Değerli arkadaşlar 3 yıllık hazırlık süreci sonunda ilk iki sene sınırdan kaçırsak da bu sene 75,5 alıp mülakata katılmaya hak kazandım. Bu sınav serüveninden yeni sınav için çalışmaya başlayan arkadaşlar için bahsetmek isterim. Haziran ayında işten dolayı düzenli ders çalışamadığım için kursa yazıldım. Şimdi soracaksınız kursa gerek var mı diye ? Bir şeyler öğrenmekten ziyade düzene girmek için kurs iyi bir çözüm ancak ben zaten düzenli çalışabiliyorum diyenler için kurs kısmı zaman kaybından ibaret olacaktır. Bu sınav 5 aylık bir sürede günlük ortalama 4 saatlik çalışma ile kazanılacak bir sınav tek şartı istikrarlı olarak her gün çalışmak lakin en can alıcı noktası ise bu sınavla gerçekten ilgilenmek. Sosyal medya hepimizin büyük vakit harcadığı yer bunu da faydalı kullanmak gerek belli başlı kaymakamlık sayfaları ve belli hocaların instagram hesaplarından paylaştıkları gönderilerden çok şey öğrendim. Yasin ve Berkay hocalar verileri sıkça paylaştılar Türkiye ekonomisi için bu hocaların paylaşımları ve haftalık olarak herhangi bir gazetenin ekonomi bölümüne göz gezdirmekte fayda var. İdare hukuku için Yiğit Yılmaz'ın Kaim Makam serisi ve Themis'in bu sene çıkarmış olduğu Kaymakamlık Mevzuat çalışma kitapları bana göre alanının en iyi kitapları ve sınav için gayet yeterli kaynaklar. İktisat için ben yıllardır Erdal Ünsal'ın kitabından çalıştım konu kısmını ancak soru bankası kısmında Hyteresis ve Analiz güzel kitaplar. Tarih kısmında bu sene görmüş olduk ki üstün körü hazırlanmış bir not yerine artık detaylı anlatan kaynaklardan çalışmak gerekli. Hakeza İnsan Hakları konusunda bu sene neredeyse tüm kaynaklar yetersiz kaldı ve zaman geçtikçe insan hakları genel kültür dersinden ziyade alan bilgisi gibi soruların sorulduğu bir düzene doğru ilerliyor. Bu sebeple uluslar arası ilişkiler tarzında anlatan bir ders kitabına bakmakta fayda var. Allah nasip eder mülakatı geçecek olursam elimden geldiğince bu foruma destek vermeye çalışacağım. Bizler yıllarca bu forumdan çok şey öğrendik umarım forum daha da gelişip güzel insanların yetişmesine vesile olur. Rabbim bu mesleğin hayalini kuran , ülkesine hayırlı hizmeti dokunacak olan siz herkese hayırlısıyla bu mesleği ifa etmeyi nasip etsin. Şimdiden bu yola baş koyan tüm arkadaşlara kolaylıklar dilerim iyi günler.
Schumpeterr
@Schumpeterr
Schumpeterr tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2021 Kaymakamlık Sınavı
-
RE: 2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
Arkadaşlar başlık mülakat için açılmış başlık. Son 2 gönderi için 2021 kaymakamlık sınavı başlığı var. Bu başlıktaki herkes diken üstünde zaten. Bu konuda hassasiyet olursa mutlu oluruz.
-
@sessessc 1 aydan fazla sürüyor kardeşim. Kurumlar arası geçiş yapacak olanlar muvafakati bekleniyor. 1,5 ile 2 ay arası değişiyor süre.
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Yav biri yalandan da olsa açıklandı yazsa da anlık kalp krizi geçirsek
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Arkadaşlar hepimiz sabırsızlıkla bekliyoruz gerek taban puanı gerek sonucu. Bu minvalde ben de aldığım bir duyumu paylaşmak için üye oldum. benim duyumum sınavın 71 küsüratlı(71,25-71,50gibi) kapattığı yönünde oldu. İnşallah bugün açıklanır.
-
@katlıkek Eyvallah hocam Allah razı olsun.
-
@arz-şoku birazdan gelip ben bu cumayı kastetmemiştim derler olur biter nasılsa.
-
@109-dönem hocam çalışmalar hala devam ediyor bu konuda şu gün açıklanacak desem yalan olur. Ama bu hafta içi net duyumlar çıkmaya başlar. O yüzden geçtiğimiz hafta duyum diye yazılanlar temenniden ibaret. Hafta içi bir yoklama çekeriz ona göre net bir duyum alırsak paylaşırız.
-
@mirakar Olumsuz bir etkisi olacağını sanmıyorum. Lisans eğitimin örgün ise sorun çıkmaz.
-
RE: 2021 Kaymakamlık Sınavı
@Antimülakat her ihtimale karşı ben de yerimi alayım burada diğer başlık çok ilerledi
Schumpeterr tarafından gönderilen son iletiler
-
@anadolu-109 benim bir duyumum yok hocam sessizlik hakim ama güvenmesem de Cuma gününü diyenler var.
-
@mirakar Olumsuz bir etkisi olacağını sanmıyorum. Lisans eğitimin örgün ise sorun çıkmaz.
-
@sessessc 1 aydan fazla sürüyor kardeşim. Kurumlar arası geçiş yapacak olanlar muvafakati bekleniyor. 1,5 ile 2 ay arası değişiyor süre.
-
@109-dönem hocam çalışmalar hala devam ediyor bu konuda şu gün açıklanacak desem yalan olur. Ama bu hafta içi net duyumlar çıkmaya başlar. O yüzden geçtiğimiz hafta duyum diye yazılanlar temenniden ibaret. Hafta içi bir yoklama çekeriz ona göre net bir duyum alırsak paylaşırız.
-
@artdesing Vay canına ne duyum ama. Çok uğraştın mı bu duyum için.:)
-
@fenecus umut fakirin ekmeği de bu akşam için değil üstad.
-
@arz-şoku birazdan gelip ben bu cumayı kastetmemiştim derler olur biter nasılsa.
-
Mental sağlığımız açısından bu hafta açıklanmasını beklemeyelim. Zira bu hafta sonuç gelmeyecek.
-
Arkadaşlar başlık mülakat için açılmış başlık. Son 2 gönderi için 2021 kaymakamlık sınavı başlığı var. Bu başlıktaki herkes diken üstünde zaten. Bu konuda hassasiyet olursa mutlu oluruz.