2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
Silinmiştir
-
29 Aralık 2019 tarihinde yapılan adli yargı hâkim ve savcı adaylığı, idari yargı hâkim adaylığı, avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adaylığı yazılı yarışma sınav sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 23.01.2020 tarihinde açıklanmıştır. Sınava katılan bazı adaylar tarafından açılan davalar sonucunda Ankara İdare Mahkemelerince verilen iptal kararları doğrultusunda; ÖSYM tarafından yapılan yeniden değerlendirme sonuçları 28.08.2020 tarihinde Bakanlığımıza bildirilmiştir. Ancak Ankara İdare Mahkemeleri tarafından verilen kararlara yapılan temyiz başvuruları sonucunda Danıştay tarafından verilen nihai kararlar gereğince ÖSYM tarafından nihai değerlendirme yapılarak mülakata katılmaya hak kazanan adaylar 17.11.2020 tarihinde Bakanlığımıza bildirilmiştir.
Verilen Danıştay kararları üzerine ÖSYM’nin yaptığı nihai değerlendirme sonucunda Bakanlığımıza gönderilen listeye göre mülakata katılmaya hak kazanan adayların gerekli bilgi ve belgelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet sayfasından elektronik ortamda 09.12.2020-14.12.2020 tarihleri arasında eksiksiz ve tam olarak doldurmaları gerekmektedir.Geçen yılki hakimlik sınavında benzer bir süreç yaşanmış. 22 eylülde mülakat sonuçları açıklanmış. Idare mahkemesi kararına istinaden osym değerlendirmeyi bizdeki gibi mulakat sonucundan önce gerçekleştirmiş. Sonra temyiz süreci başlamış. Bakanlikta süreci devam ettirerek sonuçları açıklamış. Benzer bir surec bizde olur muhtemelen.
-
19 kişi mülakata alınacak, 417+19 kisi arasından 100 aday alınacak diye bir bilgi var arkadaşlar eğer doğru ise
-
Listeye yeni giren arkadaşlara herhangi bir bildirim yapıldı mı acaba ? Listeye sonradan giren arkadaşlar bilgilendirebilirse seviniriz.
-
@schumpeterr Şimdilik bir bilgi yok hocam .
-
@katlıkek teşekkürler hocam. Demek ki sağda solda dönen muhabbetler asparagasmış. listeye girenlerden evrak teslimi istenmiş vs. diyordu bir kaç kişi bunu teyit etmiş olduk.
-
Şu an için bakanlıktan kimse benim bir iletişime geçmedi ama geçerlerse sizleri de bilgilendiririm hocam.
-
@katlıkek Eyvallah hocam Allah razı olsun.
-
@reds hocam size çok üzüldüm ama o zaman haksızlık yaratan bir duruma kimse bir şey demedi ama bugün de aynı haksızlık var ve bugün söyleniyor. Kaymakamlık gibi bir meslek için gerekli olan tüm kriterler tam olmalı. Ve bunu ölçen de kaymakamlık sınav soruları elbette. Haksızlığa ne olursa olsun dur denmeli.
-
Ben artık şunu anlayamıyorum ÖSYM her sene sistematik bir şekilde hata yapıyor ve listeye hiç girmemesi gereken kişiler listeye giriyor girmesi gereken kişiler de liste dışı kalıyor. Bu sınavın yapılış şekli ve içeriği zaten sıkıntılı. Bence artık bu yapılan hatalar karşısında ÖSYM’nin hesap vermesi için bir şeyler yapılması gerekiyor aksi halde bu hataların bilinçli bir şekilde yapıldığını ve arka kapıdan birilerinin kaymakam yapıldığı düşüneceğiz. Bakanlığın hala bir açıklama yapmaması da ayrıca düşünülmesi gereken bir konu. İnşallah bu sınavı hakederek kazanmış kişiler kaymakam olur ancak geçmiş tecrübelerimden çıkardığım sonuç maalesef bu senede böyle olmayacak. Herkesin hakkında hayırlını diliyorum.
-
@reds hocam çok şey dönüyor çok.inan çok şey...
-
pazartesi bir gelişme olacağını umuyurm. belirsizlik gider böylelikle yorumlama yapabiliriz.
-
19 kişiye bilgilendirme yapıldı. Mülakatlar cuma günü yapılacak.
-
@giovani hocam siz de o arkadaşlardan biri misiniz?
-
Evet dur denilmedikçe hep böyle kısır döngü devam edecek. Kimse kimsenin hakkını aramaz hocam. Haksızlığa uğrayan arkadaşlar hakkını aramalı ki başka alımlarda emsal teşkil etmeli. İİBF'de haksızlık hiçbir zaman bitmez çünkü.
-
Gruplarda paylaştık ama buraya da ekleyelim.
Bakanlık resmi açıklama yaptı ancak ne iptal edilen sorudan, ne de kaç kişinin listeye girdiğinden bilgi verilmiş.ayrıntılar:
-
süreci nasıl etkiler acaba nihai listenin açıklanması açısından
-
Muhtemeldir ki yeni değerlendirme sonucu mülakata girmeye hak kazananların listesi yarın yada çarşamba günü açıklanır Bakanlık tarafından.
-
@ömermuhtar hocam tahminen ne zamn açıklanır tahminlerinize güveniyorum
-
@herseyerağmen hocam şu son yaşananlarda ki ivediliği/aceleciliği görünce 18 Mart tahminim(+2, -5)de biraz tereddüte düşmedim değil hocam kanaatim bir ihtimal 26 Şubat gecesi olmadı ilk tahminim.. Hakkımızda hayırlısı..