21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
Ağır ceza mahkemesi
Adalet bakanı soruları vardı -
Madde 65-
(1) Genel af halinde, kamu davası düşer, hükmolunan cezalar bütün neticeleri ile birlikte ortadan kalkar.
(2) Özel af ile hapis cezasının infaz kurumunda çektirilmesine son verilebilir veya infaz kurumunda çektirilecek süresi kısaltılabilir ya da adlî para cezasına çevrilebilir.
(3) Cezaya bağlı olan veya hükümde belirtilen hak yoksunlukları, özel affa rağmen etkisini devam ettirirSoruda özel af hak yoksunluklarını kaldırır diyordu o şık yanlış.
-
@samsun615542, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Ağır ceza mahkemesi
Adalet bakanı soruları vardıAğır ceza mahkemesince iade talebinin kabul edilebilir olduğuna karar verilmesi hâlinde, bu kararın yerine getirilmesi, Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarının görüşü alınarak Adalet Bakanının teklifi ve Cumhurbaşkanının onayına bağlıdır. Adalet Bakanlığı iade talebinin kabul veya ret edildiğini, talep eden devlete ve iadesi talep edilen kişiye bildirir
-
@samsun615542, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Ağır ceza mahkemesi
Adalet bakanı soruları vardı(1) Bir yabancı, 13 üncü maddede yazılı suçlar dışında, Türk kanunlarına göre aşağı sınırı en az bir yıl hapis cezasını gerektiren bir suçu yabancı ülkede Türkiye’nin zararına işlediği ve kendisi Türkiye’de bulunduğu takdirde, Türk kanunlarına göre cezalandırılır. Yargılama yapılması Adalet Bakanının istemine bağlıdır.
-
@samsun615542 doğru hocam . Eğer alacaklı borcun tamamı için borç verdiyse faizleri saklı tutmuştur şıkkı yanlış. Zaman aşımı sorusunda belli tarih verdiyse o gün den sonra zamanaşımı işlemeye başlar, genel usulsüzlükte tekerrür 2 yıl. Ceza daki tekerrür sorusu 3 yıldır .
-
@Atillaa, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@samsun615542 doğru hocam . Eğer alacaklı borcun tamamı için borç verdiyse faizleri saklı tutmuştur şıkkı yanlış. Zaman aşımı sorusunda belli tarih verdiyse o gün den sonra zamanaşımı işlemeye başlar, genel usulsüzlükte tekerrür 2 yıl. Ceza daki tekerrür sorusu 3 yıldır .
Birinci suç nedeniyle verilen ceza kesinleşip infaz edilmişse, işlenen ikinci suça tekerrür hükümlerinin uygulanabilmesi için; 1-) Birinci işlenen suçtan dolayı mahkum olunan hapis cezası 5 yıldan fazla ise, birinci suçun cezasının infaz edilmesinden itibaren 5 yıl içinde ikinci suçun işlenmesi gerekir. Birinci suça dair cezanın infazından itibaren 5 yıldan fazla süre geçmişse tekerrür hükümleri uygulanamaz. 2-) Birinci işlenen suçtan dolayı mahkum olunan hapis cezası 5 yıl veya daha az süreli hapis cezası veya sadece adli para cezası ise, birinci suç nedeniyle mahkum olunan cezanın infaz edilmesinden itibaren 3 yıl içinde ikinci suçun işlenmesi gerekir. Bu halde, ikinci suç 3 yıl geçtikten sonra işlenirse ikinci suça tekerrür hükümleri uygulanamaz.
-
@keynesinvarisi borçlar hukukunda birisi ölürse bir şeyi yapacağım diyor diye o sorunun cevabını ben yaptın. Ben olumlu geciktiricimi diyen bir şıkkı işaretledim
-
@Atillaa olumlu tesadüfi geciktirici
-
@Marsiyal, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@Atillaa olumlu tesadüfi geciktirici
Olumlu - tesadüfi - bozucu olduğunu düşünüyorum hocam. Zira 1 yıl içerisinde ölmezse koyduğu şartı bozulacak diye düşündüm.
-
@Marsiyal aynen teşekkür ederim . Vergide özel dönemli bir şey için başvurmuş . Ben 2018 Eylül yaptım bu sorunun cevabından emin olan var mı
-
@dlkaptan bide vergi borcunu ödememiş ne zaman mal beyanında bulunur demiş ben ona 15 gün ekledim doğrumudur. Bi de hangisinde dava açılırsa haksızlık zammı ödenir düye sorıyordu
-
@Atillaa, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@Marsiyal aynen teşekkür ederim . Vergide özel dönemli bir şey için başvurmuş . Ben 2018 Eylül yaptım bu sorunun cevabından emin olan var mı
Vergi Usul Kanununun 221. maddesi gereğince, kendilerine özel hesap dönemi tayin edilen şirketlerin, yasal defterlerinin kullanılacağı dönemden önce gelen son ayda tasdik ettirmeleri zorunludur.
Ben de 2018 eylül yaptım hocam sanırım doğru o seçenek
-
@dlkaptan bide vergi borcunu ödememiş ne zaman mal beyanında bulunur demiş ben ona 15 gün ekledim doğrumudur. Bi de hangisinde dava açılırsa haksızlık zammı ödenir düye sorıyordu
7 idi 2019 da 15 e çıkarılmıştı diye hatırlıyorum hocam.
-
@dlkaptan ne üzelim kanunla cevap veriyorsunuz
-
Ödeme emrine itiraz edilmesi ve haksız çıkılması durumunda reddolunan amme alacağının %10 miktarında zamlı olarak uygulanması şeklinde uygulanan zamma haksız çıkma zammı denilmektedir.
Ben kesinleşen alacak demiştim yanlış yapmışım.
-
@dlkaptan suçlarını ertelenmesinde hakim kişiyi için takibi için bir kimseyi atamayabilür şıkkı vardı ben onu işaretledim .
-
Arkadaşlar medeni hukukta taşınmaz satış vaadi vardı bunu hatırlayan var mı cevaplarda 10 yıl vardı (ön alım hakkı olan ile ilgili olan değil)
-
@kamucu06 sadece düzenlenme şeklinde yapılmalı imiş onaylanma şeklinde olmaz. Yanlış yaptım iki basit soruyu
-
Bir de borçlar hukukunda cevapların içerisinde fiili hukuka uygun hale getirir şıkkı vardı ama mutlak olarak tazminat istenemez de vardı siz ne yaptınız ben ceza ile karıştırmış olabilirim fiili hukuka uygun hale getirir işaretledim ama bana ceza ile karşılaştırınca aklım karıştı doğrusu
-
@Atillaa yalnız kardeş ben yanlış mı okudum soruyu içerisinde şerhin etkisi 10 yıl yokmuydu