17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@davetsiz doğru doğru özür dilerim
-
matematiksel ekonomide soracam 2 tane ama işaretleri yapamıyorum :))
-
- Bireysel talep eğrisinin negatif eğimli olmasının 2 nedenini yazınız.
- Toplam talep eğrisinin (AD) negatif eğimli olmasının 3 nedenini yazınız.
-
@kadir_karasu 1-Gelir ve ikame etkisi
2-Faiz,servet,dış ticaret etkisi -
1.Tekelci bir firmanın talep eğrisi p=200-2q iken firmanin marjinal maliyeti sabit ve 10 tl ye eşit ise tekelin yol açtığı refah kaybı nedir ?(bu küsüratlı çıkıyor olabilir)
2.Üretim Fonksiyonu Q=f(k,l) K üzeri 1/3 +L üzeri 1/3 olan bir firmanın verimliliğini yorumlayınız ve passus katsayısını bulunuz.
3.Bir monopolün karşı karşıya kaldığı talep eğrisi p=10-0,2q kısa dönem maliyet fonksiyonu tc= 2q+0.2q üzeri 2 ise monopol dengesinde monoplün gücü nedir. -
@mülkiyeli hocam 3.sorunun cevabı 0.2,2.soruda pussas katsayısını ilk defa duyuyorum,1.sorudada rakamlarla soruyu zorlaştırmışsın sayen bölme,çarpmayı unuttum.
-
@miltonfriedman passus katsayısı ikame esnekliği demek.zaten böyle sormazlar
-
1.soruda rakamlar sıkıntılı evet , zorlaştırmak için değil kafamdan uydurdum o da sanırım küsüratlı çıkıyor dediğin gibi.
-
birde ben uğraşayım bakalım yapabilecek miyim
-
1.soru 2256.25 çıkıyor
2.soru ölçeğe göre azalan getiriye sahip, ikame esnekliği 1.5 -
3.soruyu nasıl yaptın? ben yapamadımda sanki onda da çok küsürat var
-
@mülkiyeli Hocam q=10 çıkiyor yerine koyunca p si 8 çıkıyor ordan smc de 6 çıkıyor.Bütün işlemler sonunda p-smc/p den 0.25 çıkıyor. 0,2 değil yanliş yaptim cevap 0.25
-
teşekkür ederim , eve gidince bi daha bakacam
-
uzun dönem ortalama maliyet eğrisinin u şeklinde olmasının nedeni....dır.
-
tam rekabetçi bir firmada mc=6q+8 şeklindedir.Firma ürettiği ürünleri 20 tl ye satmaktadır..marjinal gelir nedir ?
-
bir tiyatro biletinin talebi her oyun için q=120-2p dir.Salonun oturma kapasitesi 1500 olduğuna göre geliri en çoklaştıran bilet fiyatı nedir ?
-
@mülkiyeli ölçek ekonomileri ?
-
@falcon tebrikler
-
@falcon diğer sorularada baksana kalem oynatmadan bile çözebilirsin
-
@mülkiyeli 20 ve 60 mı