TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
-
@zorakigocmen hocam çok geçmiş olsun. Sizinle mülakat öncesi tanışmıştık. O puanla kesin olur diye düşünüyordum. 55 verseler bile kazanıyordunuz. Üzücü bir durum. Hakkınızda hayırlısı olsun. Benim de olmadı. Sanırım 4. Gruptan kimseyi almadılar
-
@zorakigocmen ben de alanımda çok iyiyimdir. Yüksek lisansım ve doktoram var. Uzun süredir kamuda çalışan biriyim. Mülakatta sorulan soruların nerdeyse hepsini doğru cevapladım. Sonuç olarak benim mülakatıma da 50 küsür puan verildi. Benim grubumdan sınava girip benden daha az nitelikli kazananlar olduğunu biliyorum. Hakkıyla girenleri tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim. Fakat haksızlık yapanlar da hayrını görmesin.
-
Merhabalar. Bu tarz forumlara pek katılmam genelde. Hatta sırf burada son yazan @zorakigocmen arkadaşımın yazdıklarını görünce onunla benzer duygularımı paylaşmak için bu hesabı açtım.
Sevgili arkadaşlar, Türkiye'nin en iyi üniversitesinin en zor bitirilebilen bölümlerinden birinden lisans derecemi aldım. Şu anda Ankara'da en yüksek puanlarla öğrenci alan devlet üniversitesinde TCMB'de çok sayıda insanın kayıtlı olduğu yüksek lisans programına kayıtlıyım. Bildiğim kadarıyla TCMB yazılı sınavındaki en yüksek matematik notlarından birini aldım. Mülakat sıralamasında ilk onda hatta yanlış hatırlamıyorsam 6 veya 7. sıradaydım. O da İstatistik alanının %60 ağırlığının olmasından(?). O bambaşka bir tartışma konusu. Her neyse. Mezun olduktan sonra Türkiye'nin kendi alanlarında en iyi kurumlarında farklı pozisyonlarda görevler aldım. Ne sınavlar ne mülakatlar gördüm yaşadım. Aşağı yukarı hepsinden alnımın akıyla çıktım. Kendimi, bildiğim bütün dillerde çok iyi ifade edebildiğime inanıyorum. Şu an da TCMB ile çok yakın çalıştığımız bir kamu kurumunda çalışıyorum. Buraya girerken yapılan mülakat performansım da bellidir. TCMB'deki mülakat performansım konusunu, orada geleceğe yönelik çizdiğim vizyonu anlatmıyorum bile! Daha dün benim mülakatta enine boyuna bahsettiğim konuyla ilgili bir strateji belgesi yayımlandı! TCMB'de çalışabileceğim bütün bölümlerde kullanılabilecek teknik ve programlama dili bilgisine az çok hakimim. Gelin görün ki mülakattan 55 gibi bir puan alarak eleniyorum! @zorakigocmen seni çok iyi anlıyorum! Hayatımda yaşadığım en kötü ama en kötü haksızlığa uğramışlık duygusu buydu! Hakkıyla girenleri kutlarım. Ama ben herkesin hak ederek kazandığına inanmıyorum. Onlara hakkımı helal etmiyorum! Aksini iddia ediyorlarsa buyursunlar her yerde karşı karşıya gelmeye hazırım. Hâlihazırda bir yandan hukuk öğrencisiyim ve hukuk içerisinde bu işin peşini bırakma niyetinde değilim. Sevgiyle kalın.
-
Arkadaslar merhaba, kazananlara hayirli olsun. Hem burayi hem ticaret bakanligini kazanan arkadaslardan ticaret bakanligindan fergat edecek olan var mi acaba?
-
Mühendislik sınavı ile ilgili bilgisi olan var mıdır acaba?
-
@btctr +++ sizin bölüm neydi hocam? yazılı sınavla ilgili hiçbir şey bulamadım ben de
-
@jackal77 Makine benim, ticaret üniversitesinin sınav soruları bulunsa bile bir fikir olurdu belki ama o da yok.
-
@btctr benim de makine ama ne soru ne konu hiçbir şey yok ünide makine bölümü de yok mekatronikçilere mi hazırlatacaklar napacaklar muamma
-
@jackal77 Mekatronik bölümünde var listedeki derslerin hepsi, haftaya termodinamik vizesi var hatta ama tek bilinenler bunlar. Mailde hesap makinesi de denmemiş sözel soru olsa da sınav süresi çok uzun. Her şey meçhul maalesef.
-
@btctr yazılı sınav sorularının ne tarzda gelebileceği hakkında kurumu arayıp bilgi alan oldu mu acaba.
-
@bts06 hocam merhaba, size mesaj göndermeye çalışıyorum ama hata veriyor rica etsem bana mesaj atabilir misiniz birkaç soru sormak istiyorum farklı bir konuyla ilgili