İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017
-
Belki dikkatinizi çekmemiştir su getirmeyin arkadaşlar orada vereceklermiş.
-
@antimülakat sorular ankara universiesinin yaptığı zaman ki gibi olmasında gerisini idare ederiz
-
Arkadaslar kamu ulus kısmından patlayacağını düşünen bir tek ben miyim Allah'tan kanun kolay inşallah o açığı orada kapatabiliriz bir cok sınava girdim ilk defa 70 baraji korkutuyor hadi herkes için hakkında hayırlısı olsun
-
@beşiktaş1903 valla kardeşim ben guy da bile 80 felan alabilmiştim:) bunda nasıl 76 ile kapatıyormuş anlayamadım
-
@safitürk69 bilmiyorum artık ben 1 haftadır alanı bıraktım kanun ve ulus falan çalışıyorum gene de olmadı pek bir şey inşallah bildiğimiz yerden gelir ne diyelim
-
@ua1905 çok mu kazık sordu mulkiye ?
-
@beşiktaş1903 alan sorularının seviyesi önemli. Ben ua tarafını merkez göçte çalışacam. Bu deneme gibi birşey olacak
-
Bu sınavda muhasebe olmaması benim için en büyük avantaj️. Kamu vs muhtelıf kısmı da siyaset ve uluscular bir tık önde diye düşünüyorum. Ama tabi çok geniş bir alan bakalım ne sordular ️️
-
Bir önceki ve son sınavda kamu bölümü mezunlarına dahi zor gelmişti giren arkadaşların dediğine göre e.kantın pek bilinmeyen bir eseri ve kamudan sbf kürsüsü sorusu oldukça teorik gelmiş, uluslararasından aöf kitabında denk geldiğim bir soru çıkmıştı ..ama 5-6 soru böyle seçici gerisi siyasi tarih ve en bilindik şeyler hobbes ,johson mektubu vb...burası çok geniş olduğu için asbu ne tarz sorar biraz sürpriz olacak ama kanun kısmı ve alanı iyi tutmak gerekir..çünkü bu kısım herkese zor .
-
@beşiktaş1903 vallahi tıpa tıp aynı durum bende de var ekstra korkum alan kazık gelirse bide hiç sanş olmaz
-
@safitürk69 ben de aynı düşüncedeydim merkez öç ufak farkla gelme di burda soruları görüp zorluk derecesini görüp merkeze girmek çok büyük avantaj olacaktı
-
@aslan-reyiz kardesim uluslararası hukuk ve insan haklari cok soru geldi mi ? Seviyesi nasildi
-
@brzezinski, içinde söyledi: İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017
@aslan-reyiz kardesim uluslararası hukuk ve insan haklari cok soru geldi mi ? Seviyesi nasildi
2016 da yapılan kamu testinde soruların geldiği bölümler
KAMU YÖNETİMİ-UA İLİŞKİLER-UA HUKUK-UA KURULUŞLARDIŞ
POLİTİKA- leviathan eseri- Hobbes (SİYASET BİLİMİ)
- Bağdat paktında yer almayan ülke? Suriye (SİYASİ TARİH)
- I. Beş yıllık sanayi planı ile I. Kalkınma planı tarihleri? 1934-
1963(SİYASİ TARİH) - gelir dağılımı eşitsizliğinin en fazla olduğu ülke? Güney Afrika(ULULS.İLİŞKİ)
- Avrupa Merkez Bankası görevlerinden değildir? Kur politikasını
belirlemek(ULUSL.İLŞKİ) - BM’nin ana organlarından değildir? Mülteciler Yüksek
Komiserliği(ULUSLAR.İLİŞKİ) - insan davranışını dikkate alır? Neoklasik(ULUS.İLİŞKİ)
- iş cetveli- Galbraith(ULUS.İLŞKİ)
- planlama ile ilgili hangisi yanlış? Sadece üst kademe yararlanır(ULUS.İLİŞKİ)
- II. Dünya savaşının başlangıç ve bitiş tarihi? 1939-1945(SİYASİ TARİH)
- Türkiyenin öncülüğünde kurulmuştur D-8(ULULS.İLİŞKİ)
- AB ye tam üyelik başvurusu 1987(ULUS.İLİŞKİ)
- AİHM hangi kuruluşa bağlı? Avrupa Konseyi(ULUSÇİLİŞKİ)
- Bretton Woods ile ilgili soru(ULUS.İLİŞKİ)
- yaşama hakkı(İNSAN HAKLARI)
- pozitif statü hakkı(İNSAN HAKLARI)
- komşularla sıfır sorun politikası? Erdoğan dönemi(SİYASİ TARİH)
- Johnson mektubu- Kıbrıs sorunu(SİYASİ TARİH)
- demokrasinin tanımı(SİYASET BİLİMİ)
- realizm(ULUS.İLİŞKİ)
- x ve y teorisinin varsayımlarından değildir? İnsanlar
alışkanlıklarından çabuk vazgeçer(YÖNETİM BİLİMİ) - DTÖ nün ilkelerinden değildir(ULUS.İLİŞKİ)
- kıta sahanlığı ile ilgili soru(SİYASİ TARİH)
- 1930 yılında Atatürk’ün teşvikiyle kurulan muhalefet partisi?(SİYASİ TARİH)
Serbest Cumhuriyet Fırkası - bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler- liberalizm(ULUS.İLİŞKİ)
- soğuk savaşı temsil eden- Almanya(SİYASİ TARİH)
- BM nin daimi üyelerinden değil? Almanya(ULUS. İLİŞKİ)
- milliyetçilik- Fransız ihtilali(SİYASİ TARİH)
- uluslararası hukukun kaynaklarından değil? Anayasa(ULUS.İLİŞKİ)
- hükümetler arası olan uluslar arası kuruluş? Uluslararası af
örgütü? Avrupa Konseyi?(ULUS. İLİŞKİ)
Genel olarak bakıldığında uluslararası ilişkilerin "uluslararası kuruluşlar" kısmından ve "siyasi tarih" konularından ağırlıklı geldiği görülüyor diğer konulardan 1-2 soru gelmiş. ..
-
@aslan-reyiz cok sagol kardeşim
-
@aslan-reyiz mülkiyenin sorularıyla hiç ilgisi yok 2015te yabancı bi öğretim üyesinin ankaranın bi mahallesinde araştırma yapan adamın ismini sormuşlardı.
-
Mevzuat kısmına daha yeni çalışmaya başlıyorum insallah yetişir Siyasi tarih dış politika vb şeylere de artık sınavda Allah ne verdiyse girişeceğim. Bölümü uygun olup üstüne biraz da çalışanlar mülakata kalır tahminimce.
-
@aslan-reyiz sınav kaç soru bu kısımdan 20 soru yok muydu
-
@beşiktaş1903 30 soruysa bittik biz
-
@safitürk69 su an ondan korkuyorum bende bunca yol gidicem ucunda boşuna gitmiş olmak var. Basvurduguma pişman olucam gibi
-
@beşiktaş1903 herkes aşağı yukarı aynı durumda stres yapma️. Gerisi nasip