17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@gül en temizi:)
-
@gül bence puan alır
-
En belirgin özelliği diyor soruda tek bişey yazılmalıydı bence o zaman bende garantiye almak için gelecekten umutlu ve kendine güvenen yazardım
-
Ehim ehim sayemde 1 tane daha nur topu gibi tartışmalı sorumuz oldu
Hemi de çok sağlamTabi arkadaş "en belirgin" diyorsa tek cevap vardır
-
@kadir_karasu eminim hocam en belirgin özelliği diyordu bende iki tane yazdım sonra bire düşürdüm
-
@kadir_karasu kardes etme eyleme.umitli yazmissin sende tek cevap vardr dye niye diretiysn.puan alamayblrz:) yani kendine guvenen biriyse cevap
-
bir adet yazarımız var, henüz tanınan bir abimiz/ablamız/amcamız/teyzemiz değil. Ama ileride herkesin tanıdığı bir yazar olacağına inanıyor. İnanıyor kelimesi paragrafta vardı, bundan kesin eminim. Şimdi bu inançlı varlığı, paragraftaki kelimeleri kullanmadan nasıl tanımlarız. Çalışmalarına, zekasına, güvenen, azimli, yazdım ben. burada önemli olan bu vatandaşın haleti ruhiyesini anlayıp birkaç kelime ile aktarabilmek, bunu yaparken de aynı kelimeleri kullanmamak. Bunu sağlayan her cevap doğru cevaptır.
-
Sevgili arkadaşlarım,
Örnek: mülki idare amir hizmet sınıfı cevap ok peki alternatifi ne ; mülki idare amiri, mesleki memuriyet vb.
Şimdi bu ve buna benzer yaklaşımlar puansız kalamaz fakat soruda sana eksiksiz yaz diyor ise i harfini koyamazsın.... evet babada saçma geliyor ama eleme usulü olduğundan oradan hatalı işen şuan bekleme 21 doğrusu olan mülakata çalışsın, -
Aynen tek cevap olmali.. belli olmaz belki puan verirler.
-
Puan verirler vermezler bilmem ama bildiğim bir şey varsa o da Ösym burada konuşulan cevapları ve ortamı görse: "Biz bile bu kadar insafsız değiliz be" diye bir serzenişte bulunacaktır.
-
Gelecege ümitle bakan ve kendine guvenen yazdim. 2 ozellik belirttim soruyu okudum sıkınti olmaz dedim devam ettim:)
Anlatim bozuklugunda nedeniyle olan kısmi cikarip bir onceki kelimeye ile edati getirdim yani .......siyle un salmistir oldu. Soruda kelime eklemeyin tarzi bir ifade gordugum icin ile edatini kullandim. Onun yerine kullanilacak cok ifade vardi fakat boyle uygun gordum. Bi tane de virgul, bir tane de nokta kullandim. ( noktalama 1 puandi diye hatirliyirum)
-
o yazar abimizin ben de "idealist" oldugunu düsündüm tek bir kelimeyle anlatabilmek icin
-
@D.Drogba 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Gelecege ümitle bakan ve kendine guvenen yazdim. 2 ozellik belirttim soruyu okudum sıkınti olmaz dedim devam ettim:)
Anlatim bozuklugunda nedeniyle olan kısmi cikarip bir onceki kelimeye ile edati getirdim yani .......siyle un salmistir oldu. Soruda kelime eklemeyin tarzi bir ifade gordugum icin ile edatini kullandim. Onun yerine kullanilacak cok ifade vardi fakat boyle uygun gordum. Bi tane de virgul, bir tane de nokta kullandim. ( noktalama 1 puandi diye hatirliyirum)
anlatim bozuklugu sorusunu ben de birebir seninle ayni yaptim. noktasi virgulu dahil
-
Anlatım.bozukluğu sorusunda bir önceki kelimeye ile ekledim.
-
@issizadam onu da der ama biraderim çok ama çok çakal bir kurum yaa
-
@ozan. Bak bu da güzel
-
"Arkadaşlar geçen sene forumlarda biri yazmış sınava giren biri itiraz eden."
Öncelikle iktisattan bildiğimiz gibi; puanlayıcı 1,2 ve 3 diye birbirlerinin hem tamamlayıcısı hem de ikamesi olan farklı kişilerce kağıtlarımız okunmuş. Puanlayıcı 3 benim 50 sorumun 5 veya 6 cevabında puan vermiş ki sanırım ilk ikisi mutabık olmayınca devreye girmiş.Şimdi önemli olan bu 3 farklı puanlayıcının çoğu soruda farklı puanlar vermesi.Anayasa ve İdare Hukuku soruları hariç diğer soruların hemen hepsinde birinin 2 puan verdiğine diğeri 1 ya da 0 puan vermiş.Anayasa ve İdare Hukukunun farklılığı ise cevapların %90'nın kesin olması yani muğlak olmaması.Ya 2 puan ya da 0 puan.Diğer sorularda ise, sınavdan sonra en korktuğum şey olan kişisel değerlendirmeye göre puanlamanın yapılması nedeniyle farklılıklar vardı.Korktuğum başıma geldi ve puanlayıcıların değerlendirmelerinde bana genellikle düşük puan veren tarafın ki geçerli puan olarak verilmiş.Mesela itiraz dilekçemle beraber aldığım artı 1 puan, iktisattaki lm eğrisinin eğiminin belirleycileri nedir orusuydu.Burada hata tamamen benim kabul ediyorum çünkü cevabı adım gibi bildiğim halde soruyu yanlış değerlendirip para politakısı çarpanının belirleyicileri olarak düşünüp 1.boşluğa ıs'nin eğimini belirleyenleri 2.boşluğa da lm eğimini belirleyenleri yazdım.Yani aslında doğru cevabı verdim ama satırlara doğru yazmadım ve kağıdı da incelerken gördüm ki puanlayıcının biri 1 puan diğeri 0 vermiş ve itiraz sonucu 0 veren de 1 puan vermiş ve sadece 1 puan ile 315'den 287'e çıktım.Anlayacağınız birinin hiç şakası yok.Bunu mahkemeye götürsem mi diye düşündüm sonra vazgeçtim çünkü cevap doğru ama sınav yönetmeliğine aykırı,nedeni 1.satıra k ve 2.satıra h yazmam gerekirken ben her ikisini 2.satıra yazıp 1.satırdaki 1 puanı ellerimle teslim ettim.Bunun gibi cevabını doğru bildiğim ama yanlış yazdığım tam 3 soru daha ve bu soruların puanlarının da en az 6 puan olduğunu düşünürsek mülakatı kendi kendime kaçırdım.
Diyeceğim soruları çok ama çok dikkatli okumak lazım,sınav yönetmeliğine uymak lazım.Bir diğer kaçan puanım da idarede ki coğrafi şartlara,ekonomik koşullara diye giden soru.Orda da sıralamaya uymayınca puanlar uçmuş.Kelime hataları da puan kırıyor hatta puan alamıyorsunuz.İnsan hakları sorusuna ben yanlışlıkla kişinin hakları ve güvenliği yazmışım yine biri 1 puan vermiş diğeri 0 geçerli puanım 0.Türkçe soruları da aynı çizgide,şu meşhur 5 puanlık soruya biri 5 diğeri 4 vermiş sonra 3.puanlayıcı da 4 verince ordan da 1 puanım gitti.
Olma ihtimali olmama ihtimaline göre çok daha fazlayken kendi ellerimle fırsatı kaçırdım,puanlayıcıların farklı değerlendirmeleri benim için tabiri caizse aptallığım sonucu yanlış cevapladığım soruların çok olması nedeniyle şu an bir önem arz etmiyor.Demek ki adamları biri kesinci diğeri de takdirci olarak tayin etmişler.
-
bir arkadaşım da mesaj yazmış, mülki yerine mülkü idare yazdım puan verirler mi (üzgün ifade) amma abartıyoruz bu sınavları ya. sağlık olsun, cidden, lafta değil. Alın yazımızda ne varsa o olacak. Allah murad ederse kimse buna engel olamaz. Nasip etmeyecekse kimsenin nasip ettirmeye gücü yetmez. Şahsen ben bu sene zihnen rahatım.
-
@davidricardo dolayısıyla korkularımızda haklıymışız.
En ufak hata götürüyor.
İşte şimdi kötü oldu -
@n.vision temel olması gereken.
Tebrikler biraderim