17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@n-vision Hocam tecrübeli bir arkadaşımız olarak size de soralım cevaplarınız bizim için önemli:Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası cevabına ve mülki idari hizmetleri sınıfına puan verilir mi? ( her ikisinin altında da cevabı tam ve doğru olarak yazınız diyordu)
-
@evy06 Hocam o soruda bende aynı cevabı verdim
-
@mehmetsy kardeş, mülki idareye puan verirler, yukarıda yazdım. o dediğiniz uyarı sadece kurum isimlerinin tam ve doğru yazılmasında vardı, bu yüzden merkez bankasından pek emin değilim, ama yüksek bir ihtimalle kabul edilir.
-
Arkadaslar benim fikrim su.sorulari hazirlayanlar zaten her soru icin tam cevap ister uyariya gerek yok .dip notta gecen tam eksizsiz yazin uyarilari ornek veriyorum ddk yazma devlet denetleme kurulu yaz yada mulki idare amirligi hizmetleri sinifi yaz mia yazma yada mulki sinif yazma.hizmt snfi sorusunda 5 kelime olan mulki idare amirlgi/amirleri hizmetleri sinifi kabul edilir.5 kelimeyi yaz ufak hatalar inisiyatiflerine kalmis artik.4 kelime yazilsa yani hizmetleri kelimesi olmazsa puan verilmez bence.
-
@ali-asker o uyarı yalnızca kurum isimlerinin yazılması sorularında vardı, mülki idare amirliği hizmetleri sınıfında öyle bir uyarı yoktu.
-
@ali-asker Geçen sene sınava girdiniz mi yani bu konuda tecrübeniz var mı hocam yoksa tahmini mi ?
-
@mehmetsy girdim.ama ona dayanarak solemiyorm.sinav kagidimi kontrol etmedm yani tecrubelik bu durum yok
-
@n.vision Hocam çok soru sordum farkındayım ama son bir soru daha: dediğiniz gibi olursa yani eksik cevaplar kabul edilirse tam değil de daha az puanlar mı verilir?
-
@ali-asker anladım hocam sağolasın
-
@n.vision mülki idari sorusunda o ifade var deniyor kardeşim ama bende tam hatırlayamıyorum
-
@mehmetsy sende sagol.ama sunu bilin .simdi tecrubeme dayanarak soluyorum.kendinize durust ve acimasiz olun.yoksa hayal kirikligi olur.sonuclara cok sasrcaksnz
-
@mehmetsy yoktu
-
@n.vision foruma can kattın, yorulma $orularımızdan e mi?
cansın.. -
@mehmetsy estağfirullah, forumda neden varız, soru sorup soru cevaplamak için. ya tam puan verir ya da hiç puan vermez öyle şey olmaz. Kaymakamlar hangi hizmet sınıfına dahildir sorusunda o bahsi geçen uyarı yoktu, bundan yüzde yüz eminim. O uyarı, kurum isimlerinin sorulduğu 3 soruda vardı. Kısaltma yapmayın tam ve doğru yazın aksi halde puan verilmez şeklinde bir uyarı. Sınai, sanayi aynı şey, ayrıca bu kurumun ilk ismi sınai, şimdiki güncel ismi sanayi, o yüzden her iki yazım da doğru. Merkez bankası sorusunda cumhuriyet/cumhuriyeti ibaresine takılıyorsunuz da ya cevap bu değilse? bu yüzden ihtilaflı olanları yanlış kabul edin ki sürpriz yaşamayasınız.
-
@kymkm sağ ol arkadaşım
-
arkadaşlar sizce hangi soruların standart sapması yüksek olur ?
-
@n.vision Eyvallah hocam hakikaten bi canlılık geldi gruba, bu arada siz de o merkez bankası denilen soruyu farklı cevaplandınız sanırım?
-
@hakan Türkçe çok belirleyici olacak bence
-
@mehmetsy ben tasarruf mevduatı sigorta fonu yaptım
-
aslında ben de tcmb yapacaktım, tmsf önceden merkez bankasına bağlıydı, çeldirici olabilir ben bunu tmsf yapayım dedim ama cevap bu değil, tmsf 80'li kurumlardanmış.