İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017
-
@paretowilfredo sizin bir bilginiz var mı. Arkadaşımızın aldığı bilgi hakkında.
-
@Sipsilimarpuc peki bu kadro tahsisi neden o zaman?
-
arkadaşlar şimdi resmini atıyorum o kadro tahsisi dediğiniz durumu.
-
[0_1501420031457_20170730-3.pdf](Yükleniyor 100%)
-
bu adresten bakın arkadaşlar 5 ve üzeri derece boş kadroda değişiklik oluyorsa bu demektir bu kurumun eleman alacağı. ama ne zaman olur allah bilir.
............
-
Dolu ve boş kadro kararnamesinde üç işlem yer almakta olup, kararnameyi inceleyecek ziyaretçilerin önce bu işlemin ne anlama geldiğini bilmesi gerekmektedir.
1- Dolu Kadro Değişikliği: Mevcut kadrolar üzerindeki derece değişikliğini ifade etmektedir. Fazla önemli değildir.
2- Boş Kadro Değişikliği: Kamu kurumunun kadrolar üzerinde sınıf, unvan ve derece değişikliği yapabilmesidir. Örneğin bir kamu kurumunun memur kadrosunu verip(iptal edip), mühendis kadrosunu istemesi(ihdas) boş kadro değişikliğidir. Bu değişiklik çok önemlidir ve bir nevi kadro ihdası anlamına gelmektedir. Boş kadro değişikliklerini inceleyerek bir kurumun ilk defa mı personel alacağı veya görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı açıp açmayacağını anlamak mümkündür.
3- Tutulu Kadro Değişikliği: Kamu kurumunun daha önce kullanmadığı, ancak ihtiyaç çerçevesinde kullanmak istediği kadrolar için yapılan değişikliklerdir.
Boş kadro değişikliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir:
1- Bir kamu kurumu 5 veya daha yüksek derecelerden (6, 7 gibi) mühendis kadrosu almış ise, bu değişilik o kamu kurumunun 2008 yılı içinde KPSS yoluyla personel alacağına işaret eder. Ancak personel alımı bir kesinlik içermek sadece kurumun önümüzdeki dönemde bu şekilde bir planlama yaptığı gösterir.Kurumlar üç alt dereceye kadar atama yapabilmektedir. Örneğin lisans mezunları 9. dereceden memuriyete başlamaktadır. Mühendisler ise 8. dereceden. Eğer bir kurum 5, 6, 7, 8, 9 derecelerden boş kadro değişikliği yapmış ise bu o kurumun personel alacağına işaret eder. Cetvelleri incelerken iptal edilen kadrolara da bakmak gerekmektedir.
Üniversite mezunları 9, önlisans mezunları 10, lise mezunları 13, teknik lise mezunları 12. dereceden göreve başlamaktadır. 657 sayılı Kanunun 45. maddesine göre kamu kurumları memurları üç üst dereceli bir kadrodan göreve başlatabilmekte ancak maaş atanbılması gereken kadrodan verilmektedir. Kamu kurumlarının boş kadro değişikliği yaptığı kısımlarda büyük miktarlarda, belirtilen bu derecelerden değişiklik var ise bu değişiklik o kamu kurumunun personel alacağına işaret eder.
2- Bir kamu kurumu 3-5 dereceli şef kadrosu ihdas etmiş ise, bu değişiklik görevde yükselme sınavı açılacağına işaret eder.
Örneğin, 5, 7, 8 ve 10. dereceli 3636 memur kadrosu iptal edlip bunun yerine 3, 4, 5. dereceli 3636 VHKİ kadrosu alınmıştır. Bu önümüzdeki dönemde memur kadrolarında çalışanların VHKİ'ye geçirilebileceğini işaret edebilmektedir.
3- Bir kamu kurumu, düz memur kadrolarını iptal ettirip, 9. dereceli müfettiş yardımcısı, stajyer kontrolör gibi kadro almış ise bu değişiklik o kamu kurumunun 2008 yılı veya önümüzdeki yıllar içerisinde KPSS/A kadrosu için sınav açacağına işaret eder.
Yukarıdaki hususlar göz önünde bulundurularak, dün yayımlanan kararnamenin ekinin dikkatli bir şekilde incelenmesi halinde personel alım politikalarına ilişkin olarak çok sayıda ipucu yakalabilir.
-
meşaleleri ateşleyelim mi gencler nedir durum:))
-
@Sipsilimarpuc hocam il göç yedekleri çağırmaya devam ediyor mu, en son kaçıncı yedek çağrıldı bilginiz var mı
-
@ockhamlı-william İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017 içinde söyledi:
@Sipsilimarpuc hocam il göç yedekleri çağırmaya devam ediyor mu, en son kaçıncı yedek çağrıldı bilginiz var mı
17.yedek çağırıldı hocam arada boşluklar var 21e kadar gelecek diyebiliriz şuan
-
@Sipsilimarpuc anladım hocam teşekkür ederim, benim 3
-
@Sipsilimarpuc 30lara sıra gelir mi acaba
-
@ockhamlı-william İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017 içinde söyledi:
@Sipsilimarpuc 30lara sıra gelir mi acaba
hocam 1 yıl boyunca ilan gelmeyeceği doğruysa ik nın söylediği gibi size de gelir
-
suraya @Priss i etiketleyelim belki duyumu vardır ilgöç için
-
Resmi gazetede yayınlanan bu kadro değişikliğinden sonra insan kaynaklarının böyle bir açıklama yapması imkansız görünmektedir. Asıl öğrenilmesi gereken planlamanın ne zaman yapılacağıdır.
-
@kzxp hadi inşallah
-
@İnmyheart Sorduralım dostum
-
Adamsınn :)) @Priss
-
Biri 300-400 kişi diyor, biri 100 kişi, biri de alım yok. Ben bu işten hiç bişi anlamadım.
-
Nedir son durumlar arkadaşlar
-
Arkadaşların anlamadığı olay şu, benim yalan söylemek için hiçbir sebebim yok sizinle birlikte bu süreci götürdüm yedekten atandım da.. Sgkyı kazandım ve feragat ettim. Kurumdaki kişilerle iyi muhabbetim oldu arkadaşım için gittiğimizde de şahsen sordurdum ( arkadaşım da yedekti atandı) bana söylenen 1 yıl boyunca atama falan olmayacaktı. Farklı bir durum olur, başkan talep eder bakan kabul eder vs ilan gelir bilemem ancak şu durumda bişey beklemek zor bence ben ik dan aldığım bilgiyi verdim kadro tahsisi vs bilemem umarım alım olur da siz de kurtulursunuz dostlar