2020 KPSS A ULUSLARARASI İLİŞKİLER SORULARI VE CEVAPLARI
-
Dostlar geçmiş olsun. 2020 KPSS A Grubu Uluslararası İlişkiler sorularını ve cevaplarını bu başlık altında toplayalım. Diğer oturumda başarılar dileriz.
-
Sınav sorularıni görmek ve kendimi denemek için giricektim ancak ilk kez bu sene giremedim sinava rahatsizliğimdan ötürü. Umarim sinava giren arkadaşlarimiz başliğa destek verirler ve en azindan hatirlanan sorulari tartişma olanağimiz olur.
-
- K j Holsti Anarşik sistem
- Postkolonyal teori edward Said
- Destalinizasyon kruşçev
- İngiltere’nin ab vetosu Fransa
- Kuzey Makedonya Yunanistan
- Kutsal İttifak İngiltere
- Misyon şefi murahhas
- Diplomat yargılama yapamaz
- Feminizm güç
- Sosyal inşacı kimlik değişirse dış politika değişir
- PKK nın İran kolu PJAK
- 1923-1939 arası Bağdat Paktı
- İmtiyazlı ortaklık Almanya ve ?
- Onlar konseyi SSCB
- Agreman vermemek için sebebe gerek yok
- İç hukuka aykırılık geçersizlik değildir.
- 1999 NATO üyeleri çek Macaristan Polonya
- Grundnorm Hans Kelsen
- TR ab üyeliği Helsinki
- Eski Yugoslavya mahkemesi Lahey
- Kıta sahanlığı Doğal kaynakların işletilmesi
- Avrupa sözleşmesi İşkence Yasağı
-
@bytheodoras Çok teşekkür ederiz. Kalevi Holsti uluslararası ilişkilerde bildiğim kadariyla sistem ve sistemin yapısına ilişkin çalışmalar yapiyordu. Anarşi konusunda çalişmalari var miydi acaba? Bu arada yine akademik sorular sormuş ösym.
-
Fransa Almanya duvar sorusu. Maginot Hattı
-
G-20 üyesi olmayan ülke İran
-
Cevabı John Mearsheimer olan bir soru da vardı. Saldırgan realizmi savunan teorisyen
-
Varşova Paktı'nın kurulma nedeni Federal Almanya'nın NATO'ya üye olması
-
Dunkirk Anlaşması İngiltere ve Fransa arasında imzalandı
-
Doğru cevabı negatif barış olan bir soru da vardı. Çatışma yok fakat çatışma doğuracak ortam ve koşullar mevcut
-
Minsk Grubu AGİT bünyesinde kurulmuştur
-
@bytheodoras Hocam bu Dörtlü İttifak sorusu Avusturya olabilir. Eve gidince ona bir bakacağım.
-
Hegemonya ve rıza sorusu Gramsci
-
@SBF11 Evet realizm de kendi içinde 2 alt görüşe dayaniyor. Savunmaci realizmin ve neo realizmin temsilcisi Kenneth Waltz iken saldirgan realizmi John Mearsheimer temsil ediyor.
-
Normatif realizm diye bir cevap da vardı. Realizm zaten normatif olanı karşısına alıyor gerçeklikten hareket ediyor
-
Peki uluslararası hukuktaki bir soru şu şekilde miydi? Hangisi Viyana Andlaşmalar hukuku sözleşmesine göre andlaşmalarin geçersizlik nedeni degildir?
-
Türkiye'nin Kore'ye asker gönderdikten sonra NATO'ya başvurusunun olumsuz sonuçlanmasının sebebini soruyordu. Ben de Türkiye'nin askeri olarak yeterli olmaması dedim ama cevaptan emin değilim. Emin olan arkadaşlar kaynağıyla birlikte yazarsa sevinirim.
-
@barocan şıkları hatırlıyor musunuz hocam?
-
Rogers planı diye bir cevap da vardı. Yunanistan'ın NATO'nun askeri kanadına geri dönmesi ile alakalıydı soru
-
@SBF11 yok hocam sinava giremedim maalesef sadece sizin ve diğer arkadaşlarin verdiği bilgiler doğrultusunda fikir yürütüyorum kusura bakmayin