Siyaset bilimi ve kamu yönetimi yüksek lisans mülakatı
-
Merhaba, siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapan kişiler varsa mülakatla alakalı bilgi verebilir mi ve önerebileceği kaynaklar nelerdir? Ayrıca yüksek lisansa hazırlananlar kişiler varsa da hangi kaynaklardan çalışıyorsunuz ? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
-
@bsahiinn siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunu iseniz kendi lisans kitaplarınıza veya kpss kitabına çalışabilirsiniz. Kendinizden emin olun soruları cevaplarken, devam edeceğiniz yönünde karşı tarafı ikna edin . Derslere katılım sağlayacağınızdan ve ödevlerinizi titizlikle yapacağınızdan emin olsunlar ki alsınlar.
-
Aynı dönemde Hacettepe Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi'nde mülakatlara Ankara Üniversitesi'nde de yazılı sınava girmiştim. Hacettepe Üniversitesi'nden ve Kırıkkale Üniversitesi'nden kabul edilmiştim. Genel olarak hatırladığım kadarıyla bana sorulan soruları sıralayım. Hacettepe Üniversitesi kamu yönetimi bölümü için yapılan mülakatta 3 hoca vardı. İlk girdiğimde mezun olduğum okul ve hocalarım hakkında sohbet ettiler.İlerisi için mesleki olarak ne yapmak istediğimi sordular. Hocaların tavrı çok rahatlatıcıydı. Soru olarak yeni kamu yönetimi hareketini ve yönetimin bilim haline gelmesinden bahsetmemi istediler. İkinci soruda Taylor'la başlayıp Fayol ve Weber'le devam ettim. Kuramlarından bahsettim.
-
@atanmamgerek şuan hangi ünide yüksek lisans yapıyorsunuz
-
Kırıkkale Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü; Kendimi tanıttıktan sonra ne üzerine çalışmak istediğimi neye ilgim olduğunu sordular.Daha sonra klasik yönetim kuramı ve neoklasik örgüt kuramı arasındaki farkları,kameralizmi,Fransız devriminin neyi yıkmaya yönelik yapıldığını, Aristo ve Platon'un okullarının adını, platonun devleti kimlerin yönetmesi gerektiğini söylediğini, İbni Haldun'un merkeziyetçiliği mi ademi merkeziyetçiliği mi savunduğunu sordular.
-
@80üstamadnnmsz, içinde söyledi: Siyaset bilimi ve kamu yönetimi yüksek lisans mülakatı
@atanmamgerek şuan hangi ünide yüksek lisans yapıyorsunuz
Hacettepe'de kaydım var ama ben kpss ve kurum sınavlarına yöneldiğim için okula devam etmiyorum
-
@atanmamgerek teşekkür ederim
-
@80üstamadnnmsz evet mezunuyum , lisans kitaplarıma çalışıyorum fakat farklı sorular gelebilir diye mülakata girenlerin tecrübelerinden faydalanmak istedim
-
@atanmamgerek ben de hacettepe kamu yönetiminde yl yapıyorum da belki tanışıyoruzdur diye yazdım
-
Arkadaşlar siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunuyum bende YL yapmak istiyorum ama iktisattan yapmak istiyorum bölüm farklılığı nasıl olur sizce?