İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Stajyer Kontrolörlüğü Alım İlanı 2020
-
arkadaşlar benim çok bilgim yok da bu mesleği dernekler denetçi yardmıcılığı ile kıyaslayabilir misiniz?.Artıları eksileri.teşekkürler.
-
@RootofAllEvil rica ederim dostum.
-
@üzülmedimki bu meslek dahi prestijli bence diğer maaş vs. Durumlarımı aynı dernek denetçiliği ile
-
@üzülmedimki temel unvanlar üstten bakarsan bu meslekte secilmis insanları kurumlari merkezi idare adına denetliyorsun bence başlı başına bir üstünlük hocam
-
@seVRen @Willsmithh teşekkür ederim arkadaşlar.Başvuru zamanlamaları hemen hemen aynı .O zaman burası daha yüksek kapatacaktır.
-
@üzülmedimki öyle gözüküyor hali hazırda meslek sahibi olan arkadaslardan da talep epey olacaktır
-
Arkadaşlar sizlere yardımcı olması açısından mülakat sorularını toparlamaya çalıştım.
Öncelikle mülakat komisyonunda 5 kişi oluyor. Personel genel müdürü başkanlığında teftiş kurulu başkanı, iller idaresi gm, kontölörler başkanlığı başkanı ve personelden sorumlu başkan yrd. Bu kişilerin isimlerini iyi bilin. Biz kimiz gibi bir soru her zaman gelebilir.
-
memurları kimler görevden uzaklaştırabilir?
-
yonetmelik nedir , kimler çikarabilir?
*idari işlem nedir, unsurları nelerdir?
*hiyerarsi - idari vesayet farkı?
-
içişleri bakanlıgı toplu tasima hizmeti verebilir mi ?
-
savcının memurlara karsi sorusturma acabilmesi için izin alması gereken suçlar?
*CB ye bagli kurullar , ofisler nelerdir?
*kamu yarari kararini kimler alir?
- belediyenin organlari nelerdir?
*icisleri bakanlığının organları nelerdir?
*kontolörler ne yapar , nereleri , nasıl denetler? (Yönetmelik cok iyi bilinmeli)
-
meclisin olağanüstü toplantı yolu nasildir?
-
dik - kik farkı nelerdir?
-
memurların hizmet siniflari nelerdir?
*tck ya tabi memur şuclari nelerdir?
- bakanliklari sayin?
*kamu tüzel kisiligi nasil kazanilir?
*kayyum atamak Anayasa ya uygun mudur?
Genel olarak bulabildiklerim bunlar . Bilemezseniz anımsayamadım ama en yakın zamanda bu eksiğimi gidereceğim dersiniz. Heyecan elbet olacaktır. Ama kontrollü olması önemli. Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşlar.
-
-
@çıkmadıkcandan hocam çok sağolun daha talep olmadan bu başlığı bu sekilde aktif bilgilendirmeniz çok güzel bir davraniş.Ekseriyetle kamu hukuki soruları galiba iktisat maliye gelmiyor hocam
-
@Willsmithh rica ederim dostum. Anayasa ,idare, dmk, belediye kanunu, kurum yonetmeligi gelir daha ağırlıkli olarak.
-
@çıkmadıkcandan kardeşim çok teşekkür ederim paylaşım için. Allah razı olsun.
-
Adalet Bakanligi Kontrolorlugu aviklandimi arkadaslar 15 kiside ordan onumuzden cekilebilir
-
@VeblenMeblen açıklandı ama yine giren girer hocam
-
@çıkmadıkcandan eyvallah hocam Allah razı olsun sizden.
-
Arkadaşlar mesaj olarak bir çok kişinin yazdığı şu sorularınıza da cevap vereyim.
Ilk olarak meslek kadınların yapamayacağı bir meslek mi ?
Kesinlikle katılmıyorum. Türk millet yapısında kadının yeri ve aileyi çekip çevireceği görüşü değismediğinden böyle bir görüşü her teftis kurulundaki üstatlar savunuyor. Ancak günümüz ulaşım ve konaklama koşullarında herkes bu işi yapabilir. 91 yılına kadar kadınların kaymakamlık yapamayacağına inanılıyordu. Yasak kalktı , bakın birçok yerde görevini hakkıyla yapan arkadaşlarımız oldu.Alım esnasında kadınları direk eliyorlar mı
Önceden böyle bir şey varmış. Fakat geçen seneki alımda 2 kadın arkadaşımız mesleğe başladı. Demekki bu teamül yıkılabiliyor. Oran konusunda 12 de 2 kişi olduğu için yine bir eşitsizlik olduğu doğru. Ancak kadın arkadaşlarımız bu mesleklere ne kadar cok yönelirlerse bir sure sonra Sayıstay da da , teftis kurullarinda da bu düşünce ortadan kalkabilir.İnsanların dediklerini kafaya takmayın. Tercihinizi ise sadece ben turnesi olan bir mesleği yapmak istiyor muyum diye kendinize sorarak karar verin. Sizin neyi yapıp yapamayacağınızı en iyi siz bilirsiniz sonucta!
-
İdari hakimlik için mülakatı ertelemişler şimdilik tarih belirsiz. Bu alım için de mülakat tarihi ertelenir %95
-
İleti kaldırılmıştır.
-
Kaymakamlık mülakatını kazanan herkese hayırlı olsun diyorum. Mesleğinizi layıkıyla ifa etmenizi samimi dileklerimle istiyorum. İnşallah bu kaymakamlık nihai başarı listesi hem bu alımın hem de uzmanlık alımının puanlarını düşürür.
-
@RootofAllEvil İnşallah BTK da açıklansa baya düşer bu alımlar.
-
Şöyle bir gerçek var: Personel alım süreçlerini en iyi yöneten bakanlık içişleri bakanlığı net! 19 ekimde gelir uzmanlığı yeterlilik yazılısına, 10-14 şubat tarihleri arasında da sözlüsüne girdik hala sonuç bekliyoruz
-
@RootofAllEvil Maliye daha düzelmez aksine daha da geriye gider kardeşim. Allah yardımcımız olsun.