TCMB Hakkında Bir Takım Sorular
-
Dostlar iktisat 2. Sınıf öğrencisiyim kendimi bu kurum için hazırlanmak istiyorum önerileriniz nelerdir? Ayrıca aklıma takılan birşey daha var tcmb alımlarına baktığımda 2012 2013 gibi alımlar olmuş sonra 2017 ve 2019 aralığında alımlar olmuş mezun olduğum dönemde 3 4 sene ilan gelmeme olasılığı var mı?
-
@muratbey buraya verilen cevapların takipçisi olacağım. Cevapları merak ediyorum
-
Her iktisatçının gönlünde bir tcmb yatar.Lakin oraya girmekte zordur.
-
@john Ona hiç şüphe yok hocam
-
@muratbey şuanda yapabileceğin en mantıklı şey ingilizceni çok iyi bir seviyeye çıkarmak olur
-
Üniversite bitmeden ingilizce ve alesinizi halledin.Hiç kpssye bulasmayın.Hemen yl baslatın bu sizin faydanıza olacaktır. Mezun oldugunuz sene de sizin grubunuzun derslerine klasik sınava yönelik çalısın.Merkez bankasının sitesinde var.Ayrıca kurum sınavı vergi müf hazine ya da sayıstaydan zor değil.Klasik kurum sınavı.Zannediyorum iki yıl falan alım olmayacak genel müdürler yeni personel alımına sıcak bakmıyormus.
-
@econ101 önerileriniz için teşekkür ederim. Hemen yl başlatmanın nasıl bir avantajı olabilir?
-
@muratbey şimdi yl iyi bir okulda yapmak ve mümkünse yds almak çok mühim ve de iyi bir torpileNeyse ben idare merkezinde staj yapmıştım. Imkanin varsa tcmb stajı yap .Ama şubede degil idare merkezinde orası kalbidir.
-
@muratbey kendinize daha cok güveniniz gelir.Alanınızdan uzakta kalmazsınız.Yl ile kendinizi de kanıtlarsınız. komisyona da kantlarsınız.Daha üniversitedesiniz iibf bölümleri tıp,mühendislik gibi yogun bölümler değil yds ve alesinizi halletmelisiniz üniversite bitmeden inanın zor değil.Cefa olmadan sefa olmuyor malesef. Allah yardımcınız olsun.