2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
-
Bugün Ankara'dan bir arkadaşımla görüştüm, net süre vermedi ama bu hafta içi açıklanma ihtimali yüksek dedi. bence de haftaya kalmaz (temenni ve tahmin benimki)
-
Arkadaslar herkese hayırlı olsun. Ben kamuda elektrik teknisyeni olarak calısıyorum. Yasım 33, acaba mulakatlarda bir dezavantaj yapar mı bunu çok merak ediyorum. Eskiden giren varsa yazabilir mi
-
@drfatih06 hocam haftaya kalırsa , daha sonradan mülakata girenlerin güvenlik soruşturması bitmediği için olabilir.
-
@akinkvn7 Dezavantaj olmaz hocam, 35 yarı gecmediginiz sürece sorin yok
-
@m-e-s-k *35 yaşı
-
Yaşın küçük olması bir avantaj 30 üzeri dezavantajlıdır.
-
@samatta neden dezavantaj hocam?
-
@samatta yaş önemli değil
-
@larendeli kaymakam bey sizin bir duyumunuz var mıdır acaba hoş geldiniz
-
@fetih Herhangi bir duyumum yok. İnşallah yakın zamanda açıklanır. Allah hakkınızda hayırlı eylesin..
-
@samatta dostum niyetin iyi mi kötü mü bilmiyorum ama yazdıkların kesinmiş algısı yapman çok yanlış... Kesinlikle de öyle birşey yok.
Bazen ciddi ciddi kendime soruyorum bu insanların amacı nedir diye...
-
@samatta 30 yaş altı olan ilk onda olan sesi titremeyen heyecan yapmayan torpili olan alınacak diyorsun bence sen hiç uzatma şu yüz kişiyi yaz da beklemesin kimse boşuna sayende hergün birileri alınamayacağını öğreniyor.
-
Hangi kriterlere göre alım yapılıyor herkes çok iyi biliyor. yazdıklarıma neden tepki gösteriyorsunuz anlamış degilim. ben her sene eleniyorum zaten geçmis dömlerden gözlemlerim bunlar. Yazdıklarıma bakarak sonuç belirlenmeyecek.torpil deyince kızıyorsunuz referansı olanlar alınıyor bu sefer duymak istediklerinizi yazdım.
-
@samatta Tamam da kardeşim adam bir şey sormuş sen hemen hevesini kırıyorsun. 35 yaşında bu sınavı kazanan adam tanıyorum ben yaş kriteri neye gore dezavantaj oluyor ki hemen dezavantaj yazmışsın ? Yani kusura bakma ama sen de her konuda net bilgiye sahipsin muhterem...
-
@m-e-s-k evet yaş dezavantaj 30 üzeri dezavantaj benim bilgim bu yònde burda şu kisisinden bu cumleyi duydum demek zorunda degilim.amacım kimsenin hevesini kirmak degil. Ben referansnz yoksa yuzde yuz elenirsinz demiyorum. Kriter sayiyorum ilk 10 girmek,mulakatta ozguvenli olmak,genc yasta kazanabilmek, bunlar olursa referansiz kazanilabilecegini anlatmaya calşıyorum ama refernszz olamayacağını idda edenler rahatsz oluyor yazdıklarımdan ben anlamadım bu isi millet catacak birini ariyor burda
-
@samatta genç yaşta yazılı sınavı kazanıp sürekli elenip 30 sınırını geçenler de dezavantajlı mıdır sence
-
@fetih ben yaklasik 8 senedir bu surecin icindeyim yazdıklarim tecrube bir kismi duyum kendi gozlemlerin bunu bilemiyorum bende surekli kazandikca eleniyorum bilsem kendi derdime derman olurdum
-
@fetih mulakat performansiniz cok onemli eger mulakatta komisyon size basarisz derse cok saglam arkanizda duran bir referansnz yoksa kazanamaniz imkansz
-
@samatta Herkesin hakkında hayırlısı ne ise o olsun kardeşim.
-
Ben Kaymakam Adaylığı sınavına ilk olarak 2009 yılında girmiştim. O zamandan bu zamana şunu söylemek doğru olacaktır. Mülakat aşamasında en belirleyici olan referanstır.
Yaşın, mezuniyetin (açık öğretim hariç), mesleki tecrübenin referans olmadığı müddetçe pek bir hükmü bulunmuyor. Tabii olarak alınanlar arasında gençlerinde olması gerekiyor. Öyle ki bazı ilçelere bekar ve genç Kaymakamların görev yapması yaşını almış olanlara göre daha yerinde oluyor.
Referans konusunda ise kime ulaşılırsa ulaşılsın nihai kararı veren Sayın Bakan Bey tarafından "seni alacağım" diye garanti verilmediği müddetçe de kesin olan hiçbir şey yok diye düşünüyorum.
Teknisyen arkadaşa gelince bunun bir dezavantaj olduğunu düşünmüyorum. Geçen sene tanıştığım bir arkadaş Ankara OSTİM'de babasının dükkanında çalışırken herhangi bir kamu tecrübesi olmadığı halde mesleğe kabul edilmişti.
Açık öğretim mezuniyeti yoksa bence teknisyenlik avantaj veya dezavantaj değil. Açık öğretim mezunlarının ise maalesef mülakatta elendiğini, bu güne kadar bu şekilde alınan herhangi bir Kaymakam Adayının olmadığını etkili bir ağızdan duydum.
Söylenmesi gereken son sözüm işe şu Kaymakamlık Mesleğine girişte referanstı, oydu buydu bulunmasına karşın bu iş en temelde nasip işi. Bunu bir çok üst kademedeki kişiden işittim. Dolayısıyla buradaki genç arkadaşlara tavsiyem birbirinizi incitecek tartışmalara girmenin kimseye bir faydası yok. Herkese selamlar.