2020 KPSS A KAMU YÖNETİMİ SORU VE CEVAPLARI
-
Dostlar geçmiş olsun. 2020 KPSS A Grubu Kamu Yönetimi sorularını ve cevaplarını bu başlık altında toplayalım. Diğer oturumda başarılar dileriz.
Siyasi partilerin kapatılması için Anayasa Mahkemesi toplantıya katılan sayısının 2/3ü
Anayasanın başlangıç kısmında yer almayan : Laiklik
İnsan haklarına dayalı devlet : 1961 Anayasası
Olağan hallerde temel hak ve özgürlükleri sınırlama: Cumhurbaşkanı ve Kanun ile
Kara Avrupası kanunlarının özellikleri : Kamu ve özel hukuk ayrımı olmadı Yalnız 2
Belirtilen devlet şekli : Cumhuriyet
Muhafazakarlık kavramını ortaya koyan: Burke -
Kamusal alan girdi çıktı diye bi soru vardı, isimlerin olduğu soruların cevaplarını bilen varmi
-
@Antimülakat Anayasa mahkemesi üye tam sayısının değil toplantıya katılan üyelerin 2/3'ü hocam.
-
@Antimülakat başlangıç metninde olmayan insan haklarına dayanan olacak
-
@Antimülakat Ayrıca temel hak ve özgürlüklerin sınırlanması da yalnızca kanun ile olur.
-
O soru Atatürk çağdaşlığı olacak
-
@flouriess10 çevre bilimci David easton muhafazakarlık burke
-
@keynesinvarisi üzdü
-
@malthus_emmi şıklarda Atatürk medeniyetçiliği, hürriyetçi demokrasi, laiklik gibi şıklar vardı o başka soru idi sanırım hocam.
-
Belediye kardeş kentler sorusu neydi?
-
@Antimülakat Kara avrupası hukuk sisteminde içtihatlar yardımcı kaynaktır.Cevap 2 ve 3 olacak.
-
@Tolgahan-Ayyıldız Belediye meclisi kararı ve Çevre Şehircilik bakanlığının izni.
-
1923 - 1939 dönemi gelişmesi olmayan Bağdat Paktı olacak. Hatay anavatan (1939), Lozan (1923), Sadabat Paktı (1937)
Şartlı bağışların kabulü İl Genel Meclisi
Başkent teşkilatının taşra bölümünde yer alır İl Milli Egitim Müdürlüğü
Yerel yönetim olmayan sorusunun cevabı:
Basın kartı veren birim : İletişim Başkanlığı -
Yer yönünden yerinden yönetim olmayan ilçe idaresi olacak.
Rio konferansı Yerel Gündem 21 -
Durumsallık yaklaşımını Genel, soyut Normatif şıkkına yanlıştır dedim çünkü Durumsallık yaklaşımı tek bir doğru olmadığını her duruma özgü doğrular olduğunu öne sürer. Yine de emin değilim.
-
Prusyalı soruya kameralizm dedim emin değilim
-
@keynesinvarisi kara Avrupasinda bildiğim kadarıyla gelenekler yani örf ve adet hukuku çok belirgin değil o sanki kıta Avrupasinda söz konusu.
-
@keynesinvarisi temel hak ve özgürlükler CB kararı ile sınırlanabilir olağan dönemde. Kişi hak ve hürriyetleri ile siyasi haklar değil, sosyal ve ekonomik haklar sınırlanabilir.
-
@Antimülakat Sanırım anglosakson hukuktan bahsediyorsunuz hocam çünkü kıta avrupası ve kara avrupası aynı şey. Anglosakson hukukta gelenek hukuku hakimdir evet ve ayrıca orada mahkeme kararları yani içtihatlar hukukun asli kaynağıdır. Kara avrupası hukuk sisteminde ise hukukun yardımcı kaynağıdır.
-
@Antimülakat hayır hocam Temel hak ve özgürlükler Cb kararnamesi ile DÜZENLENEBİLİR ancak sınırlanamaz. Buyrun ilgili anayasa hükmü.
II. Temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması
Madde 13 – (Değişik: 3/10/2001-4709/2 md.)
Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ANCAK KANUNLA sınırlanabilir. Bu sınırlamalar, Anayasanın sözüne ve ruhuna, demokratik toplum düzeninin ve lâik Cumhuriyetin gereklerine ve ölçülülük ilkesine aykırı olamaz.