2020 KPSS A MUHASEBE SORULARI VE CEVAPLARI
-
@Antimülakat ödenmemiş sermaye alacaklandırmış ortaklara borçlar borçlanmış sermaye azaltım değil diye düşünüyorum ortaklara dağıtacağı karı sermayeye eklemiş yaptım cevabı ama emin değilim tabi
-
@gencbiraday ben eminim dediğiniz şekilde en doğru tanım oydu
-
yanlış hatırlamıyorsam verimlilik oranı vardı onu yapan varmı arkadaşlar
-
@gencbiraday ortaklarin birinin isletmeye sermaye taahhut etmesi degil miydi o sorunun cevabi.
-
@fridakahlo evet vergi oncesi kar 3000. ozkaynaklar 12000. borclarin, yabanci kaynaklara orani 0.40 vermis. ekonomik rantibilite oranini soruyordu. 3000 / uvyk + ozkaynaklar dan gittim formul olarak ama cikaramadim bir turlu
-
@Belliciste hocam bu soru da normal formüle göre çıkmıyordu , anlanmadım valla nasıl çözülecekti , merak ediyorum
-
@fridakahlo, içinde söyledi: 2020 KPSS A MUHASEBE SORULARI VE CEVAPLARI
@Belliciste hocam bu soru da normal formüle göre çıkmıyordu , anlanmadım valla nasıl çözülecekti , merak ediyorum
Ekonomik rantabilite = FAVÖK/Aktif Toplam formülüne göre cikiyordu
-
@Leightbau hocam kaç buldunuz
-
@fridakahlo, içinde söyledi: 2020 KPSS A MUHASEBE SORULARI VE CEVAPLARI
@Leightbau hocam kaç buldunuz
%15 sanırım
-
@Leightbau bende, toplam yabancı kaynak/aktif formülünden değer vererek yaptım, bende %15 buldum ama emin değilim, tşkler
-
@Leightbau bence bu soru iptal edilir. Cevap çıkmıyordu
-
"dönem karı ve zararının borç tarafına kaydedilerek kapatılır" sorusu vardı onu ne yaptınız , hatırlayan var mı ?
-
Gömlek sorusunun cevabı neydi kesin olarak?
-
@grwvh ifadeleri hatirlamiyorum ama 2 ve 4 yaptim ama emin degilim.hocam
-
@Belliciste, içinde söyledi: 2020 KPSS A MUHASEBE SORULARI VE CEVAPLARI
@fridakahlo evet vergi oncesi kar 3000. ozkaynaklar 12000. borclarin, yabanci kaynaklara orani 0.40 vermis. ekonomik rantibilite oranini soruyordu. 3000 / uvyk + ozkaynaklar dan gittim formul olarak ama cikaramadim bir turlu
Bu sorunun cevabı 15 arkadaşlar cok da güzel çıkıyordu
-
@Legendary1 hocam nasıl yaptınız yasanızda hatamızı görsek
-
@Belliciste, içinde söyledi: 2020 KPSS A MUHASEBE SORULARI VE CEVAPLARI
Borçlarin toplam kaynaklara oran8 diyordu soruda yalniz.
Borç/ toplam kaynak =0.4
(Kvyk+uvyk )/ (kvyk+uvyk+özkaynaklar) =0.4
Kvyk+uvyk=a olsun.
a/(a+özkaynaklar yani 12.000)=0.4
5a=2a+12.000
3a=12.000
a=8.000Toplam kaynaklar 8.000+12.000=20.000
Ekonomik rantabilite =fvök/toplam kaynak
İse (3.000/20.000).100 = 15 -
@çiçek cevapladim hocam
-
Arkadaşlar konu dışı ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz .Bugün girdiğim sınavda muhasebeye sıra gelmeden hocaya sordum arada geçen kodlama ve barkod için ektra süre tutun diye ben ayarlayacam dedi muhasebey sıra gelince 1. Kişiye verdiği gibi süre başladı dedi kişi poşeti açtı ben en sondaydım bana gelene kadar süre geçti yetmedi geldi barkod içinde süremi yedi ve hiç süre eklemedi ben ilk defa öyle bir şey gördüm çıkışta hocayı uyardım şikayet etmek istiyorum ne yapmalıyım
-
@Legendary1 teşekkür ederim