2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
@cavenecadas yatıp kalkıp ÖSYM ye dua edin ki sizi yanlışlıkla mülakata göndermiş. Yeni kazananlara hayırlı olsun hak eden hakkını almıştır
-
@dlkaptan eyvallah
-
@koko-kobal 37. Olarak gönderdiğine göre bayağı büyük bir yanlışlık yapmış ösym
-
Yeni değerlendirme sonucu mülakata girmeye hak kazanamayan kişilerin sırf ÖSYM'nin hatası sonucu kaymakam olması ne kadar hakkaniyetli? Benim bu konuda şüphelerim var. İkincisi ÖSYM'nin her sınavda sistematik olarak hata yapması sizce kuşku uyandırmıyor mu benim aklıma türlü türlü sorular geliyor.
-
@cavenecadas siz kibir ve üslûp olarak liste dışı kalmışsınız
-
@109-dönem, içinde söyledi: 2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
Benim sıralamam değişmiş sınırda olan arkadaşlar kontrol etsinler. Sanırım idari hakimlikte böyle bir şey yaşanmıştı. Hakimlikteki süreçle ilgili bilgisi olan arkadaşlar süreç hakkında bilgi verebilirlerse güzel olur
Hakimlik sinavinda 3 defa degerlendirme oldu.Ben bizzat listeye bi girdim bi ciktim.Listeye girdikten sonra mulakata girmeden bile yeni degerlendirme olsaydi liste disi kalsaydiniz bile yine de kazanilmis hak dolayisiyla mulakata girebilcektiniz ki mulakatlar olmus bitmis isterse siralamaniz 300 den 3 bine gerilesin hiç bir onemi yoktur.Sadece mülakata kalan yeni arkadaslar sizlerden ayrı olarak ayrı bir zamanda ek bir mulakata alinacaktir. Sinir ve strese gerek yoktur.Allah yardımcınız olsun.
-
Hakimlik sınavındaki sürecler göz önüne alındığında tahminimce bakanlık sinav sürecini mevcut duruma göre sonlandırır diye düşünüyorum. Arkadaşında belirttigi gibi yeniden değerlendirme tekrar yapılabilir. 2018 hakimlik sinavi için Kasım 2019 da ek mulakat yapılmış. Burada da benzer bir surec olabilir. İptal davası temyiz edildi mi bilgisi olan var mi?
-
DOSTLAR KONUYLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME YAZIMIZI KALEME ALDIK. 1 SORU İPTAL EDİLDİ, YAKLAŞIK 50-60 KİŞİ YENİDEN MÜLAKATA KATILMAYA HAK KAZANDI. PUANLARDA 0,5 DÜŞME İLE 1,5 PUAN YÜKSELME ARASINDA BİR OYNAMA OLDU BİR ÖNCEKİ DÖNEMDE 397. SIRADAKİ ADAYLAR İÇERİSİNDE EN DÜŞÜK PUANA SAHİP ADAYIN YENİ DEĞERLENDİRME PUANI BAZ ALINARAK, BU PUANIN ÜSTÜNE ÇIKAN ADAYLAR MÜLAKATA KATILMAYA HAK KAZANDI.
-
süreç ne kadar uzar tahmini olan var mı
-
Kimse yanlış anlamasın ama önceden mülakatta olup şimdi mülakat dışı kalanların kesinlikle mülakatta elenmesi gerekiyor. Herkesin emeğinin farkındayım hepinize de saygım sonsuz ama kazanılmış hak üzerinden aslında haktan ne kadar uzaklaşıldığının izahını yapayım. Örnek veriyorum 72.75 alıp mülakata katışmış bir birey soruyu önceden doğru yapmış olsun sonradan soru iptalinde ortalama 71.80-72 bandına düşüyor puanı diğer taraftan önceden 71.25 alan bir bireyi ele alalım soruyu yanlış yapmış ve soru iptal olunca puanı 72.20 bandına yükseliyor. Ee şimdi kazanılmış hak ile mülakata kalan arkadaş bu arkadaştan bile düşük puan alarak kaymakam olma şansı yakaladı bu adamın suçu ne peki ? Bu adamı da alsınlar o zaman mülakata . Yeni listeye göre dışarıda kalmış kişinin sınavda 25 puan almış kişi ile gözümde bir farkı yok ikiside kazanamamış. Sorudan etkilenmeyip kazanan , yeni listeye göre kazanan arkadaşların ne suçu var durduk yere 30-40 kişi mülakata girmemesi gerekirken mülakata girecek. Buradan gelecek 5-10 kişi sizin yerinize kaymakam olacak . Objektif bir değerlendirme yaptım herkesin emeğine saygım sonsuz mantık çerçevesinde dışarından bir göz olarak yorumladım iyi forumlar
-
@aslanturbey Ben de sizinle aynı fikirdeyim. Mülakata girmek kazanılmış bir haktır ancak değerlendirme aşamasında liste dışı kalındığı için bu kişilerin kazanma durumları başka kişilerin hak kaybına uğramasına sebebiyet verecektir. O kişilerin ciddi anlamda mağdur olma durumları var ancak onların da ÖSYM aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açmaları gerekmektedir.
-
@reds @aslanturbey hocam her ikinize katılıyorum; bununla birlikte şunu eklemek istiyorum; kazanılmış hak ancak statü değişikliği olursa ortaya çıkar mülakat sonuçları açıklanmadan ilk derece mahkemesi iptal kararı verdiğinden henüz adayların statüsünde bir değişiklik olmadığı için ben kazanılmış bir hakkın ortaya çıktığını düşünmüyorum ayrıca Ösym kurumunun hatası bazı adaylara kazanılmış hak veriyorsa hakkın kazanılma özünde sakatlık vardır zaten. Aksi durumda diğer adayların matematiksel olarak şansı azalacağı için bu ayrı hak kaybına neden olacaktır. Bu durumda Ösym aleyhine tazminat davası açılması gerekiyor kanaatimce.
-
Arkadaslar bildigim kadariyla soru iptali karari temyiz edilecek temyiz sonucunda iptal karari bozulursa bile ek mulakat yapilmak zorunda.yani hukuk kazanilmis hakki her halukarda koruyor.3. kez bir hesaplama da yapilabilir hakimlikte oldugu gibi. Yani su anda ek mulakata girecek olanlar temyiz sonrasinda soru iptali karari danistayca bozulursa tekrar liste disi kaliyor ancak.kazanilmis hak oldugundan yine de mulakatlari yapiliyor..durum bu sekilde..
-
@discotheque tabi yanlis bilmiyorsam:)))
-
@discotheque Kardeşim senin dediğin gibi olursa sınava giren herkes mülakata kalacak
-
@atlantiss23 Kesinlikle ortada bir statü yok bu nedenle kazanılmış bir haktan da bahsetmek bana saçma geliyor açıkçası.
-
@discotheque hocam temyiz falan girerse bu is 6 aydan önce çözülmez
-
@discotheque hocam temyiz falan girerse bu is 6 aydan önce çözülmez
-
Temyiz falan olursa 6 aydan evvel bu is çözülmez
-
Kusura bakmayın sistdmsel bi hatadan ötürü aynı mesaj birçok kez gitti