ASKERLİK
-
Merhaba arkadaşlar hali hazırda bir kurumu asıl olarak kazandım tüm evrakları teslim ettim askerlik durum belgesini teslim ettiğim zaman tecilimin bitmesine daha 1.5 ay vardı kurum biraz geciktirdi ise başlatmayı suna bakaya kaldığım görünüyor acaba bir sıkıntı olurmu
-
Bakayada cezai işlem var diye biliyorum hocam, mücbir sebepten dolayı olmayabilir de. Siz bence yarın şubeye gidip bilgi alın. Olası bir GBT'de sıkıntı olur.
-
Arkadaşlar mesela askerdeyken bir kurumu kazanırsam işe başlama tarihini askerliğimin biteceği tsrihe erteleyebilir miyim
-
@hicks aynı soruyu bende merak ediyorum bende saun asil olarak atandım evrakları gönderdim tecilim Haziran'da bitiyor ise başlamam hazirani bulursa ne olacak nasıl yol izlemem gerekir
-
@calicartel bir arkadaş mesaj atmış sorun olmaz erteleyebilirsin diye ,bende uzayan mülakat süreçleri yüzünden aradan çıkartmayı planlıyorum.
-
@Mrtsnr hocam beklerken başka bir kurum olsa evrak tesliminde askerlik durum belgesi sorun olurmu
-
Bende tam bilgili değilim fakat ilanlarda askerlik ile ilişiği bulunmamak vb. Şartlar yok bu sebeple evrak tesliminde askerlik durumunu bekirttiğinizde göreve başlama ertelenebilir
-
Kardeşim askerdeyken merkezi atama ile atanmış isen herhangi bir sorun olmaz. Kurumu ararsın şuan askerde olduğunu söylersin muhtemel terhis tarihini belirtirsin. Terhis oluncada tezkeren ile birlikte kuruma gider atandiğin dönemde askerde olduğunu ibraz edersin evraklarını teslim edip görevine başlarsın. Askerde olduğun için sorun çıkartmaz hiçbir kamu kurumu. A grubu süreci ise daha uzun malum. Kurum sınavı mülakat vs askerliği iki defa yapıp gelirsin o sürede:)
-
@Mrtsnr ise başlamamış olsam dahi erteletebiliyor muyum hocam yani ?
-
@calicartel kardeşim uzman yardımcısı olarak atandiysan yani 3 yıl bir yardimcilik dönemi gecireceksen merkez veya taşra uzmanlığı farketmez asil olarak atandın fakat henüz görev başı yapmadin öte yandan ise tescilin bitmek üzere işte böyle bir durumda atandiğin kurumdan bir belge alıyorsun askerlik şubesine ibraz ediyorsun tecil edilmiş oluyor. Bakaya kalmiyorsun yani. Gelir uzmanlığıni kazanan arkadaşım bu şekilde yapmıştı bir sıkıntı olmamıştı.
-
@LioN kontronorluk benimki hocam ama muhtemelen aynıdır prosedur. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için
-
@calicartel aynen kardeşim neticede kazandigin meslek 3600 ek göstergeye tabii. 3 yıl yardimcilik sürecin olacak.
-
@LioN teşekkürler hocam
-
@LioN hocam bende şuan aynı durumdayım bu virüs sebebiyle başlatmadilar bizi şuan bakaya kaldığım yazıyor aynı şekilde belge alıp tecil edebilirmiyim
-
@hicks kardeşim 3 yıl yardımcılığı olan bir yeri kazandiysan kurumu ara durumunu izah et. Askerlik şubesine verilmek üzere bir belge iste atandigina dair. Daha sonra o belgeyi askerlik şubesine götür ver durumunu izah et.
-
@LioN hocam, uzm yard veya müf yard kazanılsa işe başlamadan askerliği ypmak mümkün mü bu durumda hak yanmaz değil mi
-
@aybüsbky kardeşim o durum biraz riskli olabilir. Asil olarak atanirsin evrak işleri falan derken biraz sürüyor işe başlama. Sen o arada gidip askerliği yapayım dersin pat seni çağırırlar gel işe başla vs diye bu sefer sorun yasayabilirsin. Yani atandıktan sonra askerlik yapilmadiysa en uygun çözüm kurumdan bir belge alıp askerligi tecil ettirirsin. 3 yıl tecil ediliyor. Ha ise başladın 1 yıl sonra ben askerlik yapacam dersin tecili bozar gidersin. İşe baslayip düzeni kurduktan sonra gerisi kolay. Mesela dün açıkladı bakanlık terhisler ve celp dönemleri 1 ay ertelendi. Bu aralar hergun yeni birsey çıkıyor malum.
-
@LioN çok teşekkür ederim. kazanınca 3 yıl tecil olabileceğini bilmiyordum
-
@aybüsbky hocam ben denetmen yardımcılığınu kazandım.Bana da 3 yıl dediler ama dilekçe yazıp gönderdim 1 yıl ertelendi aday memurluktan ötürü o da
-
@mrkorkmaz1 sağ olun hocam