şu çılgın türkler
-
25 yaşımdayım ve 'şu çılgın türkler'i okumaya inanırmısınız daha 3 gün önce başladım. şu an sayfa 525'teyim, milli mücadele gurur verici. ve fransızlar çukurova'dan çekilmeye başladılar, türk yönetimi ve askerleri bölgeyi parça parça geri alıyor, evler bayraklarla donatılıyor, kurbanlar kesiliyor.. okumayanınız varsa; naçizane önerimdir. memleketimizin şu kötü günlerinde -ümitsizliğe kapılmamak- için, atalarımızın daha da kötü günlerden geçip bu vatanı bizlere bıraktığını unutmayalım. ruhları şad olsun.
-
@furkanbey çanakkale diriliş eserini okumuştum bende çanakkale gerçek anlamda nasıl kazanılmış anladım , rakamlarla harekatlarla , manevralarla anlatmış büyük adammış Özakman Allah rahmet eylesin .
-
@aliveli evet gerçekten çok büyük adammış. çok pişmanım neden daha önce okumadım, neden liselerde okutulmaz. çoğu tarih kitabından daha öğretici halbuki. büyük emeklerle, geceli gündüzlü araştırmalarla yazmış ve 20 lira. hiç kâr amacı gütmeden
-
Hocam çok uzun uzun zaman önce okunup tüketilen güzel kitaplardan ama o dönemleri anlatan çok güzel eserler mevcut. Bir de dönemi iktisadi, sosyal, siyasi ve kültürel yönleriyle değerlendiren çok güzel eserler var. Özellikle, İktisadi açıdan meseleyi değerlendirmek bilinenin çok ötesine götürüyor insanı. Kaynak güzel ama bu türden kaynaklara veya okumalara da bakabilirsiniz. Dönemin eşsizliği gözünüzde bir kat daha büyüyecektir. Osmanlı'dan kalan ekonomik miras, 1923 İzmir İktisat Kongresi ve sonrası ekonomik gelişmeler, 1923-1929 arası Liberal iktisadi dönem ve teşebbüsü şahsi hamleleri, 1929 sonrası planlı ekonomiye geçiş vs. Bu türden makalelere de göz gezdirebilirsiniz. Asıl hikaye ve destan bence onlarda yatıyor, savaşlar olayın başlangıcı denilebilir.
-
@furkanbey kitap ilk basildigi zamanlarda almistik 2 kez baslayip bitirememistim yasima uygun degildi sanirim
ama 1 ay önce bitirdim kitabi 15 temmuz ve sonrasi yasanan seylerin aynisinin milli mucadele doneminde de yasandigini gordum. Gercekten guzel bir kitap biraz Osmanliyi ignelese de mutlaka okunmalı
-
@burcu yapmayın iğneleme olarak düşünmemeli. sonuçta vahdettin, damat ferit ve daha nice gerici, yobaz din elden gidiyor diye ingilizlere, yunanlara yardım etti, yataklık etti. bağımsızlık mücadelesine katkıları olmadı. turgut hoca da bunları yazdı. kitap tarih kitabı değil sonuçta ve osmanlının (hükumeti) her yaptığı şey %100 doğrudur demek de yanlış olacaktır.
-
@furkanbey dediginiz dogru ancak ben turk tarihinin anlatildigi bir kitapta acik bir sekilde osmanliya olumlu veya olumsuz yönde deginmesinden yana olmamasi taraftariyim. Gorusler efendim tabii
-
xxxxxxxxxx
-
kitabı sanırım 2007 tarihinde okudum ben hatırladığım kadarıyla Osmanlı'nın son yıllarında bazi kronikleşmiş sorunları dile getiriyordu . Bunlardan bir taneside din adamlarının siyasetçi ve bürokratlardan çok daha fazla itibar sahibi olmasıydı . İskilipli de sanırım onlardan bir tanesi Osmanlı bunu Bodrum a sürgün ediyor daha sonra baş edemeyip sınırdışı ediyordu .
-
bu baslık için kpss a yerine baska böülümde açsaydınız iyi oldurdu.iyi Bende okudugum tüm kitapların başlııgını açayım
-
Yönetici arkadaşlar taşıyacaktır
-
@polo88 itliğine yapacaksan eğer; yap. ben açtım bu başlığı ve yanlışlıkla olduğunu yöneticilere belirttim. üstünden günler geçmiş, şimdi görüpte bu yazdığın şeyin hiç mantığı yok!
-
Bu tür muhabbetler için sözlük tarzı bir oluşum açabiliriz aslında forumda entellektüel birikimi olan çok insan var