı hocalar 36000 alıyor günlük hesaplarda .bazısıda alican hoca gibi ilhan hoca gibi 36500 .
-
@hukukcukişi ben de bugün başladım ilk sorudan kollarım koptu epeydir yazarak çalışmıyordum allh kolaylık versin .
-
@hukukcukişi
1 yılı kaç gün kabul ettiğinize göre değişiyor bazen. soruda belirtmiştir belki. 365 gün derseniz 36500 olur. 360 gün derseniz 36000.
her ay 30 gün kabul edilirse yine 36000 olur. 1 yıl 360 güne denk gelecektir çünkü. -
arkadaşlar türmob un soruları tesmer de yayınlanan sorular mı acaba? doğru yerden bakıyorum değil mi? smmm soruları felan
-
@KamuAdayı sagolun hocam tesekkurler bilmiyordum
-
@karar aynen bende oyle 2 saate bir soruyu cozebiliyorum anca muhasebem zaten iyi deil yetistiremiycem ama bakabildigim kadar artik okyanusta kum tanesi ariyor gibiyim
-
@hukukcukişi zaten soruda gün belirtmemiş hocam artık bazen de mesala soru çözdükçe görceksiniz bir şeyi bulmak için istenmeyen bir şeyi de yazmamız gerekecek ama belirmemiş olacak hayırlısı bakalım
-
@karar oda iyiymis hocam Allah hepimizin yardimcisi olsun
-
@hukukcukişi korkmayın hocam o kadar , ticaret şirketi derse vergi ayırmayı kdv tahakkuk kaydı demese de yapmamız gerektiğini bilin açık seçik sorular olmucak ben beklemiyorum dikkatli okumak lazım en iyilerini seçecekler umudumuz bu en azından
-
@karar biraz zamanla calistikca oturacak herhalde hocam tabi hakedenler alsin klasik sinav oldugundan daha belirleyici ve adil olacagini dusunuyorum muhasebe icin sinavda nekadar vaktimiz oluyor yada genel olarak kac soru kac dakika bilginiz varmi
-
@karar Hocam sadece muhasebeyi mi yazarak çalışıyosunuz?
-
@KamuAdayı evet hocam tesmerden dönem ve yil seklinde indirebilirsin