Kurum Sınavları için denklik belgesi
-
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle sınav sonuçları herkese hayırlı olsun. HMBUY son alımında ilana bölüm bazlı çıktı. Benim mezun olduğum bölüm Bankacılık ve Finans olduğu için son ilana göre başvurmam mümkün durmuyor. Aranızda daha önce bölüm denklik belgesi alan oldu mu ? Aldıysa ne kadar sürede onaylanıyor bilgilendirirseniz sevinirim.
-
Bu konuyu ben de bir ekonometri mezunu olarak sormak istiyorum.
Bazı ilanlar bölüm bazlı gelmekte ve iktisat işletme maliye gibi iibf bölümleri varken ekonometri bulunmamakta. Bu konuda yapılabilecek bir şey oluyor mu ?
Aynı durumda olan ya da bilgisi olan arkadaşlar aydınlatıcı olabilirlerse sevinirim.
-
@düdüklütencere kaymakamlık sınavında iktisata denklik vermemişlerdi %60 demişlerdi sanıyorum, sonra dava falan açtılar kabul ettirdiler bir şekilde, maliye ve iktisata denklik alınamayabilir ama ilanlarda bazen istatistik mezunu istiyorlar, ekonometri açısından
istatistik denkliği alarak başvuru yapılabilir mi onu araştırmak daha mantıklı olabilir. -
@lafz benim de siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüm. Kaymakamlıkta eşdeğerlik aldım uluslararası ilişkiler ile. Ama kurum sınavlarında da aynı mantıkla eşdeğerlik alabilir miyim acaba?
-
@mirakar kurum ve yök ile görüşüp öğrenilecek bir şey bu diye düşünüyorum. Yök ün kaymakamlık için verdiği denklik diğer ilanlar için geçerli mi değil mi sormak gerekli
-
@lafz anladım hocam teşekkür ederim