Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@ekeblad Ben olsam bu sınavı bu hâliyle geçenlerin hepsini mülakatsız alırdım. Yine de merak ettim kaç kişinin geçeceğini.
-
@bluephantom Almıyorlar .Daha once de böyle çeşitli sınavlarda olmuş .Atıyorum 5 kişi kazanmış yine 2 3 kişi almışlar .en basit ornegi vmy sınavı .siz başarıya değer verdiklerini mi düşünüyorsunuz ? bir sınavda çok az kişinin İngilizcesi vardı .benim de vardı .bir kriter değildi ama yine de önemli bir şey .ve ben derece yapmıştım .kimleri aldılar biliyor musunuz ?en sonda olup hiç ingilizce bilmeyen arkadaşlarımı geçen yıl hazıne kontrolörlügu sınavının yazılısini 38 kişi mi ne geçti .15 asıl 15 yedek alacaklardır .Yüzde 50 şans vardı hatta gelmeyen de 10 kişiden fazla kişi vardı .15 asıl 5 yedek gibi bir şey yaptılar
-
@ekeblad Başarıya değer vermediklerini en iyi bilenlerdenim. Pek çok kişinin yaşından çok mülakata girdim hocam. Olması gerekenden bahsettim sadece.
-
@bluephantom anlıyorum hocam .keşke dediğiniz gibi olsa kendim giremesem bile bile bu durum beni mutlu eder ,ama takdir edersiniz ki artık kaymakamlık hakimlikte bile 1.olan kişiyi artık almıyorlar .
-
Önceki sayfalarda bahsedilmiş olabilir belki, bakamadım ama genel iktisat sorularını ve ingilizce sorularını tek tek yazacak bir arkadaşımız var mıdır?
-
Arkadaşlar ticaret uzman yardımcılığı ve hmuy arasında hangisini tercih edersiniz ve neden ?
-
@raikkonen ticaret uzmanlığını tercih ederim biri 500 biri 60 kişi alıyor biri kol gibi sınav yaparken diğeri sadece mülakat yapıyor çalışma arkadaşları ve kariyer açısından daha kaliteli olacağını düşünüyorum ticaretin
-
ne zaman açıklanır ki acaba?
-
Artık ilanlar gelsin abi ya rüzgarsız gemi gibi kaldık. Ne tika ne ytb ne cb hiçbir kurumdan ilan gelmiyor
-
@uvyx anladım hocam teşekkürler. Peki bu alım dış ticaret için değil mi ? Eğer öyleyse yurt dışı görevi de cazip geliyor bana.
-
@gpale artık çok ilan geleceğini düşünmüyorum .genelde ilanlar bu zamana kadar gelir ,artık tek tük ilan olur .Geçen yıl da böyle oldu ondan önceki yıl da .yıl sonu bi hengame oluyor sonra bıçak gibi kesiliyor taki kpss açıklanana kadar .sonra tekrar başa dönüyoruz
-
@raikkonen valla ticaretin sınavını geçebilecek kadar kalifiyeysem ikisini de seçmem gider merkez bankasına uğraşırım dışişlerine ab uzman yardımcılığına uğraşırım .hmuy yardımcılığı sadece mulakat o yüzden ticarete göre kazanması çok daha kolay ve aradaki sınav farkına göre iki uzmanlık arasında çok fark olmalı ama yok .Yani ben sınav farkına göre çok farklı 2 kadro olmasını beklerim ama çok fark yok .Maaş aynı ,merkez bankası gibi promosyon vb şey yok .ortam daha kaliteli diye dusunulebilim ama bunu da bilemezsin çünkü kurum birleşik bir kurum .sen güzel yere gittim diye düşünürsün x bakanlığından herhangı birileriyle çalışabilirsin .sınavını kazık gibi yapmanın ingilizce sormanın kalite olduğunu düşünmüyorum ben .MGK da mülakatla alıyor ama bu iki kurumdan da iyi .
-
@ekeblad bence de böyle bir sınavı geçen daha iyi bir kurumun sınavını da geçer dediğiniz gibi. Ama dış ticaretin diğer yerlerden farkı uzmanları düzenli olarak 4 sene yurtdışına ticaret müşaviri veya ataşesi olarak gönderiyor. Maddi olarak da Ankara'dakine göre çok daha iyi kazanılıyor yurtdışı görevi sırasında. Ben İngilizce sınavını bu kadar kasıntı yapmalarını alimin dış ticarete olacağına yordum ama dediginiz gibi çok farklı bir bölüme de atayabilir kurum.
-
@raikkonen linkedinde baktım da müşavir,ataşelerin profillerine hepsi neredeyse 10 yıllık çalışan. Dışişleri gibi faal yurtdışı görevleri yok sanırım
-
@raikkonen yurt dışına kaç kişi gönderilir ki ? Bir de kurumda oturmuş personeller dururken bize sıra gelmez ki .Ben alınanlarin ozellikle dış ticarete alınacağını düşünmüyorum .Tamamen Kurumun kendini üst görmesi ve aslında kimseyi almak istememesi .Sen bu kadar ingilizce bilip iç ticaret başkanlığına atanabilirsin .
-
@ekeblad hocam aslında gönderilen çok kişi var, bakanlığın sitesinde yurt dışı personellerinin isimleri ve görev yerlerinin olduğu bir pdf var orda belki 200 den fazla yurt dışı personeli var ve bunlar görev süreleri bitince tekrar merkeze geldiğinden sürekli sirkülasyon oluyor.Tabi yeni başlayanların Afrika gibi gelişmemiş bölgelere gitmesi daha olası
-
@gpale ben de aynı şekilde inceledim profilleri evet çoğu tecrübeli ama eski forumlardan okuduğum kadarıyla işe başladıktan 5-6 sene sonra tayin olunuyor diyorlar. Ama bu ekonomi bakanlığına bağlıyken böyleymiş şu an nasıldır bilmiyorum.
-
Bizim sınavın bu kadar kasıntı olması ilginç. ya bakanlık isteği doğrultusunda böyle hazırlandı ya da eski sınavlar gazi üni iibf uzaktan eğitim tarafından hazırlanırken okul 2019da devşirildi sınavı hacıbayramveli uzaktan eğitim hazırladı ve tüm kadro yenilenmiş sanırım. Ben okulun deneyimsizliği sonucu böyle hazırlandığı kanaatindeyim.
-
@gpale iktisat bölüm başkanı bizim hocamızdı .1 yıl dersimize girdi .hiç öyle soru hazirlayacak bir öğretim kadrosu yoktu .Ua ilişkiler de 1 hoca hariç hepsi aynı .daha önce gazinin yine bu kadroyla hazırladığı sınava girdim ve çok iyi yaptım ama bu soruların bizim okulda girdiğimiz kadroyla hazırlandığına inanmıyorum .Ben soruların uzaktan yakından gazi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum .bence soruları kendileri yazmış ,sınavı gazi yapmış .
-
@ekeblad mgk nasıl daha iyi olabiliyor