@ech08 17 Aralık Kaymakamlık Sınavı Mülakatları içinde söyledi:
@ozan. Ozancım kardesim insallah agzindan bal damliyo
kardeşim tesekkur ederim. yani khk ya da ne bileyim sinavin iptali gibi bir sey soz konusu degil. gonlunuzu ferah tutun.
@ech08 17 Aralık Kaymakamlık Sınavı Mülakatları içinde söyledi:
@ozan. Ozancım kardesim insallah agzindan bal damliyo
kardeşim tesekkur ederim. yani khk ya da ne bileyim sinavin iptali gibi bir sey soz konusu degil. gonlunuzu ferah tutun.
şu ilk 100dekiler alınmalı ya da istanbul ankara mezunları alınmalı veya şu mülakat sürecini tartışmaya kapatanlara toplu cevabımdır:
hukuk-idare anlamında tasvip edin ya da etmeyin yol katetmiş ülkelerde bu tip mesleklere atama nasıl yapılmaktadır diye bir araştırmak gerekiyor. mesleğe kabul edilecek kontenjan sayısı belirsiz bırakılır. yeterliliği sağlayan adaylara sürekli bu işle meşgul bir jüri tarafından 3 ya da belki 6 ay sonrasına gün verilir. bu sistemin uygulandığı bir çok ülkede aynı zamanda yazılı sınav falan da yoktur. akabinde siz mülakatagirersiniz ve mülakatınız saatleri alabilir. mülakat sonunda jüri mahkeme heyeti gibi toplanarak kararı açıklar. bu sahneyi birkac avrupa yapım filmde görebilirsiniz mesela. meraklısına kieslowski renk üclemesi "kırmızı" filmi ya da black mirror serisi-3 önerilebilir.
diyeceğim o ki: sürec sonunda 300 kişi husrana ugrayacak ve acik yureklilikle soyleyebilirim ki bu 300 kisiden birisi ben olursam, inanir misimiz sinava girmeye hak kazandigim halde guy'a girmedim ve kpss'ye de girmeyi düsünmüyorum. gayet tabii olarak her insan birkac seye bir anda motive olamayabilir. yani bu konuda elestiri kabul edecek taraf ben degilim hak verirsiniz ki.
velhasıl bu surecin bir kac ay icinde sonuclanmayacagini basindan duyurmak yetkili makamlar tarafindan bu kadar mı zordu? yazık. çok yazık...
@Kaymakam58. 17 Aralık Kaymakamlık Sınavı Mülakatları içinde söyledi:
@ozan. Kardeşim bir bilgi var mi size ulasan
kardesim gecen gun paylastigim bilgi net bilgiydi. cumartesiciler ciktiginda da tekrarladim o gun aciklanacagini sanmiyorum diye. ben bu hafta ici sonuclanacagini düsünüyorum yine. yani kaynagimin bana aktardigi ta gecen haftadan bu idi.
@ozan. 17 Aralık Kaymakamlık Sınavı Mülakatları içinde söyledi:
@Kaymakam58. 17 Aralık Kaymakamlık Sınavı Mülakatları içinde söyledi:
@ozan. Kardeşim bir bilgi var mi size ulasan
kardesim gecen gun paylastigim bilgi net bilgiydi. cumartesiciler ciktiginda da tekrarladim o gun aciklanacagini sanmiyorum diye. ben bu hafta ici sonuclanacagini düsünüyorum yine. yani kaynagimin bana aktardigi ta gecen haftadan bu idi.
boyle kesin bir tarihten bahsetmek zor. aciklanmasindaki gecikmeyse referanduma kadar gecen sürecte referandum, sonrasindaki suredeyse bakanligin ince eleyip sık dokuma hassasiyeti.
@genclerbirlikli 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Ben ek çalışma yapmadan girdim, hayatımda ilk kez bu sene idare hukuku gördüm( sınavdan önceki 1 ay) ve 26 bekliyorum. Nasıl 23 e 21 e düşsün çalışıp giren yok mu hiç. 30 da kapatır bence.
bu arkadasi sadece ben degil hepiniz yakindan taniyorsunuz aslinda. vize sabahi koridorda calisirken görürsünüz. abi naber? dersiniz. cevabi: hic calismadim oyle bi göz atiyorum olur. sınav aciklanir ve bir de bakarsıniz iyi not almis. dönem devam ederken bir gün bu arkadaşla o derste yanyana da oturmuşsunuzdur. aman tanrım o da nesi? ders kitabı beş farkli keceli kalemle cizilmis. sonra final haftasi gelir koridorda yine ezber halindeyken bir keklik aramaktadır bu kardesimiz. yine calişmadan gelmistir ya, onu dillendirecek. her neyse final de sonuclanir falan. aradan epey bi zaman geçer, bu kare kök içindeki zeki arkadaş kantinde muhabbettedir ve konu o ilgili derstir. arkadaşın yine kükrer: ben o dersin vizesine girmemistim, finaline de calismadan geldim ama kolaydı be. nasil gecemediniz?
abiler! bıkmadınız mı şu orta zekanızla övünmeye çalışmaktan? hayır yani kızlar falan da burun kıvırıyor böyle şeylere aklınızda bulunsun.
arkadaslar ben ankara'da ikamet etmekteyim. benim gibi ankara'da yasayan bu sinavi kazanmis bazi arkadaslarimla da irtibat halindeyim. insan yillarini burada gecirince bu tip kurumlardaki bazi kritik isimlerin bazi yakinindaki kisilerle tanışık es dost cikabiliyor. diyecegim o ki ben gibi diger arkadaslarimin da bakanlik calisani personelden duydukları sey aynı. yani az once yine bu sinavin sonucuna odaklanmis bir arkadasimla konustum. soyledigi sey su " her an aciklanabilirmis". bu yuvarlak cumle sizleri yordugu gibi beni de bir hayli yordu. fakat elden ne gelir ki.
sevgili dostlar forumu takip ederken bunu yazıp yazmamakta hep tereddüt etmistim ama sanırım artık yazmak kaçınılmaz oldu. kaymakamlık meslegini kutsamak gibi bir algıya sahip degilim fakat bu sınava girmeden önce hep su yönde duyumlarım olmuştu. referans yetmez çok güçlü referansın olmalı falan. ben de haliyle bunun dogrulugunu düsünüyordum ama bu konuda yanıldıgımı görüyorum suan. yani demem o ki bircok arkadaşın mülakattan elenmesi rastlantı ya da referans falan değilmiş. şu hale bakar mısınız lütfen.
@adayadayı 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Arkadaşlar sorular üzerine çok konuşuldu ama sonradan bazı sorular şüpheli hale geldi kafamda. Bunlar: 1- türkiye cumhuriyet merkez bankası sorusu için "kambiyo murakabe teşkilatı"
2- koruma sorusu için "pozitif yükümlülük" ve "dikey etki" Bunlar bi netlik kazandı mı?
abi bu sorulara ben netlik kazandırayım.
şimdi bu soruları hazırlayan osym uzmanı arkadaşların evlerinde de akşam saat 9'dan sonra acun ılıcalı programları açık, mandalinalar soyulmuş ve dizlerde çocuklar sallandığı için bu osym uzmani cok bilmis arkadasların o yasin çoban kitabındaki ilgili sayfada kambiyo murakabe şeysini kastetme şansları yok. yani bu cok zeki abilerimiz bize sorsa sorsalar tcmb yi sorarlar ve biz cok akıllılar da tartissak tartişsak "i" harfini tartışırız. öküz ( yani osym ) altında buzağı arayan arkadaşlara de demek lazım ki o buzağıyı bulursanız gerçekten bu sınav ananızın ak sütü gibi helal olsun size.
@kadir_karasu 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@ozan. 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@kadir_karasu 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
@miatty kardeşim açıkçası biraz zor gibi bence
sevgili kadir kardeşim biz şu koruma cevabımızla turkiye cumhuriyeti olayını doğru kabul edelim mi? ne dersin ?
Bence koruma'da sıkıntı yok biraderim.
Ama TCMB-kambiyo ona artık bakacağız
Çok söz söylenildi malum
bu tip sorularda hesap ahirete kaldı artık. eger kazanamazsam ahirette bir film seridi gibi hayatım seyrettirilirken bu soruların cevaplarını bilhassa rica edecegim artık huzurda osym'nin yaskasına yapışmak icin
@paretowilfredo sizi ve yazdiginiz yapıcı görünümlü orta yolcu iletinizi tabi ki gayet hoş
karşılıyorum forumun sayın ticari hak sahibi. Ama lütfen etikten dem vuran ya da daha doğru ifadeyle doğrunun nihai mercii gibi bir üsluptan arî olunuz. Nihayetinde sadece admin sıfatıyla yazdıklarımı sansurleyebilirsiniz. O kadar.
@rhadamanthus kardeş
Anlaşılan sen özgüvenden, başarıdan vs yoksun bir vatandasimizsin. Taşra diplomanla bolca yarınlar sana güzel kardeşim.
@rhadamanthus ekşi de bu denli gercek ve komigin birlestigi şeyler yok arkadaslar. Burası daha eglenceli. Ozellikle kaymakamlik başlığı ve iletileri. Çünkü kaymakamlık freudyen derinden, kısa, basit bir hikayenin özeti türkiye'de
@rhadamanthus kardeş iletini tamamen okumamakla birlikte anasayfa mağduruyum sadece. Yani putum cocugum koltuk merakim yok. Dedigim gibi cok eglenceli bir anasayfa isgalciligini takip ediyorum
Kızmayın ama bu meslegi kendisine ideal yani put edinmiş arkadaşlara çok gülüyor ve halen bir açık kapi aralamaya çalışmalarını tebessümle izliyorum. Ne kaymakamlık, ne makam aracı, ne koltukmus bu be kardeşim :))
Simdi sorulari cozdum. 1 aydir dogru duzgun calismadim ve bazi soruları unutkanliktan yanlis yaptim ve net sayım 65. Yani kazanma ihtimali bulunan bir sinirdayim ama maalesef esenboğa magduruyum. Agustos sinavida 65 yapamazsam bunun sorumlusu kim olacak? Ben mi?
Ayıp yahu.
arkadaslar tabi ki güluyorum. cunku... cunku fasli cok uzun.
arkadaşlar ne gariptir ki yemin ediyorum yarın kpss olacagını sizden ögrendim. ben pazar saniyordum. zaten gitmeyecektim ama gülümsedim yani.