KPSS A, İktisat kaynak önerisi
-
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle, umarım hepiniz iyisinizdir.
KPSS A grubuna sıfırdan çalışmaya başlayacağım. P48 derslerine yoğunlaşacağım, bu nedenle sizlerden gelecek kaynak tavsiyelerine çok ihtiyacım var. Birçok kaynak öneriliyor ve kafam karmakarışık bir halde. Ben Uluslararası İlişkiler mezunuyum ve daha önce ilgili dersleri görmedim bu nedenle kitabın dilinin anlaşılır ancak KPSS A içinde yeterli olması 'ilk tercihim' olacaktır.Mikro ve Makro İktisat için Yüksel Bilgili hocamızın adını çok görüyorum ancak Zeynel Dinler, Nurdan Aslan ve Erdal Ünsal hocamız da diğer gördüğüm isimler arasında.
Bu noktada bana önereceğiniz kaynak hangisidir?Ayrıca son 5li için (İktisadi Düşünceler Tarihi, Para-Banka-Kredi, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası İktisat, Büyüme-Kalkınma) ayrı ayrı kaynak önerileri görüyorum. Türkiye Ekonomisi için Yasin Çoban, İktisadi Düşünceler Tarihi için Yüksel Bilgili'nin Karşılaştırmalı İktisat Okulları kitabı ve geriye kalan 3 başlık için ise birkaç isim önerisi var. Bu kadar kitap gerçekten gerekli mi? Bunların derlendiği direkt olarak son 5li için önerebileceğiniz yazılı veya aynı seviyede ise video kaynakları var mıdır?
Soru Bankası ve Çıkmış Sorular için ise önerilerinize talibim. Bu noktada da yine Yüksel Bilgili, Zeynel Dinler ve Dilek Erdoğan Kurumlu öne çıkan isimler.
Cevaplarınız gerçekten benim için çok önemli. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. -
-
Sıfırdan başlayacağınız için şimdiden başlamanızı öneririm.Öncelikle benim hocam bilge beyaz mikro ve mesut güzelli makro video derslerini not alarak dinleyin.Daha sonra notlarını tekrar edip yüksel bilgili çıkmışlar ve analiz 1-2 cilt soru bankasını çözebilirsiniz.(monopol yayınları).Kitaptan konu çalışmayı tercih ederseniz yüksel hoca mikro makro-para yeterlidir.
-
Son 4 lü konu için yasin çoban son 4 lü iktisat yeterli olur.Tek tek çalışmak biraz zorlayıcı olabilir.Soru bankası için cemal arslanın son 5 li soru bankası iyidir.Çıkmışlardan da bakabilirsiniz son 5 li soruya.
-
-
@dogangultekin Özgün soru bankası için Analiz'i öneririm. Sorduğu sorular ve cevapları gerçekten çok kaliteli.
-
Rahatsız ediyorum ama maliye ve muhasebe içinde kaynak önerirmisiniz?
-
erdal hoca iktisatta iyidir. çok şey öğrendim ancak sadece kpss yönelik çalışacaksanız yüksel bilgili mikro makro fazlasıyla yeter.
yüksel bilgili iktisat okullarını mutlaka alın. bu kitap doğrudan iktisadi düşünceler tarihi kitabı değildir aslında. işin teorik ve hikaye kısmı yoktur. sınava yöneliktir direkt. mikro ve makroya da katkı sağlar.
son dörtlü için yasin çoban alabilirsiniz veya katalaksi alabilirsiniz.
türkiye ekonomisi için ayrı kitap almak size kalmış. son dörtlü içindeki hali de yeter aslında.
bu kaynakların hakkını verirseniz 30 üstü rahat gelir.
soru için yüksel bilgili iktisat çıkmış soruları mutlaka alın bence. isterseniz özgün olarak da ceteris paribus, economicus veya analizden birini alabilirsiniz.
temel birer kaynağınız olsun çok fazla kaynakta boğulmayın. bu süreçte 28 derse birden hazırlandığınızı unutmayın. -
Arkadaşlar merhaba ben yenı mezunum bu bankalarda müfettiş yardımcılığı ve uzman yardımcılığı sınavlarına hazırlanmak istıyorum nasıl bir yol ızlemem lazım yardımcı olursanız sevinirim...
-
@düşlerülkesi
neden direkt kamu değil de banka hedefliyorsunuz. bu arada çalışma koşulları hakkında yeterli bilginiz var mı? -
@kamuadayı bankada çalışmak istiyorum hedefim bu yönde
-
yüksel bilgili al derim...
-
Önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Uzun süren araştırmalarım sonucu, Mikro ve Makro için Tufan Samet, Son 5li için Katalaksi, Soru Bankası için Analiz İktisat ve Çıkmış Sorular için Zeynel Dinler'de karar kıldım. Umarım hepimiz emeğimizin karşılığını alırız. -
hocalarım merhaba, ben yeni sürece başlıyorum. İktisat temelim var ama yetersiz. Sizce Yüksel Bilgili'nin kaynakları mı daha iyi Tufan Samet hocanın mı?
-
Arkadaslar iktisatta mahmut turgut ve zuhal aydın hocanin videolarindan birini izleme sansim var sizce hangi hocayi izlemeyelim daha onceden bu hocalardan ders alan arkadaslar yardimci olabilir misiniz ?