2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
Hocam sizin meslekte kaçıncı yılınız?
-
@kizilderili Seneye inşallah bu mesajınızı bir daha alıntılayıp 'ben kazandım.' yazacağım.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Yeterlilik sınavında başarısız olan Vergi Müfettiş Yardımcılarını bekleyen süreç nedir?
-
@kizilderili bu sene sınav sizce klasik mi olacak?
-
Arkadaşlar sınav tarihleri net olarak açıklandı mı? Çok fazla araştırdım ama bulamadım. Ayrıca Guy, Vmy ve Hmuy sınavları aynı gün mü olacak?
Teşekkürler.
-
@yolosapiens öncelikle Allah yardımcınız olsun gerçekten zor bir süreçten geçiyor bu süreci yaşayan arkadaşlar, alıntılamanızı bekliyor olacağım
2. Hakkını kullanır geçmek için, aksi durumda düz memuriyete geçiş hasıl olabilir. -
@pabloescobarr Kurul klasik sınav yapacaktır tahminim. Çoktan seçmeli uygulaması sadece bir kaç dönem için uygulandı ve kurulun bu yöntemden vazgeçerek tekrar eski usule dönüldüğü görülmekte
-
@kizilderili Peki sınav sonucunda yeterliliği kazanamayanların oranını sorsam, tahmini bir sayı verebilir misiniz?
Bu mesleği çok araştırıyorum çünkü 'Artık hangisi gelirse.' diye düşünmüyor, seveceğim, yapabileceğim bir kuruma girmek istiyorum. Seveceğim bir meslek fakat 'çok zor o meslek, yapamazsın' diyenler fazla. İster istemez demoralize oldum.
-
@yolosapiens hocam hayatın her alanında sana şunu yapamazsın bunu yapamazsın diyenler olacaktır yapacağın şey kulağını tıkayıp ne istediğine karar vermek. Bu mesleği memnun olmadan yapan arkadaşlarım da var çok memnun olarak yapan arkadaşlarım da. Kimi vergi hastası acayip seviyor mesleği sürekli kendini geliştirdiğini ve güncellediğini dinamik bir süreç olduğunu söylüyor kimi de insanlarla uğraşmanın zor olduğunu mesleği ve tam olarak ne iş yapıldığını araştır ondan sonra karar ver en iyisi bu.
-
@yolosapiens %15 %25 bantlarında başarısızlık olabiliyor. Mesleğin güzel yönleri olduğu gibi zor yanları da var, bir kaç hususu paylaşabilirim;
Öncelikle meslek çok dinamiktir, farklı kurumların yıllardır uygulanan sabit mevzuatı gibi durum söz konusu olmadığı gibi her gün her an değişiklik gösteren bir mevzuat var. Bu da Vergi müfettişinin diğer kurumlara nazaran daha dinamik olmasını gerektiriyor. (Bu sanırım zor olarak görülen yanlardan birisidir, temel eğitimde öğrendiğiniz bilgi bir bakmışsınız hizmet içinde değişmiş olabilir)
Ayrıca yapılan işler bir çok farklı alanlardan gelebilmekte bu da sürekli ufku genişletiyor, bi bakmışsınız kendinizi bor üretimi hakkında araştırmalar yapıyor bulursunuz bi bakarsınız güneş enerjisi panelleri üretiminin içinde bulursunuz kendinizi. (Bu kısım özellikle entellektüel birikimi de artırmakta)
Meslek üstat yanında öğrenilir, geleneklerine bağlı bir yapıya sahiptir kurul, bu yüzden disiplin her daim en önemlisidir. (Bu kısımla ilgili ne duyduysanız doğrudur diyebilirim. Takım elbise üniformanızdır)
Maliye bakanlığının bir müfettişinin temsil kabiliyetine sahip olması çok önemlidir. Doğrudan bakana bağlı olmanın ve geleneklerin sanırım etkisi çok büyük bu konuda. Fakat bu korkutmamalı aksine gereklidir.
Tavsiyem kurul içinden birisiyle sohbet etmen, benim burada söylediklerime katılan da olacaktır katılmayan da, farklı kişilerden dinlemen faydalı olacaktır. Yazdıklarım temel düzeyde mesleğe ilişkin bilgiler,
Ayrıca özelden yazan arkadaşlar oluyor burada verdiğim cevaplar onlar içinde yeterlidir sanırım, yine kafanızda soru işareti kalan yerler olursa sorabilirsiniz, vakit buldukça yardımcı olmaya çalışırım -
@kizilderili Merhabalar, ben mesleği çok istiyorum fakat hali hazırda çalışan arkadaşı olan çevremden duyduklarım çok gözümü korkutuyor, yetki ve yeterlilik gibi 2 ayrı sınav ve sınavların çok kolay olmadığı aksine insanı hem psikolojik hemde fizyolojik olarak çok zorlayan surecler olduğu, karşılığının iş tatmini açısından yeterli olmadıği gibi. Ayrıca grup ayrımı konusunu tam algilayamadim. Eskiden olan ayrım ile şu an getirilenin çok farklı olmadığını söylemişti arkadaş. Sınava girerim muhtemelen ama kafamda çok soru işareti var.
-
@Salahiyetli özel sektörde çalışsanız hocam hiçbir soru işareti taşımadan devlette çalışmak istersiniz
-
Hali hazırda ilhan kılıç çözen var mıdır ? Soru soracağım da.
-
@Salahiyetli cevabınızı yeni gördüğüm için yeni yazma fırsatım oldu, tereddütlerinizi anlıyorum fakat şuan tavsiyem bu konulara fazla yoğunlaşmamanız, gördüğüm kadarıyla alımlar yeterli düzeyde değil ve ilan beklemenin psikolojik zorluğu(maddi zorlukta tabi var) herkesi her geçen gün yıpratıyor. Bilgilerin de taze kalması gerekiyor tabi haliyle. Böyle bir atmosferde sınav hazırlığındaki tüm arkadaşlar bence ileride yapacakları meslekte görecekleri zorlukların altından kalkabilecek donanımdalar. Yeterki güvensin kişi kendine. Gerisi gelecektir, meslek tercihi yapılabilecek bir durum var ise o zaman meslekten birileri ile detaylı konuşmak en iyisi.
-
Arkadaslar elinde hukuk soru bankasi pdf olan var mi
-
Dostlar il göçten malesef elendi bir çoğumuz vmy için çalışmaya başlayacam nasıl bir yol izlemeliyiz
-
Daha önce klâsik sınav tercübesi olan var mı ?
-
Vergi müfettişliğine ilanına ve gelir uzman yardımcılığına aynı anda başvurabiliyor muyuz
-
@hustundag başvurabilirsiniz.
-
Kaç puan araliğinin sansi var acaba?
-
@confutatis bunu okuyumnca ilan geldi sandım. başvurabilirsinizzzzzzzzzzzzzz