2020/2 Borsa İstanbul Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
@yatırımcı neden öyle düşündünüz
-
@yatırımcı hiç öyle umutsuz olmaya gerek yok rekabet yüksek olacaktır ama düşünüldüğü gibi çok da bal kaymak bir iş değil geçen yaz eğitim programına katıldım borsada uzman yardımcılarinin çoğu kurum sınavlarına girmeye devam ediyordu, olursa iyi ama olmazsa da kafaya takmaya gerek yok. Herkese başarılar.
-
Umarım hakedenler yerleşirler. Herkese başarılar arkadaşlar...
-
Arkadaşlar, sınava gittik. Girdik laboratuvara, sinav baslama saatinden sonra kimseyi almadilar. Üstüne bir de sınav 40 dk geç basladi. Hayatimda ilk kez böyle sacma bir sinava girdim. Madem linki bile zamanında yollamaktan acizlerdi, keşke evde belli bir zaman zarfında yaptırsalardı şu sinavi. Mülakata kalirsak, daha neler görürüz çook merak ediyorum.
-
Evet, sınav 20 dk geç başladı. Sınav soruları için 45 dk yetersizdi. Çoğu kişi soruların tamamına vakit yetiştirememiştir.
-
Sınavın saçmalığına mi yanayım ülkenin en önemli kurumlarından birinin bir işe alım sınav yapmayı becerememesine mi yanayım yazık valla
-
Sınav alışık olmadığımız bir tarzdaydı dolayısıyla süre yetmedi. 650 kişinin başvurusu kabul edilmiş, kaç kişi alacakları belirsiz. Bu sınavı unutmak daha iyi, mülakat olursa süpriz olur.
-
İlk giren gruptanım salonlar yarı yarıya boştu
-
Sınava giren arkadaşlar ; bana mı öyle geldi yoksa sınav şartları ve sınav anlaşılmaz mıydı? Ayrıca o sorulara verilen süre de çok az değil miydi? İşimiz şansa kalmış gibi geliyor.
-
@grishanemesis hocam klasik özel genel yetenek sınavı. Big4 şirketleri de çok benzerini yapıyor ve zaman yetmiyor
-
Çevremdeki adayların aynen benim gibi son 15 soruyu belki de daha fazlasını sallamak zorunda kalmasını duydum mouse seslerinden.
-
Çok merak ediyorum. Sadece ben mi yanlış düşünüyorum. Yahu borsa İstanbul’a uzman yardımcısı alıyorsun. Genel yetenek testi nedir ? Sor para politikası endeks, borsa vs. Yani bu şekilde soru sorunca eleme çok mu makul oluyor anlam veremiyorum. ( sanırım kuruma göre sandalye elmaysa, bütün endeksler kırmızıdır )
-
@patrice9 hahha hocam çok güldürdün olay gerçekten de gülünç. Bilkent, odtü, boğaziçi gibi okullardan mezunlar alan konularına hazırlanmadiklari için son dönemde özel kurumlar iyi pozisyonlar için alan sınavını kaldırdı. Biraz mevzuat biraz mikro makro biraz muhasebe de bilmiyorlarsa bu isim yapan okulların olayı nedir ben de anlamadım. En azından temel bir alan testi olmalıydı.
-
@patrice9 bu sene zaten hazine bile alan puanını kaldırıp p3 ve direkt yds istedi. Bist de çok farklı bir yol izlemedi aslına bakarsanız. Artık ydssiz kpss puanı pek anlam ifade etmiyor gibi
-
650 kişinin sınava çağrıldığını söylediler sizce kaç kişi mülakata davet edilir?
-
@Ateseo1 650 çağırıldı 350 kişi girmiştir sınava hadi 400 olsun. İlk 100ü çağırırlar sanırım
-
Sıralama yok galiba, çünkü sınavdan önce görevli birisi gelip hepinizin mülakata kalmasını istiyorum gibi bir şeyler dedi. Belli bir baraj puan var geçen herkes mülakata girer bence.
-
@Arkenstone ne desin hocam ''hepiniz inş elenirsiniz" diyecek hali yok
-
@Arkenstone ama o baraj olayı doğrudur kpmg da öyle yapıyor
-
eskiden 10 soruluk ingilizce bir yazılı sınav yapılırmış eski dediğim de 2 sene öncesi. ilk soru mesela IPO nedirmiş. hem ingilizce hem borsa bilgisini ölçen klasik bir sınavmış. şimdi borsayı yalayıp yutmuş adam astronotun uzaydaki yönünü bilmiyorsa eleniyor???