2020 KPSS A Grubu İktisat Soruları ve Cevapları
-
@d3mir3l tersine dönen arz eğrisi yaptım eğer giffen arz eğrisi ise hiç duymadım onu da diplomayı yirtacagim
-
@formidable bende iktisat mezunuyum 2. Girişim ama hep bi eksik kalıyor iktisat
-
@Hayaller71 tabi kalır hocam mikro makro yaparız deyip diğer alanlara odaklanıyoruz ki ortalama netler olsun ama her halükarda bilgiler gidip geliyor. Tutabildiğimiz yerden sonuç alacagiz artık
Bir de hem tahvil talebi hem de tahvil arzını etkileyen degisken beklenen enflasyon dedim
-
Varlığa Dayalı Menkul Kıymet(VDMK), kaynak kuruluşun bilançosunda yer alan alacakların bilançosundan çıkarılarak menkul kıymetleştirilmesi suretiyle ihraç edilen sermaye piyasası araçlarıdır. VDMK'lar, Varlık veya İpotek Finansmanı Fonları (VFF) tarafından ihraç edilir.
Kaynak : İş Yatırım
-
@Leightbau hisse senedi de spk aracı
-
@Leightbau bende öyle yaptım ama hisse senedi diyenler var
-
S=-200+0.2s
Bir eğriyi hareket ettiren nedenler arasında değildir sorusu cevabı malın fiyatının artması eğri üzerinde hareket sağlar
Genişleme yolu tanımı vardı sanki -
@IS-LM emin misiniz o cevaptan peki bende histeri yaptım ama emin değilim
-
@guycuu histeri hocam
-
@Leightbau burada da banka garanti bonoları sermaye piyasası aracı geçiyor
https:// www. google. com /amp/s/ www. borsamatik. com. tr /amp/banka-garantili-bonolar-nedir-haber-130653 -
Enflasyon sorusu dört nala enflasyondu demi ? Y
-
@grwvh hiper enflasyonmuş maalesef bende dört nala yapmıştım
-
@eomer Evet, hisse senedi de garantili bono da sermaye piyasası aracı; soru kökünde kaçırdıgımız bir şey yoktur umarım
-
@guycuu hiper %200 lük enflasyona deniyor diye biliyorum. %50 lik enflasyon soruyordu. İnternetten baktım, 25 ile 80 arası dört nala yazıyor
-
@grwvh Hiper enflasyon: Aylık enflasyon haddinin bir yıl boyunca en az %50 arttığı ve böylece yıllık enflasyon haddinin yaklaşık 13000 olduğu enflasyon türüdür
-
@grwvh arkadaşlar aylık olarak değişiyor deniliyordu
-
@grwvh soruda aylık yüzde 50 diyordu hocam hiper enflasyon olması lazım dörtnala enflasyon yıllık 10-200 arasındaki enflasyon.
-
Para bankada otonom artış sorusu vardı
-
@Leightbau soru zaten çok kısaydı direkt sermaye piyasası aracı hangisidir diyordu.İptal edilebilir bu soru.
-
Taksicilerle ilgili bir soru vardı. Dissallik ve rant kollama şıkları vardı. Emin değilim maliye sorusu da olabilir. Uberi düşünerek rant kollama yaptım ama burada yapılan manipüle edici eylemler üreticiden üreticiye negatif dissallik olabilir mi diye de düşündüm gerçi disalliklar fiyatlanamiyorken Uber direkt piyasa dışı bırakıldı