TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. DüdüklüTencere
    D
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 203
    • En İyi 81
    • Tartışmalı 4
    • Gruplar 0

DüdüklüTencere

Yasaklı

159
    İtibar
    147
    Profil Görüntülemeleri
    203
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

DüdüklüTencere Takip etme Takip Et

DüdüklüTencere tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

ülkedeki tüm sınavlar erteleniyor. bunun geçmişteki vmy örneğiyle benzer bi yanı hem sebep olarak hem de tek bir sınava yönelik olmaması açısından alakası yok. kapandık ülkecek tekrardan aloo farkında mısınız ? hem hafta sonu yasakları olsun, hem hafta içi belirli saatler olsun, esnek çalışma saatlerinin önceki kısıtlamalara nazaran daha detaylı düzenlenişi olsun, 30 bin vaka ve yoğun bakım doluluk oranları olsun, aralık ortası aşılanmanın başlayacak olması olsun.. insanların cafeleri restoranları kapalı. ne ankaraya gitmesi ne oralarda konaklaması şu tabloda akıl mantık işi değil. doğal olanı ertelenmesi.

sebep bu kadar açıkken, ertelenmenin fırsat bellenip iptale falan bağlanması saçma korkular bunlar. kısıtlamalar meyvesini verir vakalar seyrelir gireriz sınavlarımıza. herkes ankarada ya da yakınlarında yaşamıyor.

herkes sadece guya gidip günü birlik dönmeyecek.
      gir guya otobüs yolculuğu + konaklama + otobüsle dönüş gel ana baba yanına. 5 gün sonra tekrar git konakla gir vmy sınavına bi daha konakla bi daha gir vmy sınavına bin otobüse uçağa dön bi daha falan bunlar şu ortamda ayan beyan risk risk risk. hem de aşırı büyük risk.

kimsenin sınavların üstüne yatacağı yok. ama aşırı ciddi bi kısıtlanma dönemindeyiz ertelenme de normal olanı bu olağanüstü süreçte.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

Bu başlıktaki sürtüşme ne şahıslarla alakalı ne de hangi düşüncenin doğru ya da yanlış olduğuyla.
      Bu başlıktaki sürtüşmenin sebebi 3-5 kişinin eline tefi almış kendi çalıp kendi oynuyor oluşu ve aksi bir görüş belirtildiğinde aynı 3-5 kişinin agresifleşmesi sonucu ortamın gerilmesi. Ama sorun o esnada yalnız kalana biçiliyo. Bu bendim öncesinde, ben olmadığımdaysa bi başkası oluyo.
      Kıstırdıklarını indiriyolar.

Sonra da laf anlamamazlıkla, terbiyesizlikle falan suçluyolar ya bi de, te allaham.

Bi sürü sınav ertelenirken aynı tarihlerde olan bu sınav da ertelendi zırıl zırıl susmadılar sanki bi bu ertelenmiş gibi. Şimdi yüz yüze sınavlar ertelenmiş hala sanki bi tek bu sınav ertelenmişcesine haksızlık, hak aramak, baskı falan muhabbetleri.

Baskı yaparak şu anki kısıtlama dönemini kaldırabilecek misiniz ? hayır. O zaman zaten sebebi pandeminin durumu ve kısıtlama dönemi olan bir sınavı baskı ile nasıl yaptıracağınızı sanıyorsunuz ki, yok iibfliler böyle, yok hakkımız, yok hak verilmez hak alınır. Yahu ne hak yemesi ne hukuku ? Sanki tek ertelenen sınav bu.

Maliye bakanlığının bir sürü sınavı var, hadi bi bu sınavla uğraşacak olsa dersin ki yap kurtul. Yahu şöle bi dönemde hangi birini yapabilecek ? Nasıl sağlanacak bu işin koordinasyonu ? Biri bi anlatsın ya ?

Belki bi çoğunuzun sadece gelir uzman yardımcılığı var ve o yüzden bu sınav özelinde düşünüyosunuz olayı ama o işler öyle değil.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

@swezy

Fark etmez dememden kastım; benim döneceğim yerde büyüğüm yok ama insanların kaygılarını da anlamak lazım manasında.
      Yoksa hepimiz aynı boşluktayız. Ama döneceği evinde kalp hastası babası kanser tedavili anası için tedirginlik yaşayan insanları bencillikle suçlamak ağır bir tavır oluyor sadece. Yani bu o zaman girmesinler abi sınava denilebilecek bi husus da değil zira kimse istemezdi virüsle mirüsle kafayı kırdığımız şu günleri.
      Ki belli kısıtlamaların olmadığı bir dönemde olsak yine eyvallah, şımarıklıktır deriz. Ama öyle de değil.
      Arkadaşın söylediğine de katılıyorum, kimsenin söylemesiyle olacak bi şey değil bu zaten. Boşuna burada hakaretleşmeye gidiyor konular.
      En nihayetinde uzun süreli toplu taşıma, farklı insanlarla bir arada konaklama, kapalı ortamda sınava girme gerektirecek bi süreç. Riskini ölçüp biçip karar verecek olan yine karar mercileridir.
      Ki öyle bir karar çıkacaksa da demek ki gereklidir.
      Farazi konuşuyoruz zaten hepimiz.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

bu bana da samimi gelmedi. şurda 50 tane manipülasyon tartışmasının döndüğü mesaj gördüm, hepsinde içimden dedim ki; herkesin tercih kriterleri farklı, tercih edeceği yeri düşünürken ortaya koyduğu kriterler sırf sana uymadı diye neden manipülasyon sanıyosun ki... ama şu son mesaj çok net bana da samimi gelmedi. belki sebebini bi mantık döngüsü içersinde sebep sonuç ilişkisi bağlayarak anlatmaya edebiyatım yetmez ama hiç samimiyet kokmuyor diyebilirim.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere
    • RE: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı

@law
      en nihayetinde girdiğimiz sınavların sorularını hazırlayanlar da at hırsızı değil, hoca ama biçok sınavda iptal olan sorular oluyor.

bu soru durması gereken yerde durmamış.

en nihayetinde senyoraj basılan paranın basım maliyeti ile itibari değerinde arasındaki farktır.

para basılması sonucu para basılmasının yaratacağı enflasyonun kişilerin ellerinde tuttukları paranın sanki vergi ödercesine reel olarak eksiltmesine ise enflasyon vergisi denmektedir.

bu soru senyoraj geliri tanımını karşılamaktan çok, para basılmasının etkileri irdelemiş.

şöyle; paranın itibari değeri kadar maliyeti olduğu bir ekonomide yani paranın tamamen karşılığı ile basıldığı bir ekonomide para basılsa dahi senyorajdan bahsetmek mümkün değilken, senyoraj geliri olmasa dahi enflasyon yine yaşanacaktır. yani enflasyon senyoraj sonucu değil para basılması sonucudur.

ve bu soru direkt para basılması ile elde edilen gelirden ziyade, para basılması sonucu oluşan enflasyon ilişkisini ve bu ilişki sonucu elde tutulan paranın reel olarak azalmasını irdelemektedir.

bu sorunun doğru kabul edilen şıkkı soruda verilen tanımı karşılamamaktadır düşüncesindeyim.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

@hayırlısı035
      La arkadaş yetti yemin ediyom hala neyi anlamıyonuz size efendi efendi laf anlatmaya çalışanda kabahat.

Şu anda bu sınavın ertelenmesi normal olandı ve ertelenecekti her sınav gibi zaten.

TÜM SINAVLAR ERTELENDİ ARKADAŞIM.

olması gereken de bu.

Çıkıp itiraz edip hayır efendim kovid movid dinlemem herkes binecek otobüsüne kalacak otelinde gidecek anasının babasının yanına ondan sonra diye gözü kaarartan sizdiniz. Ruh hastası mısınız arkadaşım ortalığın anası ağlamış ne anlatıyosunuz la daha ?

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

Bakanlıktan şu an ne tür bir bilgi edinmeyi umuyorsunuz ki?

Ösym'nin sınav takvimine ve sınavları başlatacağı tarih inisiyatifine bağlı olduklarından başka herhangi bilgi vermeye ya da tarih tahmini yapmaya şu an dünya üzerinde kim vakıf olabilir ki ?

Yapılması gereken ösym sınavları başladığında ya da takvimi açıklandığında, buna bağlı olarak en yakın zamanda sınavlarımızın da yapılması hususunda baskı yapmak.

Bunu şu andan itibaren yapmaya çalışmak karşı taraf için şu an düşünülebilecek bir konu olmadığından kafalarını meşgul dahi etmez sadece taleplerimizin içini boşaltır, ciklet misali konuyu uzatıp konunun ciddiyetinin laçkalaştırmaktan başka bir şeye neden olmaz.

Doğru zamanda baskı yapılması gerektiği düşüncesindeyim.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

Kimsenin önünü görmediği, seyrin nasıl olacağını net olarak kestiremediği bir zamanda, tahmini bir tarih istemek ya da ilk fırsatta sınavımızı hemen yapın diye baskı yapmak ciddiye alınacak bir insan davranışı değil. Ki bu sürekli olduğunda, gerçekten haklı zamanı olan ösym takviminin açıklanması ya da sınavlarının yapılması aşaması geldiğinde ''öfff yine arıyolar'' olursun.

Ama ösym takvimi açıklandığı an ya da sınavları başladığında, sınavlar yapılabiliyor, ösym takvimi açıklandı, biz de sürüncemede kalmış sınavlarımızın derhal yapılmasını talep ediyoruz diye aranıldığında ''adamlar haklı'' olursunuz, bu ciddiye alınacak bir taleptir, haklı bir taleptir, doğru bir zamandır.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

-işi ders anlatmak olan adama, vay efendim kurum içi alımlara karşıydı şimdi kurum içi adaylara ders anlatıyor diye demediğinizi bırakmıyorsunuz.

-puanını alıp önüne çıkan ilk ilanlara en azından bir işi garantiye almak için girip bir yere atanıp daha sonra gelen ilanlara da kendi hayatlarına tam anlamıyla yön vermek adına başvuran adamlara, yaptıklarının etik olmadığını düşünerek hiçbir akla mantığa yatkın gerekçeniz olmadan karşı çıkıyor, etkinlikler düzenliyor ve hatta ifşalıyorsunuz.

-hiç zamanı olmayan bir an olması sebebiyle ciddiye alınmayacağınız hatta haklı taleplerinizin de ciddiyetini kaybedip laçkalaşacağı bir şekilde baskı yaptığınızı sanıyorsunuz, bunun şu an için herhangi bir tarih elde etmeye ya da en kısa zamanda sınavı yaptırmaya akla mantığa yatkın bir etkisinin olmayacağını hatta bunun faydadan çok zarar vereceğini izah ettiğimizde sanki biz işsiz değilmişiz gibi sanki biz bu sınavlar için puan almamışız gibi yok çalışmadınız, yok konularınız mı yetişmedi gibi saçma yakıştırmalarda bulunuyorsunuz.

-insanların dükkanları kapanmış, tüm işleri aksamış, spor müsabakalarından tut da rutin bir kontrol için hastanelere gitmek kadar sıradan günlük işler bile rafa kalkmışken, tüm sınavlar ertelenmişken sadece gelir uzman yardımcılığı sınavı ertelenmiş gibi şurada sanki ertelenmesinin daha mantıklı olduğunu ve zaten erteleneceğini öngören insanların ertelenmesini desteklemeleriyle ertelenmiş gibi yine aynı dünyada bir siz varmışcasına tavırlara giriyorsunuz.

yahu ben de 2018 mağduruyum. sürekli puan alıp duruyoruz. o kadar. biz de aynı yolun yolcusuyuz. ve bu toyluklarınıza alet olmadığımız için bizi suçluyorsunuz.

baskı yapılacak zaman şu zaman değil arkadaşım. haklı talebinizin içinizi boşaltıyorsunuz şu an. ciddiye alınılırlığınızı kaybediyorsunuz.

şurada hakkı olan sınavlara başvuran insanlardan beklediğiniz fedakarlıkların, bulunduğunuz duruma başkalarını sebep olduğunu düşündüğünüz sorumlulukların ya da ben merkezci hayal dünyanızla etrafı suçladığınızın 10'da 1'ini kendinizden verseniz 100 tam puan alırdınız yahu.

kısacası boş yapıyorsunuz. her şeye her şeye her şeye düşünmeden tartmadan atlıyorsunuz. sürekli çemkiren taraftasınız.

yahu şu ortamda başkanlığı arayıp tarih istemenin ya da ilk müsait zamanda sınavımızı yapın demenin en ufak ciddiye alınır yanı yok, ötesinde işi sürekli vırvıra dönüştürerek asıl doğru zamanda baskı yapacağımızda da o baskının değersizleşecek olmasına sebep oluyorsunuz.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

insanlar dükkanlarını kapatmış kirasını faturasını nasıl ödeyeceğinin derdinde
      hastaneler yer yok diyor
      tüm ekonomik zorluklara rağmen kısıtlama kararları alınmış
      bunlar hala şöyle bir dönemde ankaraya gelip konaklayıp dönmeyi normal görüyorlar
      sanki şahsi bir meseleymiş gibi de istemeyen girmesin o zaman muhabbetleri

insanların bir araya gelmesinin yasaklandığı bir dönemde
      normal olması gereken zaten insanları kaldırıp ankaraya getirip sınava sokmanın ertelenmesi.

89 puanla vergi müfettişliği başlığında mesajım var taa ne zamandan sevinçli bir şekilde ilan geldiğinde. sence bu puanla guy kurum sınavından mı korkacağım ?

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

DüdüklüTencere tarafından gönderilen son iletiler

@muhalba
      demeyecek o zaman arkadaşım iibfli şöyle iibfli böyle diye.
      o öyle derse ben de derim ki iibfli öyle iibfli şöyle değil senin yaptığın şey saçma iibfli o yüzden katılmıyor.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

@earth11
      ya dostum senin bi kere kimseye atıp tutma hele bel altı vurma hakkın hiç yok şu forumda
      çünkü iş o noktaya varırsa ne kadar aybın olduğunu kendin biliyosun ne kadar yüzün kızarması gerektiğini de ama kızarmadığını da

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

BANLANMA TALEBİM GÜNCEL ONAYLIYORUM. arkadaş nasıl banlatcam ben kendimi?

mustafa üzerine alınma, tamam hepiniz haklısınız diyim, cevap cevabı doğuruyo

usulca banlanmayı beklemek istiyorum

cidden yoruldum hem zihnen hem ruhen

ya bende büyük sıkıntı var kendimi ifade etme konusunda ya da burada sürekli münakaşaya düştüğüm 3-5 kişide. ama her halukarda benim çekerim bitti kendime uygun görmiceğim bi terbiyesizlik yaşamadan banlanmak istiyorum.

yoksa ister istemez okuyorum yazıyorum olmuyo böyle yordu.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

@scofieldmustafa

''Kendinizi ifşa edip ben aramıyorum hodri meydan gelin laf dalaşı yapalım demek ne kadar sağlıklı?'' aldığım pozisyon bu değil.

bir değil iki değil abuk etkinlikler, bir noktada bir iibfli olarak dolayısıyla iibflileri temsil eden hareketlerde hoşuma gitmeyen noktaları belirtiyorum yalnızca.

''GİB te aradığımızda sorulara cevap verecek, ricalarımızı üstlerine iletecek görevli siz misiniz ki onun yerine dertlenip tasalanıyorsunuz?'' tasalanmıyorum. bu çabanın sonuç almaktan çok uzak olduğunu söylüyorum.

''GİB kısıtlama takviminden haberi olmadığı için mi 27 Mart’a yeterlilik tarihi verdi?'' gerçekten 27 mart gibi muhtemelen ''nasıl olsa o zamana da artık ortalık durulmuş olur kesin'' düşüncesiyle 3 ay sonrasına verilmiş bir tarih aradığınızı, beklentinizi, süreç yönetiminizi karşılar mı ? tatmin eder mi şu an gerçekten ?

''Maliyenin süreçlerinden haberdar değil misiniz? KPSS ye yeni mi girdiniz? Her şeyi güllük gülistanlık mı sanıyorsunuz? Üsteledigimiz halde 3 sene sonra ilan geldi. Bunda hiçbir sey yapmazsak kolay kolay sinavi yaparlar mı sanıyorsunuz?''
      hayır hiçbirini böyle sanmıyorum.
      hiçbir şey yapmayalım, hiçbir şey yapmamak lazım demiyorum bi türlü bunu anlamıyorsunuz. şu an gerçekçi bir tarih istemenin fazlasıyla ütopik bir beklenti olduğunu, bir iibfli olarak iibfliler şöyle böyle laflarını kabul etmediğimi, bu nedenle bu baskıya şu an için kendi adıma neden destek olmadığımı izah ediyorum.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

ilan istemesek, belirsizlik istemesek, iş güç derdinden yorulmuş olmasak ne işimiz vardı sınavlarla ne işimiz vardı puan almakla ?
      yani şaka gibi geliyor söylemeye çalıştıklarımdan sınav, ilan istememe, tarih istememe, ertelendikçe ertelensin isteme gibi anlamlar çıkartılması.
      yani şöyle anlam çıkartıp da ''ya ben galiba yanlış anladım ya da bu adam başka bi şey anlatmaya çalışıyor'' demiyor ama böyle bir şeyin mümkün olabileceğini şu sınavlara hazırlanıp da ilan istenmeyebileceğini, ben ya da herhangi birinin bu tutumda olabileceğini düşünüyor. ve bunu zerre sorgulamıyor. harbi şaka gibi kafalar.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

@scofieldmustafa
      hala bunu diyosan bırak koca koca paragraf yazmayı sana cilt cilt ansiklopedi yazsam nafile

ama son kez özet geçicem

baskı yapmak saçma değildir
      etkinlik yapmak da saçma değildir

saçma zamanda imkansız bir taleple baskı yapmak saçmadır
      haklı dayanağı olmayan etkinlikler yapmak da saçmadır

tarih kısıtlanmalar nedeniyle ertelenmişken, yani bak tane tane ''sebep kısıtlanmalar''
      ve şu anda da kısıtlanma takvimi hakkında bir öngörü yokken, yani ertelenmeye sebep olan konuda bir öngörü yokken, yannnniiiii sebep unsurunda bir değişiklik yokken nasıl bir tarih öngörüsü yapılabilsin ?

yahu istemez miyiz elimizde bi tarih olsun ne yapcaz ne etcez önümüzü görelim. Ama daha önce de belirttiğim gibi ağustos ayında kardan adam yapmayı istemek sizinki.

''Burda çaba gösteren insanlara olur olmaz ithamlarda bulunmak saçma sapan harekettir. Kendinizi daha fazla yormayın. Çaba göstermeyecekseniz başlıktan uzaklaşın lütfen'' demişsiniz ancak; bu konulara tekrardan yapılan etkinlik ya da baskılara katılım göstermeyenler için iibfliler şöyle böyle diye yapılan ithamlardan gelindi unutmayın. katılım göstermeyene o ithamlar ediliyorsa bir kişinin çıkıp da neden katılım göstermediğini izah etmesi hakkıdır. o noktadan sonra buna karışamazsınız.

canınızın sıkkın olduğu hatta canımızın sıkkın olduğu zaten sabit. hoşunuza gitmeyen şeyleri söylemem ise benim temennilerim değil gerçekleri görmeniz için sarf ettiğim çabadır.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

@scofieldmustafa
      burdaki saçma haraketler başka yerde olmadığı için
      ya da bu saçmalıklara katılmayanlar için türlü ithamlarda bulunulmadığından

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

şu an sınav tarihi vermeye kim nasıl vakıf olsun ki diye anlatmaya çalıştıkça
      sınav yapılmamasını ya da tarih verilmemesini istiyormuşum gibi tepki alıyorum
      harbi kafayı yicem vallahi BANLAYIN BENİ İSTER İSTEMEZ OKUYORUM YAZIYORUM AMA ÇILDIRCAM ARTIK BU KAPASİTEYE. BANLAYIN ONAYLIYORUM

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

@maliyeciece
      atıp tutma rekoru da bu olur seviyeye gel

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere

BENİ BANLAYIN BU FORUMDAN SÜRESİZ OLARAK. ONAYLIYORUM.
      YOKSA KENDİME YAKIŞTIRMICAĞIM Bİ TERBİYESİZLİK OLUCAK GIDIM KALDI.
      KENDİ İSTEĞİMLE SÜRESİZ OLARAK UZAKLAŞTIRILMAYI ONAYLIYORUM.

KPSS A içinde yayımlandı
      D
      DüdüklüTencere