1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
Tms sözel sorusunun cevabi nedir ? Ben istirak temmetü geliri yaptım
-
@muallakta_kalan emin misiniz sermaye artırımı diyince ben ödenmemiş sermaye falan yaptım da emin değilim
-
@simer93 o soruyu A şıkkını işaretledim sanki arz yanlı iktisat bütçe açığına karşıydı ( emin değilim )
-
@muzgor soruyu net hatırlamıyorum ama hisse senedi satıs kârını soruyordu sanırım
-
@muallakta_kalan Ben de bu arttırım sonrası ortaya çıkan fark hangi hesapta izlenir şeklinde soruldu gibi hatırlıyorum.
-
@Mambaa monetarist görüş vardı şıklarda
-
Mevsimsel dalgalanma, dönemsel dalgalanma benzeri şıklar vardı. Diğerlerini anımsayamadım. @Mambaa
-
@Maslow anladım hocam bende onu işaretledim sonra taleple ilgili şık kafamı karıştırdı değiştirdim ama hala ikisi de yanlış geliyor
-
@simer93 açık bütçe net yanlış ama talepte saçma geldi en yanlış olan bütçeyi işaretledim
-
@simer93 taleple ilgili olan şık neydi
-
@mmülkiyelii Bu şıklara hiç rastlamadım sınavda hangi ders hangi soruydu acaba?
-
@muzgor reel talebi değil nominal talebi..... Gerisini hatırlamıyorum
-
@kalemcanavarı ben onu işaretlemiştim
-
@muzgor hocam tam net hatırlamamakla birlikte devletin reel taleple değil nominal taleple ilgilendiğini savunuyordu sanki. arz yanlı ikt vergi indirimi savunduğu için dedim açık bütçe olur sınav psikolojisi işte insan binbir şey düşünüyor
-
Arzın geçmiş dönem talebine göre belirlenmesi ile ilgili soruydu sanırım. Seçeneklerinde örümcek ağı teoremi olan. Ama soru bu şekilde sorulmamış olabilir, emin değilim@g-uzmanı
-
@simer93 ben de öyle düşündüm
-
@simer93 öyle bir önermesi Yok diye biliyorum arz yanlı iktisatta
-
@muzgor evet banada mantıksız geldi bu şık
-
Şu an düşününce dalgalanma kelimesinden de emin olamadım. Ama mevsimsel ve dönemsel tamlayanıyla başlayan iki şık vardı o kesin. Emin olan birisi teyit etse güzel olur hocam @g-uzmanı
-
@mmülkiyelii Tamam örümcek ağı teoremi yaptım ben de bu sorunun cevabını
Ayrıca iktisatta likidite tuzağında LM konumunu soran soru da vardı