2020 KPSS A ULUSLARARASI İLİŞKİLER SORULARI VE CEVAPLARI
-
Estağfurullah hocam ne kusuru. Öyle bir soru şimdilik hatırlayamadım.
-
@SBF11 Evet Yunanistan'in Nato' ya dönüşü Rogers plani ile oldu
-
@SBF11, içinde söyledi: 2020 KPSS A ULUSLARARASI İLİŞKİLER SORULARI VE CEVAPLARI
Türkiye'nin Kore'ye asker gönderdikten sonra NATO'ya başvurusunun olumsuz sonuçlanmasının sebebini soruyordu. Ben de Türkiye'nin askeri olarak yeterli olmaması dedim ama cevaptan emin değilim. Emin olan arkadaşlar kaynağıyla birlikte yazarsa sevinirim.
Hocam o sorunun cevabı, Doğu Akdeniz paktı düşüncesi diye yaptım. Türkiye ve Yunanistan Avrupa'nın bir parçası olarak görülmüyorlar ve Orta Doğu'yu da kapsayacak bir Doğu Akdeniz Paktı düşüncesi var en başta diye biliyorum. William Hale'in kitabında öyle okumuştum. O nedenle o şıkkı işaretledim.
-
@JABS Anladım hocam teşekkür ederim
-
Post kolonyalist teorinin temsilcisi gibi bir soru da soruldu galiba
-
@barocan evet hocam, Edward Said işaretledim. Diğer şıkları hatırlamıyorum ama
-
BM'ye tescil ettirilmeyen anlaşma BM organları önünde ileri sürülemez diye bir cevap da vardı
-
Arkadaşlar burada toplam 33 soruya ulaşmış olduk. Yardım ederseniz kalan 7 soruyu da bulalım
-
Uluslararası Adalet divanına kimler başvurabilir gibi öncülü bir soru vardı. Sorudan tam emin değilim ama divan ile alakalıydı. Sadece devlet dedim ben.
-
evet arkadaşlar. son 7 soru hadi
-
Son 6 kaldı
-
Beynimi patlatmak üzereyim vallahi
-
@SBF11 devlet ve örgütler olacaktı hocam. üçüncü şık ne idi hatırlamıyorum ama uluslararası hukuk kişisi olmadığı için adalet divanına başvuru yapamaz. muhtemelen bireyler veya şirketler olsa gerek üçüncü şık.
-
Bir yerde sadece başvurabilir gibi bir şey okuduğumu hatırlıyorum ama emin değilim. Siz eminsiniz sanırım hocam?
-
@SBF11 aynen hocam. ama üçüncü şıkkı hatırlayabilirsek tam emin olacağım.
-
- öncül alakasız bir şeydi hocam, onun doğru olmadığına eminim ben
-
Pardon 3. öncül*
-
Otuz beş. Hür Subaylar Komitesi Mısır olacaktı.
-
Negatif Bariş ile ilgili internetten bir araştirma yaptim. Kavrami dile getiren kişi barış konusunda çalışmalar yapan uluslararası ilişkiler akademisyeni Johan Galtung'muş. Norveçli akademisyene göre negatif barış savaş halinde olmama, taraflar arasinda görüş farkliliklari bile olsa şiddete başvurmama durumunu belirtiyormuş.
-
Tam bunu yazmaya girdim hocam, siz yazmışsınız. Evet mısır olan cevap vardı