Covid-19 Sebebiyle Kayıt Dondurma ve Tecil
-
Merhaba. Bir devlet üniversitesinde tezli yüksek lisans öğrencisiyim ve Covid19 sebebiyle kayıt dondurma hakkından yararlanmış bulunuyorum. Dondurulan 1 dönemin azami süreden sayılmayacağı YÖK tarafından ifade edildi. Ancak, dondurulan 1 dönem için tecilime ek süre eklenip eklenmeyeceğiyle ilgili net bir bilgiye ulaşamadım. Tecil sürem bu duruma bağlı olarak uzatılacak mı, eğer uzatılacaksa bu işlem ne zaman gerçekleşmiş olur?
-
@keynesian Menhaba. Ben de tezli yl yapıyorum ama tez sürecinde olduğum için kayıt dondurmadım. Normalde 3 yıl 4 aya kadar tecil hakkı var. Zaten yl için maksimum süre 6 dönem. Bildiğim kadarıyla tecilin bitmeden eğitimini tamamlarsan mezuniyetten itibaren 1 yıl daha uzatabiliyorsun. Senin durumunda eğitim süren eğer 3 yıl 4 ayı geçmeyecekse tecilin bittikten (ve yl tamamlandıktan) sonra 1 yıl daha erteleyebilirsin.
Eğer dondurarak yüksek lisansı 7 döneme yayacaksan ne olur bilmiyorum.
-
@Uzmanadayı Cevap için teşekkür ederim. Konuyla ilgili olarak askerlik şube, enstitü ve YÖK ile görüştüm. Konuyla ilgili tatmin edici bir cevaba ulaşamadım. Görüştüğüm herkes ortada karar olmadığı için net bir cevap vermedi. Ancak kimisi, sadece kişisel kanaati olarak, mantıken tecilinizin uzatılması gerekir diye yanıtladı. Eğer net bir cevaba ulaşabilirsem buraya da yazacağım. Belki bir başkasına da faydası dokunur.
-
@keynesian Merhaba, bir sonuca ulaşabildiniz mi ?